Kültür evi için önerilen yer son derece güzel ve mantýklý.Sn.Kemal Cengiz beye bu güzel yaklaþýmý ve tespiti için teþekkür ediyorum.Olaya sýcak bakan bina varislerine de ayný þekilde teþekkürlerimi sunuyorum.Soyut bir yaklaþýmdan Somut bir netice çýkarmak oldukça sevindirici bir geliþmedir.Bu hususta yorum üreten ve katký saðlayan hemþerilerimizin de payý oldukça büyüktür.Ben þahsen binanýn içini görmedim.Dýþ görünüþ olarak Kemal beyin önerdigi "KÜLTÜR EVÝ" ismi oldukça makul bir yakýþtýrmadýr.Bence çok güzel bir proje ve kaliteli bir restorasyon ile bu bina güzel hizmetlere sunulabilir.Mesela yýl içinde yapýlan muhtelif önemli toplantýlar,saygýn dügünler,dýþarýdan gelen önemli misafirlerin aðýrlanmasý gibi faaliyetler içinÇýraðan sarayý örnegindeki gibi etkinliklere açýlabilir.Tabiki benzetmeyi etkinlik ve faaliyet açýsýndan yaptým.Ýnþallah soyut bir öneriden somut bir neticeye ulaþmýþ bir eser olarak yakýn bir gelecekte bu güzide tarihi yapýyý Nizip'imize kazandýrýlmýþ olarak görürüz..