Ýlköðretim okullarýna 2009-2010 yýlý kayýt baþvurularý bugün baþladý. Kayýtlar internet üzerinden yapýlacak. Ýlköðretimde e-kayýtlar þu esaslar göz önünde bulundurularak yapýlacak: Kayýt baþvurularý Ulusal Adres Veri Tabaný'ndaki adresler ve çocuklarýn MERNÝS nüfus bilgilerini esas alýnarak internetten gerçekleþtirilecek. Bu kayýt döneminden itibaren þehit ve gazi çocuklarýnýn yaný sýra özel eðitime ihtiyacý olan çocuklar da istedikleri ilköðretim okuluna kaydolabilecekler. Ýlköðretim okullarýnda e-kayýtlar þu esaslar göz önünde bulundurularak yapýlacak:Öðrenci yerleþtirme komisyonlarý oluþturulacak ve bakanlýða e-okul sistemi üzerinden gönderilecek ilçe bazlý numarataj adres bilgileri komisyon tarafýndan gruplandýrýlarak öðrencilerin yerleþtirilecekleri ilköðretim okullarý belirlenecek, Þehit ve muharip gazi çocuklarý ile özel eðitime ihtiyacý olan çocuklarýn kayýtlarý merkezi sistemle ikametgahlarýna en yakýn ilköðretim okuluna yapýlacak. Bu Kayýt ve nakillerde Ulusal Adres Veri Tabaný'ndaki adresler esas alýnacak. Kayýt ve nakillerde nakil alan ve nakil gönderen okul yönetimleri birlikte sorumlu olacak, Adres bilgileri güncel haliyle kullanýlacak. Yanlýþ veya güncel olmayan bilgilerin düzeltilmesi için yetkililerle iþbirliðine gidilecek, Nüfus cüzdaný bulunmayan çocuklarýn durumlarý okul yönetimince nüfus müdürlüklerine bildirilecek. Çocuklarýný özel ilköðretim okullarýna kaydettirmek isteyen veliler istedikleri okula giderek kayýt yaptýracaklar. Kayýtlar e-okul sisteminde elektronik ortamda yapýlacaðý için özel ilköðretim okullarýnýn yöneticileri çocuklarýn kimlik numaralarýný e-okul sistemine girerek kayýt yapacaklar. Ortaöðretimde de sýnavla öðrenci alan fen ve anadolu ile sosyal bilimler liseleri dýþýndaki liselere kayýt baþvurularý 1 Aðustos 2009'da baþlayacak. Ortaöðretimde de kayýt baþvurularý internet üzerinden gerçekleþtirilecek ve ilköðretim okullarýndaki yöntem aynen izlenecek. Bu çerçevede il ve ilçelerde kurulacak ''Öðrenci Yerleþtirme Komisyonlarý'' her okulun kayýt bölgesini ve kontenjanýný belirleyecek. Belirlenen kayýt bölgeleri okul müdürlüklerine bildirilecek. Okul müdürlükleri, kontenjanlarýndaki öðrenci sayýsý kadar kayýt yapacak. Ýnternet üzerinden kayýt uygulamasý, adrese dayalý nüfus kayýt sistemine göre öðrencilerin, velilerin ikametlerine en yakýn okullara yerleþtirilmesini esas alýyor. Veliler, internet aracýlýðýyla Milli Eðitim Bakanlýðýnýn internet sitesinden form doldurarak kayýt baþvurusu yapýyor. Velilerin baþvurularý deðerlendirildikten sonra öðrenciler, öðrenci yerleþtirme komisyonlarýnca ikametgahlarýna en yakýn okula yerleþtiriliyor. Öðrencilerin hangi okullara yerleþtirildikleri listelerle ilan ediliyor. Öðrencilerin kesin kayýt iþlemleri ise ilan edilen bu listelere göre okul müdürlüklerince gerçekleþtiriliyor.

Devamý Ýçin Týklayýnýz...