![]()
Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðünün düzenlediði ve geçtiðimiz günlerde baþlatýlan “Satranç Turnuvasý” tamamlandý. Ýlk ve Ortaöðretim Öðrencilerinin katýldýðý Satranç Turnuvasý’na Küçüklerden 110, Yýldýzlardan 80 ve Gençler grubundan 40 olmak üzere 27 Okul’dan toplam 230 öðrenci katýldý. Dün son bulan Satranç Turnuvasý’nda dereceye giren Öðrencilere ve Turnuvada görev alan Öðretmenlere yönelik Baþarý Belgesi Töreni düzenlendi. Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt törende bir konuþma yaparak dereceye giren Ýlk ve Orta Öðretim Kurumlarýna ve Öðrencilerine teþekkür ederek baþarýlarýnýn devamýný diledi. Ayrýca Satranç Turnuvasýnda sponsor firma olarak desteklerini esirðemeyen Osmanlý Parký Restauran Ýþletmecisi Derviþ Dörtbudak’a bir plaket verdi. 3 Kategoride yapýlan Satranç Turnuvasýnda sonuçlar þöyle oluþtu: Küçükler Satranç Turnuvasý; Mustafa Özkaya Ýlköðretim Okulu Öðrencisi Ekrem Uður Yaþarer birinci olurken, 2. Özel Emine Özyurt Ýlköðretim Okulu Öðrencisi Mehmet Lütfi Akman, 3. Mustafa Özkaya Ýlköðretim Okulu Öðrencisi Ýbrahim Halil Kýlýç,4. Ýslim Marufoðlu Ýlköðretim Okulu Öðrencisi Ýbrahim Halil Osanmaz, 5. Hatice Seyit Çeker Ýlköðretim Okulu’ndan Enes Çetinkaya ve 6. ise Kocatepe Ýlköðretim Okulu Öðrencisi Ayþe Bildirici oldu. Yýldýzlar Satranç Turnuvasýnda 1. Adile Altýnbaþ Ýlköðretim Okulu Öðrencisi Muhammet Taha Canpolat, 2. Hatice Seyit Çeker Ýlköðretim Okulu’ndan Adem Hud Yýlmaz, 3. Ýslim Marufoðlu Ýlköðretim Okulu’ndan Serdar Karakuþ, 4. Ýslim Marufoðlu Ýlköðretim Okulu’ndan Mehmet Serkan Koç, 5. Adile Altýnbaþ Ýlköðretim Okulu Öðrencisi Hakan Aydýn ve 6. ise Mustafa Nevzat Tuncel Ýlköðretim Okulu’ndan Yunus Aydýn Keskin oldu. Gençler Satranç Turnuvasýnda ise; 1.’lýðý Yahya Altýnbaþ Lisesi Öðrencisi Mustafa Dað, 2.’lýðý yine Yahya Altýnbaþ Lisesi Öðrencisi Mehmet Ali Polat aldý. Türkan Ömer Okan Anadolu Lisesi Öðrencisi Hasan Çapar 3. olurken Hüseyin Yalcýn Çapan Lisesi Öðrencisi Ýbrahim Halil Gürdal 4. oldu. 5. Hasan Çapan Anadolu Lisesi’nden Halit Þahin olurken 6.’lýðý ise yine Hasan Çapan Anadolu Lisesi’nden Okul Öðrencisi Bayram Rýdvan Çakýr kazandý. 25 Mayýs Pazartesi günü baþlayan ve 3 Katogoride yapýlan “Satranç Turnuvasý” nda Barýþ Demirci, Özkan Horuz ve Muhammet Elvan Hakem olarak görev yaptý.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...