mayýnlý araziler temizlensin, arazi yoksul çiftçilere daðýtýlsýn..çiftçi eksin,diksin,satsýn geçimini saðlasýn...toprak reformu .....
mayýnlý araziler temizlensin, arazi yoksul çiftçilere daðýtýlsýn..çiftçi eksin,diksin,satsýn geçimini saðlasýn...toprak reformu .....
Suriye sýnýrýndaki mayýnlarýn temizlenmesi bir sorun oldu. Kimin temizleyeceði, karþýlýðýnda ne alacaðý tartýþýlýyor. Bu konuyla 1950li yýllarýn sonunda tanýþtým. Gaziantepliyim ve oraya gittiðimde bir teklifle karþýlaþtým.
Devami...
mayýn temizlemeyi yabancý þirketlere verilmesi yanlýþ birþey 44 yýl sürecekmiþ býrak verme 3 5 yýl bekle senin teknolojin geliþsin sen temizle daha iyi örneðin temizleme iþini israil alýrsa 44 yýl sonra bu topraklardan çýkmaz yerleþir kalýrlar kesinlikle öyle birþey yapýlmamalý diyorum
GAZÝKENT ÜNÝVERSÝTESÝ
SÝYASET BÝLÝMÝ VE ULUSLAR ARASI ÝLÝÞKÝLER
zaten bu topraklarý alacak iki güç var biri yahudiler biri ermeniler Allah yardýmcýmýz olsun helede yahudiler alýrsa...
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
topraklar köylüye verilmeli 44 yýl çok uzun bir süre eðer israil felan alýrsa yerleþir çýkmaz bidaha
GAZÝKENT ÜNÝVERSÝTESÝ
SÝYASET BÝLÝMÝ VE ULUSLAR ARASI ÝLÝÞKÝLER
bu konu da anayasa deðiþikliði gibi.admin tam 2-2,5 yýl önce açmýþ konuyu.þimdi türkiyenin en önemli sorunu ve gündemi.milletimiz ve devletimiz adýna hayýrlýsý neyse o olsun.nasýl çýkarýmýza olacaksa öyle kullanýlsýn.bizim yöre insanýnýn kullanmasý daha mantýklý geliyor.bir de bitecek olan gapý düþündükçe.50 yýldýr tarým yapýlmamýþ arazi su ile buluþursa.elbette devleti yönetenler de bizim düþündüðümüzü düþünüyordur.dediðim gibi hayýrlýsý olsun.tabi gönül bu ülke insanýnýn kullanmasýndan yana.
Biz neden temizleyemiyoruz ki ?!!!! Sadece bir mayýn deðil mi ? Neden bir baþkasý neden Tübitak, MTA, TPO veya Askeriye bu iþe el atmaz. Kanaatimce oralarda Türkiye'ye yetecek kadar petrol var.
Neden bir baþkasý ve neden o alanada bir 50 yýl daha fayda göremeyeceðiz ben bunu anlamýyorum.
Yeniden okuyunca anladým Kadir Bölükbaþýnýn üstteki yazýsýný oku. Caným Osmaným benim.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Anlaþýlan mayýn temizleme iþi ihaleyle verilecek.
****** cekiliyor diye veryansýn edenler var.
Belki de haklýlar. Hadi mayýnlarý temizlesinler ona biþey diyen yok.
Fakat temizleme iþinden sonra buranýn o firmaya 40 küsür yýllýðýna kiraya verilmesi olayýna nedemeli ? Veya gerçek mi?
Adamlar temizlesin alsýn parasýný çeksin gitsinler. Sanki babasý hayrýna temizleyecekler.
Acaba bilmediðimiz baþka þeyler mi var?
Tabiki iþin içinde baþka þeyler var, burasý 800 km ve 350 metrelik bir alan, 2 tane kýbrýs ediyor, bu bölgede petrol var, tarihi eserler var, iþin daha kötüsü sýnýrmýzýn kontrolü Ýsrailin eline geçecek, 49 yýllýðýna neyi kiraya verdiklerini sanýyorsunuz.
Þimdi Suriye Türkiye vatandaþlýðý
kavramý
benim gibi iki ülkenin
akrabalarýný böldüðü
bir aile iseniz
anlam ifade etmiyor.
Mayýnda bizim ne kadar arazimiz olduðunu bilemiyoruz.
Türkiye sýnýrýndaki akrabalarýmýz
hep sýkýntý içindeler.
Biz ise onlara yardým edememinin verdiði eziklik içindeyiz.
Ya akrabalarýmýz Türkiyeye topraklarý ile katýlsýn
yada sýnýr sadece göstermelik olsun.
Kanada Amerika gibi.
Müslüm Abi konuya CHP li olarak baktýðý için
Suriye Vatandaþý kavramý
ona ne ifade ediyor bilmiyorum.
Ama Müslüm Abi bil ki Türkiyede topraðý olan Suriye Vatandaþlarý
bizim akrabalarýmýz.
Osman Demir Istanbul
Mayýn iþi hükümetin bileceði bir iþ
Çokta yorum yazma taraftarý deðilim.
Vatandaþ olarak elbette hesaba katmadýðýmýz þeyler var.
Osman Demir Istanbul
Osman benim kimsenin gözlüðünden baktýðým yok,
gerçek olan þu ki hükümetimiz mayýnlarýn kaldýrýlmasý için bir anlaþmaya imza atmýþ
ve bu imzadan sonra buralardaki mayýnlarýn kaldýrýlma iþini bu topraklarý iþletme hakký
karþýlýðýnda Ýsraillilere ihale etmiþ, ama düþünmemiþlermi acaba AKP li hükümetimiz
burayý 49 yýllýðýna kiraya verirsek suriye ve ýrakta akrabalarý ve topraklarý olanlar karþýya nasýl geçecek
bence acilen bu yanlýþtan dönülmeli CHP li hükümet olsa asla buna izim vermezdi.
One minit demekki gösteriden ibaretmiþ.