Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
oðlumun adý mahmut bera.2. oðlum olursa mehmet akif.kýzým olursa da inþallah zeynep sude.
Özümüzden kopmamamýz için çocuklarýmýza Türkçe isiler koymalýyýz.Türkler islamiyete girdikten sonra isimlerimiz hýzla araplaþmýþ, maksat müslüman olduðumuzu göstermekse bu isimle olmaz, eylem, ibadet ve ahlakla olmalý.Özellikle Osmanlý hanedaný adeta türkçeyi kullanmayarak halkltan kopup divanda farsça konuþmuþtur.Milletimiz sevgili Peygamberimiz'in adýna saygýya ithafen mehmet adýný kullanmýþtýr.Bugün bütün Dünya'da müslüman olanlar adettendir ki arapça isimler alýyorlar, eðer kendi dillerindeki eski isimler Ýslama ters düþen anlam ifade etmiyorsa deðiþmeleri gerekmez.Hiçbir isim tek baþýna kutsallýk göstermez ama Türk dilini koruma adýna çocuklara Türk isimleri koymalýyýz.
Ister Turk ister Islami ya da Arap olsun ben 'geleneksel' isim diyorum!. Ayrica su Osmanliya dusmanligi birakin.
Yanlislari olabilir ama egrisiyle dogrusuyla bizim tarihimizdir. Tarih belgeyle yazilir. Soylencelerle tarih olmaz. Birseyi de israrla vurgulamak isterim, bilgi eksikligimize dayali ve cogusu mustesrik uydurmasi tevaturleri gercekmis gibi tasimadan lutfen dogruya ulasmaya calisalim. 'Osmanli divanda' farsca konusmustur derken 'divan' kastiniz ne? Eger 'sarayi' kastediyorsaniz orda su an kullandigimiz Istanbul turkcesinin sairin ifadesiyle 'bulbul kokan...' kullaniliyordu!
Eger 'Divan Edebiyati' kastinizsa, o evrensel bir durumdur. Bugun Latincenin ve Ingilizcenin bilim, ilim dunyasinda gecerliligi gibi....
Allah kýsmet ederse evlenirsem kýz olarak : Hilal veya Elif erkek olarakta : Alparslan
ama adettendir babalarýmýzýn veya analarýmýzýn ismini vermek..
Ülküsüz insan çamurdan farký olmayan bir varlýktýr...
TÜRK ÝSLAM MÜHRÜNÜ DÜNYAYA VURACAÐIZ...
ben oðluma babamýn ismini vermedim
evet böyle bir adet vardýr ama ben karþýyým
ancak babamýn ismini vermedim ama abimin ismini verdim
ilker eren altay koyduk oðlumun ismini
þimdi okuyaanlar diycekki bune perhiz bu ne lahana turþusu
babamýn ismini koymadým babam kendisi istemedi
abimin ismini koydum çünkü babam istedi konu bundan ibaret
aslýnda Türk padiþahlarýnýn ve Büyük Türk kumandanlarýnýn adýný yaþatmak lazým..
Ertugrul Gazi, Alparslan, Yavuz Selim ....vb. isimleri yaþatmak lazým
Ülküsüz insan çamurdan farký olmayan bir varlýktýr...
TÜRK ÝSLAM MÜHRÜNÜ DÜNYAYA VURACAÐIZ...
Ya Anamýn ve Babamýn ismi olur, Yada babamýn dediði olur...![]()
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...