Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...
benim kýna gecesinde gezildi, tabii ben yattým gezmedim...
geldiklerinde bayaaa elleri dolu gelmiþlerdi...hemen akabinde çið köfte yoðruldu gecenin saat 3 ünde...sonrasýnda tatlýlar yenildi
güzel bir adet ama tek kötü tarafý gecenin bir yarýsý gürültülü bir þekilde ev sahibini uyandýrmak isterken konu komþununda uyanmasý oluyor![]()
Ya Olduðun Gibi Görün...
Ya da Göründüðün Gibi Ol...
Bu söhürcü gezme adedi, 1960-1970'li yýllarda kesinlikle vardý, kýna gecesi herkes daðýldýktan sonra oðlan evi, imkaný olan Birecikli mýtýrýplarla, imkný olmayan kendi de dümbelekleri ile çok yakýn akrabalarýnýn evinin kapýsýný çalýp oyunlar oynar, ev sahibi de evdeki meyva, þire veya çerezlerden ikram ederdi, bu konuyu sitede yayýnladýðým ''Nizip'te Kýz Oðlan everme'' baþlýkla makalemde yazmýþtým.Söhürcü gezisi bitince gezenler oðlan evinde dönerek hem toplanan ikramlar paylaþýlýr hem de çiðköfte yoðurulup yine oyunlarla yenilir içilirdi.Sanýrým bu adedin terkedilmesinde ilçemizde 12 Eylül öncesi yaþanan terör korkusu olmuþtur.Daha sonra da baþlayan þehirleþme hayranlýðý neticesi akrabalýk baðlarýnýn zayýflamasý ''Söhürcü Gezme'' geleneðini yoketmiþtir.Belki kimi aileler bunu zaman zaman hatýrlayýp yaþatýyorsa saygý duyalým.Bu gezi akrabalýk baðýnýn geliþmesi, samimiyetin artmasý sevince ortak etme çabalarý olarak görülmelidir.
ya bu gelenek niziptemi ortaya çýktý yoksa dýþardan görme mi...???
Ülküsüz insan çamurdan farký olmayan bir varlýktýr...
TÜRK ÝSLAM MÜHRÜNÜ DÜNYAYA VURACAÐIZ...
Bursa'da da var bu! gece 12 , 1 oldumu kýz evinden kalabalýk grup oðlan evinden tavuk alýyorlar, eðer oðlan tarafýda giderse kýz tarafý bir tepsi baklava veriyor.
Konu M.KÜÇÜK tarafýndan (25.05.09 Saat 13:16 ) deðiþtirilmiþtir.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
ben hiç duymamýþtým.sayenizde duydum.umarým sitedeki tüm bekarlar evlenir bizi de çaðýrýrlar,bizde söhürcü gezerik)
CANIMSIN CANIM...