Þu güzelliðe bakýn.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Zeytin çiçeðinin de bir þekilde tüketimi ve faydalarý var mý acaba???
kurban olduðum ya ne kadqar güzel duruyor.yaz kýþ yeþil.muhteþem bir bitki.yeþil zeytin bi baþka güzel hele zeytin yaðý her derde deva.muhteþem bi sanat..
24 sene Nizipte oturdum, dedem Hacýbekir Hüseyin'in zeytinliklerinden zaman zaman da zeytin toplardýk yemek için... Ama herhalde unutmuþum ki hiç zeytinin çiçeðini hatýrlamýyorum.Ne kadar güzelmiþ.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Bu yýl zeytin aðaçlarýnda Maþaallah görülmemiþ þekilde bir çiçek ve meyva tutumu var, eðer kuraklýk ve sýcaklýk aþýrý derecede olumsuz etki ederek zarar vermezse bölgemizde tarihi bir rekolte yaþanýr.
Keþke sulama yapýlabilse özelliklede damla sulama..!
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
Sulama iþi halka tam anlamýyla anlatýlamýyor, hala sulamaya karþý çýkanlar var.
Müslüm abi çiftçi sulamanýn önemini biraz geç olmakla birlikte kavradý ama bu defa da yeterli su yok!!!
Þu Fýrat gürül gürül akarken sulama projeleri son üç dört yýl içerisinde bir arpa boyu yol alamadý..!
Bu kadar para, zaman, emek harcanarak belirli bir aþamaya gelen sulama projesi zamanýnda yapýlan yanlýþ projelendirme sonucu su pompalama ve terfi ettirme aþýrý þekilde maliyetli olduðu için daha hiç kullanýlmadan tadilat gerektiriyor hemde büyük çapta...
Bu tadilatý yapmak yerine þimdi terfi istasyonlarýnýn sayýsý azaltýlarak maliyeti düþürmek hedeflenmiþ durumda ancak bu seferde projenin kapsama alaný daralýyor.
bu sene nizipte iyi zeytin var.yaðýmýz bol olacak yani inþallah.fiyatý da uygun olur heralde böylece
Bu sulama kanalý meselesinde ben bir sabote sezinliyorum, projeyi kim çizmiþ bunun hiçmi hesabý kitabý yapýlmamýþ, Türkiye hayatýnda ilk defamý sulama projesi yapýyor anlamadým.
01 Haziran 2009 günü saat 21:30 da NRT de "SULAMA" konusunu hiç dile getirilmeyen yönleri ile ele alacaðýz, DSÝ bölge MD.lüðü yetkilileri, projeyi yürüten firma yetkilileri, (belki Milletvekilimiz Mehmet SARI) ve çiftçilerin katýlacaðý programda sulama ile ilgili hemen herþeyi konuþmaya gayret edeceðiz.
Ýþte sulamanýn önemizi arz eden 2001 ile 2009 yýllarý arasýndaki Nizip'in metrekareye aldýðý yaðýþ miktarýný kilogram olarak gösteren tablo
2001-2002 = 420kg
2002-2003 = 359kg
2003-2004 = 425kg
2004-2005 = 336kg
2005-2006 = 333kg
2006-2007 = 275kg
2007-2008 = 218kg
2008-2009 = 227kg