![]()
Karkamýþ Ýlçesinde yapýlan tören saat: 09:30'da Hükümet konaðý önünde baþladý. Atatürk anýtýna çelenk sunulurken Saygý duruþu ve akabinde Ýstiklal Marþý okundu. Hamza Yerlikaya Kapalý Spor Salonunda baþlayan kutlama programýna Karkamýþ Ýlçe Kaymakamý Ferhat Sinanoðlu, Garnizon Komutaný Yüzbaþý Türker Þahin, Belediye Baþkaný Nuh Kocaaslan’nýn yaný sýra Suriye’nin Carablus Ýlçesinden gelen 60 kiþilik heyet, Öðrenciler ve çok sayýda vatandaþlar katýldý. Törende Karkamýþ Kaymakamý Ferhat Sinanoðlu, Garnizon Komutaný Türker Þahin ve Belediye Baþkaný Nuh Kocaaslan Halkýn Bayramýný kutlarken tören halk oyunlarý gösterisi, þiir sunumu, Karkamýþ Lisesi öðrencilerinin hazýrladýðý spor gösterileri ve müzik gösterileri ile devam etti. Kaymakam Sinanoðlu yaptýðý açýklamada” Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaþlarýnýn kurtuluþ mücadelesini baþlattýðý günün 90. yýldönümünü kutlamanýn bu milletin bir ferdi olarak vatandaþlarýmýzla birlikte haklý gururunu yaþýyoruz, Ben bu duygu ve düþüncelerle Mustafa Kemal Atatürk'ün baþta Cumhuriyeti emanet ettiði gençler olmak üzere ve tüm halkýmýzýn 19 Mayýs Gençlik ve Spor Bayramý'ný en içten dileklerimle kutluyorum” dedi. Daha sonra günün anlam ve önemi ile ilgili olarak düzenlenen resim, þiir ve kompozisyon yarýþmalarýnda dereceye giren öðrencilere ödülleri Ýlçe Kaymakamý Ferhat Sinanoðlu ,Garnizon Komutaný Türker Þahin ,Belediye Baþkaný Nuh Kocaaslan ve Milli Eðitim Müdürü Vahdettin Alýcý tarafýndan verildi. Kutlama programý Tören geçiþi ile son buldu. Törenin akabinde Suriye’nin Carablus ilçesinden bu mutlu günümüze ortak olmak için gelen dost ve komþu ülke heyeti Karkamýþ Ýlçe Kaymakamý Ferhat Sinanoðlu tarafýndan makamýnda kabul edildi. Carablus Ýlçesi Kültür Müdürü Cihad El-Ganime ve beraberindeki heyet ziyaretten duyduklarý memnuniyeti ifade edip kardeþ ülkede olmaktan son derece mutluyuz ifadesinde bulundular. Kaymakam Sinanoðlu ise “Ýki kardeþ ülkenin bu gün bayramý olduðu inancýný taþýyorum, dost ve kardeþ ülke olan Suriye ile iliþkiler daha da güçlenecektir. Cumhurbaþkanýmýz Abdullah Gül ve beraberindeki heyettin ziyaretti bunu açýkça göstermiþtir .Ben bizleri bu mutlu günümüzde onurlandýran heyete sonsuz teþekkürlerimi sunuyorum dedi. Daha sonra Karkamýþ’tan ayrýlan Heyet ülkesine döndü.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...