![]()
Þanlýurfa’nýn Birecik ilçesine baðlý Baðlarbaþý köyünde yapýlan þenliklere binlerce kiþi katýldý. Baðlarbaþý Ýlköðretim Okulu’nun hazýrladýðý Görsel Sanatlar-El Sanatlar-Teknoloji ve Tasarým sergisinin açýlýþý ve yýl sonu gecesi muhteþemdi. Geceye yaklaþýk 2500 kiþi katýlýrken çevre il ve ilçelerden gelen çok sayýda davetli Yýl sonu gecesinde hazýr bulundu. Sergi açýlýþýnýn ardýndan Yýl Sonu Gecesi baþlarken Türkiye’nin önde gelen sihirbazlarý yaptýklarý gösterilerle görenleri hayrete düþürdü. Gecede daha sonra Jonglorlar, ve Aþuk ile Maþuk gösterileri tam not aldý. Minik öðrencilerin hazýrladýðý kýna gecesi sonrasý þiirler ve türkülerle devam edildi. Gecede Birecik Baðlarbaþý Ýlköðretim Okulu Yayýn ve Ýletiþim Kulübü çocuklarýný okutan Ýslim Taþkesen’i yýlýn annesi olarak seçildi. Ýslim Taþkesen’nin ödülünü Birecik Bölük Komutanýn eþi Ayþe Çölçeçen verdi. Ayrýca Yayýn ve Ýletiþim Kulübü tarafýndan eðitim gönül verenler olarak Birecik Kaymakamý Ozan Balcý, Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Ali Tavacý, Hayýrsever Ýþadamý ve Birecik Sanayi ve Ticaret Odasý Baþkaný Sadettin Bilgin ve Hüseyin Mirkelam’a hizmetlerinden dolayý birer plaket verildi. Gecede bir konuþma yapan Birecik Kaymakamý Ozan Balcý, özellikle kýz öðrencilerinin okumalarý için hiçbir fedakarlýklardan kaçýnmayacaklarýný söyleyerek her zaman her yerde eðitim için çok projeler yapacaklarýný ifade etti. Kaymakam Balcý, özellikle ilköðretimi bitiren kýz öðrencilerin liseye gitmeleri için her türlü yardýmý yapacaklarýný söyledikten sonra geceye katýlanlar tarafýndan uzun uzun alkýþlandý. Baðlarbaþý Ýlköðretim Okulu Müdürü Mustafa Demir ise bu güzel sergide ve gecede emeði geçen herkese teþekkür ederken yoðun ilgiden dolayý davetlilere ve sponsorlara da katkýlarýndan dolayý minnet duyduðunu söyledi.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...