Üç evladým var...Büyüðünün ismi Ýlayda Nur,ikizlerin ise Mehmet Enes ve Firdevs Berfin... Ýleride bir kýzým daha olursa ismini ceylin veya jade oðlum olursa da artýk Yusuf'a sorarým.
Üç evladým var...Büyüðünün ismi Ýlayda Nur,ikizlerin ise Mehmet Enes ve Firdevs Berfin... Ýleride bir kýzým daha olursa ismini ceylin veya jade oðlum olursa da artýk Yusuf'a sorarým.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Evlatlarini Allah bagislasin.
Ben burda bir kultur erozyonundan bahsediyorum. Sirf farkli olma kompleksiyle bu sapkinliga basvurulmasi dogru degildir. Ve hicbir millet boyle tuhafliklara dusmuyor. Eger gercekten farkli olunmak isteniyorsa cocuga dogru durust egtim verilsin, terbiye edilsin ceddine sanina yakisir gelecege donuk nesiller yatistirilsin.
Ha, su varki benim kimsenin isim koymasina mudahale hakkim ya da haddim olamaz. Nacizane serzenizte bulunuyorum. Maalesef cok vahim, cok fena!
Hem haddim yok diyorsun, hemde ailecek karar verdikleri güzelim isimlere sapkýnlýk diyorsun ! Bu ne çeliþki !
Sýrf farklý gözükmek, sýrf ilgi çekmek için baþvurmadýðýn yöntem kalmýyor. Kuzum sen bir psikologa gözük bak.. cidden.. Ayný ortamý paylaþmak zorunda kalan biri olarak sana tavsiye ediyorum.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Sevgili kardeþim bizim gelenekte biliyorsun, senin isminde dahil islami sahsiyetlerin ismini koyma geleneðimiz var... bu gelenek devam ederse Türkiyedeki tüm kýzlar Ayþe, Fatma...Erkekler Ahmet,Mehmet olur.. Olsunda itirazýmým da yok...Hz Peygamber s.a.v çocuklarýn ana baba üzerindeki hakký ona güzel bir isim koymasý ve dünya ve ahiret saadeti saðlayacak bir eðitim vermesidir buyuruyor...Buradaki güzel isim örf ve adetlere uygun olmasý...Mesela japon bir müslümandan ismini deðiþtirmesi beklenemez... Ýþin özü seninde dediðin gibi madem isimleri farklý koyuyoruz o zaman dinimizi, diyanetimizi, geçmiþimizi onlara çok iyi anlatalým ...Haklýsýn.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Aradaki farklari algilayamiyorsaniz karsidakine kizma yerine biraz daha sagduyulu olmanizi tavsiye ederim.
Ailenin aldigi karara mudahale hakkim tabiiki de YOKTUR. Ama yorum yapma hakkim VARDIR. Misafirlige gidersiniz, onunuze yemek gelir yersiniz, belki utanir yuzune birsey diyemezsiniz ama aslinda yemegi 'begenmemissinizdir' naziniz gecer bunu da ifade edebilirsiniz. Bu yemege mudahale hakkini size vermez ama degerlendirme hakkini verir.
Benim psikolokluk durumum oldugunu hangi bilgi birikimyle degerlendirmeye a;diginizi cidden merak ettim!
Insan karsidakini kendi gibi gorurmus. Benim farkli olmak gibi amacim niye olsun ki? Herkes gibi kendi dusuncelerimi paylasiyorum, gah katildigim seyler oluyor gah olmuyor. Ama dusundugunuz cinsten bir niyetim olamaz. Bence siz iyiniyetinizi bir gozden gecirin.
Oncelikle sen de beni psikologa gondermedigin icin tesekkur ederim Mahmut bey abimiz. Evet dediginiz gibi ayni isimler olur ve yine dediginiz gibi bunda da bir sorun YOKTUR. E oyleyse bu tuhaf gecmisle ilgisi olmayan yeni turetilen hatta cogusu sifat, ek, baglac olan isimlere ne gerek var?
not: Az once belirtmeyi unutmusum Akif bey, o sizin 'psikologluk teshisinize' Fikir ve Ifade ozgurlugu denir!
Sevgili kardeþim yusuf
bu yazýyý 1 saat önce yazmýþtým ama herhalde bir hata oldu yayýnlanmadý...Ýfade hürriyetine birþey dediðim yok.Ben seni eleþtirirken eleþtirdiðin insanlara somut öneriler sunarak yapýcý olman gerektiðini ifade etmek istedim...Bu isimleri koyanlar lümpendir,sapkýndýr demekle eleþtiri olmaz...Nedenini açýkla deyince rencide olursunuz diye korkutmaya çalýþýyorsun...Bu somut birþeylerin olmadýðýný gösterir...Hiç bir ifade özgürlüðü karþýsýndakine hakaret hakkýný vermez..Ýnsanlar illa 1000 yýllýk isim,illa islami isim,illa siyasi isim,illa doða olaylarý ismi,illa etnitise isimleri koymalýdýr yargýsý ilkel ve çaðdýþýdýr...Ýsteyen istediði ismi koyar...Sonra kalkýpta þu konmaz bu konmalýdýr demek faþist bir düþünceden baþka bir þey deðildir..(Hangi ismin koyulmasýný tavsiye ederseniz edin)...Burada doðru olan kiþilerin özgür ve istediði ismi koymasýdýr...
Sevgili kardeþim lümpen ve sapkýn dediðin isimleri aþaðýya yazdým...Ýsimleri söyleyen tüm arkadaþlarýn bu isimlerin arkasýnda duracagýný inanýyorum...Yani rencide olacaklarýný zannetmiyorum..Açýklamalarýný bekliyorum...Tabii özür ile birlikte...
Mustafa,Sýla,Muhammed,Mushap,Abdullah,Elif,Akif,Gökçen,Asena,Alper,Zeynep,Doruk,Duru,buse,Aybüke,Asena
Þunlarda benim eklemek istediklerim;Barýþ(bin yýllýk deðil herhalde).rojin,baran,merve,sevgi vb...
Konu DENÝZ tarafýndan (18.05.09 Saat 07:36 ) deðiþtirilmiþtir.
1- Somut oneri zaten getirmisim ve bin yillik isimler diye yazmisim.
- Rencide olursunuzla korkutmak! Neyse, bence bu da ifade ozgurlugudur. Ama siz baskasinin adina kararveriyorsunuz! Yine de simdiden digerlerinin hosgorusune siginip ozurlerimi de pesinen dileyip ayrica isterlerse silmek kaydiyla uc isim tahlili:
a) Ileyda = Yunanca kokenli 'su perisi' Tanrica anlami ihtiva eder.
b) Duru = Basit bir sifattir.
c) Sila = Akraba
Muhammed Turk'un hicap edip Mehmed'e donusmesidir ki dogrusu da budur.
3- 'Ifade ozgurlugu karsidakine hakaret hakkini vermez' buna soruyla karsilik vermek istiyorum. Bunu neye dayanarak soyluyorsunuz? Hangi olcu, hangi tanim, hangi yasa?
Ayrica ben kimseye 'lumpen' demedim. Varsayalim dedim, bu Karl Marx'in tanimlamasidir. Izafet vardir. Sapkin da yine bu davranisin yani 'kompleks icinde isim koymanin' sosyolojik tanimidir ki isterseniz sosyologlara danisabilirsiniz. Zaten israrla vurguladigim gibi dunyada benzeri de yoktur. Tehlikeli olan da bizleri koklerimizden koparmasidir.
4- Siz nasil 'burda dogru olan..' diye tesbitler de bulunuyor ve benimkileri 'Fasist, ilkel, cagdisi' diye degerlendiriyorsaniz iste buna HAKARET degil 'Ifade Ozgurlugu' denir ki benim de yaptigim odur.
Dikkati ceken olgunlugunuz icin tesekkurler.
Eugene Arditz
Bir Amerikalý'yla evlenen bir Türk, genellikle çocuðuna "iki tarafta da geçerli olacak" bir isim koyar... Pratik bir çakallýktýr bu.
O isim de, genellikle, kýz çocuðunda Suzan, erkek çocuðunda Can olur!
Ki, Amerikalý eþi çocuðunu "Susan" ya da
"John" olarak baðrýna bassýn.
Haaa, bir de Coþkun koyarlardý ki Josh olarak geçsin oralarda...
Eðilim genelde buydu, artýk "küreselleþme çocuklarý" kafadan Paris, Melissa, Roxanne gibi isimler taþýyorlar.
Ýki kültürden de taviz vermeden þavullanmýþ bir tür "koalisyon" isimleri de yok deðil: Defne Joy (aslýnda Daphne tabii), Leyla Margaret, Okan Matthew falan gibi.
Burada tuhaf olan, çocuðun "dini kimliðinin" havada kalmasýdýr. Lütfullah diye Hýristiyan, Simpson diye Müslüman olmaz.
Ama Nasreddin Hoca'nýn abdestsiz namaz kýlmasý gibi, kafalarý "kültür çorbasýna" dönmüþ Türkler yapýyorlar, oluyor.
Gene de, eskiden bu açmaza hiç olmazsa yabancýyla "evlenen" Türk düþerdi, elbette çocuk da yapmak þartýyla.
Þimdi artýk, yabancýyla evlenme mevlenme sözkonusu deðil, bazý kiþiler, çocuklarýna, ana da baba da Türk ve Müslüman da olsa, "ileride Amerika'ya yerleþirse sýkýntý çekmesin" diye birtakým alengirli isimler koymaya baþlamýþlar!
Bacaksýz henüz kundakta, ileride Amerika'ya gitmesi planlanýyor...
Çünkü burasý cehennem, biz de enayi olduðumuz için oturuyoruz, Amerika'ya göçedecek, hayatý kurtulacak!
Dün okudum, bir adam oðlunun adýný "Cansýn" koymuþ.
Ki, Amerika'da Johnson'a dönüþsün!
Peki soyadý ne olacak? "Uzunkavakaltýndayataruyuroðlu" gibi bir soyadýný Ýngilizce'ye uygularsan ortaya bir Kýzýlderili ismi çýkar, gene ayýrýmcýlýða uðrarsýn... Oturan Boða'ya dönersin...
Þu isimleri teþhis edin bakalým: Abraham Sweetvoice... Salomon Ironhand... Sad Redrose... Glad Indomitable... I ýh, olmuyor. (Sonuncusu zor geldiyse söyleyeyim: Mesut Yýlmaz.)
Tabii bir de Fix Ottoman Hunter vardý gençliðimizde... Merhum Sabit Osman Avcý!...
Þaka bir yana, Türk kaþýðýyla Amerikan mamasý yiyen sosyete züppelerinin iþleri bir ölçüde kolay diyelim, ya çocuðunu eski kýtaya, Avrupa'ya apartmak isteyen ne yapacak?
"Almancýlara" tüyoyu ben vereyim: Ferdi koysunlar.
yazýnýn devamý için týklayýnýz
Yasal Uyarý: Yayýnlanan köþe yazýsý/haberin tüm haklarý Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köþe yazýsý/haberin tamamý özel izin alýnmadan kullanýlamaz.
Ancak alýntýlanan köþe yazýsý/haberin bir bölümü, alýntýlanan habere aktif link verilerek kullanýlabilir.
Yusup koyma da ne koyarsan koy Mehmet!
bireysel emekli, sadece üye...
kýzým olursa busenaz veya sudenaz,oðlum olursa burak veya anýl.bu arada Allah evletlarýnýzý,evlatlarýmýzý bize baðýþlasýn.amin
CANIMSIN CANIM...
Kim cocugunun adini ne koyarsa koysun, her köseden, sudan sebeplerden dolayi her zaman tartisma cikmak zorunda heralde,- insanlarin olmazsa olmazlarindan olsa gerek (:
Cocugum olursa ki eger bi gün Ebrar veya Azra![]()
Mor dünya gökyüzünü kiskanirmi$casina vurur kendini buLutLarin bo$Luguna,-