Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
http://www.bahce.biz/bitki/baharat/b...corduk_otu.htm
Burada bütün bilgiler var.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Müslüm abi bu ayný deðil gibi...
resimler uyuþmuyor fakat çiçekli halini görmediðim için aynýsý veya deðil diyemiyorum
teþekkür ederim
Abi taze dolmada da güzel olur. Botanikçiler bilirler fotoðrafýný görseler.
bireysel emekli, sadece üye...
siz bunun çördük olduguna eminmisiniz yanlýsýnýz var sanki çünki çördük otunun latincesi Hyssopus officinalis...
Gözlerimdeki yansýman Senden öte bir Sen, Sana verecegim o can Benden öte bir Ben...
Eminim diyemem ama yýllardan beri biz bunu çördük diye biliriz özellikle bu mevsimde (heryerde olmaz) bahçemizden toplar bir sene boyunca da kullanýrýz, zamanýnda birileri çördük demiþ...
þimdi kalkýpta kýrk yýllýk çördük diye bildiðimiz bu ot'a baþka isim aratma bize secretgaden![]()
kasým abi bilmiyorum ama çördük deyince eflatun çiçekli bir bitki çýkýyo ve bu ikisi hiç birbirine pek benzemiyo sanki![]()
Gözlerimdeki yansýman Senden öte bir Sen, Sana verecegim o can Benden öte bir Ben...
Rahmetli babaannem çok severdi, mevsimi geldimi gözleri fýldýr fýldýr ederdi, mutlaka küçük bir dürüm yapardý çördükle...
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Ben nedense hatýrlayamadým bu çördüðü.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
mercimekli köfteyle mi yenir yoksa bizim bildiðimiz üzere yaðlý köfte ile mi yenir? dalýndan koparýp taze taze yaðlý köfte ile yemeyi çok þeye tercih ederim.
Çördük kepir yerlerde olur.Özellikle fýstýklýk ve zeytinliklerde bu mevsimde çýkar..Taze tomurcuk bað yapragýndan kapama yaparlar halis zeytinyagýndan çördükte koyarlar merçimekli köfteylede yenir.Ayrýca kuruturlar kýþýn dolmaya köfteye konur bir çeþit baharattýr benim bildigim çördük..
Çördük'le iliþkili mahalli bir deyiþimiz bile var; Ötme çördük, seni de gördük !
Mhmut abi bunu kemal cengiz beyin, Nizip deyiþleri konusunada ekliyorum, müsadenle
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254