boro böyle çirkin bir dünyaya ve yalan bi düzene cocuk getirmek bence ona yapýlacak en kötü sey olur ama bir köpegim olsun isterdim hem köpekler en azýndan sadýk olur![]()
boro böyle çirkin bir dünyaya ve yalan bi düzene cocuk getirmek bence ona yapýlacak en kötü sey olur ama bir köpegim olsun isterdim hem köpekler en azýndan sadýk olur![]()
Gözlerimdeki yansýman Senden öte bir Sen, Sana verecegim o can Benden öte bir Ben...
Kimse kusura bakmasin ama su yazdiginiz isimler(darilmayin diye diyorum, yoksa bunlar isim felan degil) ve halu hazirda secilip kullanilan isimler acik bir kompleksin gostergesidir. Dunyanin hicbir milletinde bu denli absurt, tuhaf anlam verme gayretinde 'anlamsiz' isimler YOKTUR. Bunlar olsa olsa cok cok 'sifattir' ya aralarinda baskaca dillerden devsirilmis 'ek' ya da 'baglac' olanlar bile var.
Sirf ozel farkli olsun diye ululayalim derken aksine inanin cok ama cok gulunc ve bir o kadar kuculmedir bu! Milletler nerden baksaniz en az bin yillik isimler kullanir ve bizimki gibi tuhaf yeni yetme zirvaliklarla ugrasmaz!
Ah lumpenlik ah!
Bu pespayeligi gordukce, keske Karl Marx hakli ciksaydi da bir adim otesine de gecilebilseydi diye cokca hayiflanirim.
evlilik düþünmüyorum uzun bi zaman ama
kýz olursa; HAVÝN (Haziran gecesinde yaðan yaz yaðmuru)
erkek olursa ya AKÝF (hayatta en çok saygý gösterdiðim ve sevdiðim kiþilerdeb biri olan Patronumun adý) yada ÖMER HALÝT(ömer babamýn adý halitte farklý olmasý amacýyla)...
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
erkek olursa Muhammed(ya da Mehmed) Talha ,Mushab Abdullah
kýz olursa; Eslem Emetullah ve Elif Ravza..Rabbim hayýrlýsýný versin cümlemize
Erkek olursa Mustafa Barlas kýz olursa Sýla...
__HERÞEY BÝR YALANLA BAÞLADI__
Tabii daha evlenýrsem![]()
__HERÞEY BÝR YALANLA BAÞLADI__
Yapmayin etmeyin! Bunlar 'yozdur' kultur erezyonudur. Bunlar 'isim' felan degildir. Cogusu baskaca dillerden devsirme 'ektir' baglactir. Yukarda gecenlerin cogu 'sifattir' bunlar insana verilmez!!!! Bu bir 'kompleksin' gostergesidir. Ululayalim derken son derece komik ve daha da kuculmedir!!!!!
Lutfen yapmayin, kendi kulturumuzu kendimiz baltalamayalim.
Sayýn yusuf serçe ,insanlarýn düþünceleri eleþtirilebilir...Eksiklikleri ifade edilebilir...Yanlýþlýklarý tespit edilerek doðrusu açýklanabilir...Ama bunlarý yaparken negatif bir tutum içinde yapýcý olayan,küçümseyici ifadeler kullanmanýzý doðru bulmuyorum...Sizin vereceðiniz(yada kullanýlmasý gerektiðini düþündüðünüz) isimleride merak ediyorum...Acaba hangi isimleri kullanýrsak lümpen olmayacaðýz!!!!!...
benim saydýgým isimler Türkce isimler taylan idil doruk yani öyle ek baglac deðil yada farscadan calmada deðil öz be öz Türkce![]()
Gözlerimdeki yansýman Senden öte bir Sen, Sana verecegim o can Benden öte bir Ben...
Isteyen istedigi sekilde fikrini ifade etmelidir 'deniz'.
........................
Yukardaki isimlerin tumunu tahlil etmek isteniyorsa rencide olmayi da goze aliyorsaniz bana uyar....
Ancak yazimda da ifade ettigim gibi 'Bin Yillik' isimlerden bahsediyorum, bizi koklerimize aslimiza bagliyan gercekten ISIM, ad olanlardan. Sirf farkli olma kompleksi icinde tuhaf daha acikcasi 'sapkin' yollar tutulmadan!
silinebilir..
Konu DENÝZ tarafýndan (18.05.09 Saat 07:15 ) deðiþtirilmiþtir. Sebep: Bu yazý foruma bundan sonraki yazdýðým yazý ile birlikte eklendiði için silinmiþtir.Bir sonraki yazým ile ayný benzerliktedir