Katkýlarýndan ötürü ÞEYHMUS ÖZDEMÝR'e teþekkürler...
-Moh kara küttük...
Meydan okumak, rakip aramak için ortaya söylenir.
-Bacý bacý oynamak...
Sürekli ve sýkça birbirlerine gidip-gelenler için kullanýlýr.
her tarladan bir kesekk... taþ atmazlar sahinin hatrý için
Ýti an çomaðý hazýrla(Birinden dert yanarken veya dedikodusu yapýlýrken,dert yanýlan veya dedikodusu yapýlan, kiþinin olayýn konuþulduðu yere gelmesi.)
arkadaþým bu bir deyim, nizip laflarýndan deðil . yani aslýnda biz nizipliler herþeyi üzerimize mal edeceðiz nerdeyse)
en hoþuma giden haneðin uluðu bayýlýrým bu lafa ben.hatýrlattýðýnýza sevindim doðrusu.
Açýn koynunda ekmek barýnmaz,
Kazan yuvalanmýþ kapaðýný bulmuþ,
Kýþ kýþlýðýný puþt puþluðunu yapar,
Sada burun maþallah,
Caný tez,
Islýk avarasý,
Deli sevilmiþ densiz sevilmemiþ,
Aldýðýmýz apdes ürküttüðümüz kubaðayý deðmedi,
Yaðmur nereye yaðarsa tarlayý oraya kaldýrýrýz
kele bacým kimseyokki iki hahegin belinikýralým(birazkonuþalým)anlamýndabirdeyiþ
dagdayýn tdavþan emmin sözüde neregetse birtanýdýgý olan herkeslekonuþankiþiyederler
haro tavudun itikimi ne geziyon derler (yani boþboþ nedolaþýyorsun biriþinyokmu anlamýnda)
gursel'e, busenaz'a, deniz82'ye, mtokdemir10'a ve mehmetdemirbilek'e duyarlýlýklarý ve katýlýmlarý için teþekkür eder, sevgi ve saygýlarýmý sunarým...
Hadi biraz daha gayret derken, lütfen, salt Nizip'e özgü deyim-deyiþ, yakýþtýrma-benzetme, özlüsözler ve atasözleri bulup, yazmaya çalýþalým, derim.
Sende küþümlene küþümlene kör kodun. ("Sende utana utana kör kodun" gibi birþey ama tam çözemedim ben)
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
-Dayý hes neçiye?
-3 tenesi 1 milyon.
-Bahalýmýþ yav, bakdeniz kaça?
-Baðý 250
-150 olmaz mý?
-Bakçadan mý geliy yoorum?! Biz de haldan aliyik...
bireysel emekli, sadece üye...
Sevgili Subutay, Nizip Aðzý'na dair ilginç bir örnekleme yapmýþsýn. Devamýný getirirsek 'Nizip Aðzý'na dair örnek diyaloglar' adlý bir bölüm açabiliriz.
kemalciðim aðzýna.ellerine saðlýk.ben nizip hayraný olarak .senin yazýlarýný okuyunca adeta kendimden geçiyorum.nostalciyi çok seviorum.hele en son yazýn tam nostalji.benim çocukluðumu yaþattý .o deyiþlerin altýnda kimleri hatýrlamadým ki.....çok teþekkür teþekkürler gözlerinden öpüyorum.