Deðerli arkadaþlar nefret konusu hakkýnda görüþlerinizi beklerim
Deðerli arkadaþlar nefret konusu hakkýnda görüþlerinizi beklerim
Nefret,sevginin bir ters fonksiyonudur bana göre.Sevgi kadar tesirlidir çünkü ailesi aynýdýr.Nefret biraz da önyargýya sebep olur.Hoþ biþey deðildir aslýnda ama ademoðlunun doðasýnda vardýr.Bize düþen ise onu kontrol altýnda tutabilmektir.
Ayrýca bence birinin sizden nefret etmesinin nedeni sizin gibi olmak istemesidir.bu da benim görüþüm...![]()
Nefret mi?
Mevlam kimseyi, kimseye nefret ettirmesin.
ne kötü bir duygu.
Sevgi duygunu yükselsin.
Sevgiler...
nefret mi?nefret etmekten nefret ederim.Allahýn yarattýðý hiçbirþeyden nefret etmem.sadece yalandan nefret ederim...
CANIMSIN CANIM...
Nefret nedir? Ýnsan neden nefret eder? Nasýl bir duygudur nefret etmek ya da tanýmlana bilir mi? Birþeylerden nefret etmek insana ne kazandýrýr? Aslýnda ben nefret etmek kelimesinden pek bir þey anlamýyorum.
Herþeye bir gün alýþýr insan ve isterse herþeyi sevebilir ama gereksiz yere can alan birini sevemez mesela. Hiç sevmemek midir nefret? hayýr cevap bu da deðil. Aþýrý öfkemidir? Hiç sanmýyorum nefretin tam karþýlýðý bu da olamaz.;peki bana yardýmcý olabilir misiniz nefret denilen þey nedir? Çünkü ben hayatýmda hiç bir þeyden nefret etmedim. Herþeyin bir sebep sonuç iliþkisi olduðunu düþündüm sadece.Bazen çok kýzdýðýmda kullandým bu kelimeyibazen de caným çok yandýðýnda ama nefret etmek inanýn bana çok aðýr bir kelime olarak geliyor. Affedilemeyecek þey yoktur ve hiç bir öfke ömür boyu süremez. O zaman neden birþeylerden nefret ediliyor?
Kendine dindar diyen aslýnda dindar olmayanlarýn biz layiklere olan duygusuna nefret deniyor, ellerinden gelse bizi cuma namazýnda kesecekler.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
bildiðim en büyük nefret aþktýr onun için kimseden nefret etmem...
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
herkesin düsüncesi farklý bence nefret etmek iðrenmekle es deger ve benim nefret ettiðigim bu hayatta o kadar cok sey varki ve hatta nefretim bazen öyle bir boyuta geciyoki tehlikeli bir hal alýyo (en cokta iki yüzlü insanlar midemi bulandýrýyo)
nefret hiç iyi bir duygu deðildir bence. samimi olduðun bir arkadaþýndan nefret etmeye baþlarsan. ve gün gelir tekrar yanyana gelirseniz o arkadaþlýðýnýz eskisi gibi olmaz. nefret duygusu kalýcýdýr. nefret te aþk gibidir. bir kere yaþarsýn ama o duygu beyninden hiç silinmez
Ben sevgiyi ve nefreti çok uc noktalarda yaþarým mesala....sevdiðim için canýmý seve seve verirken...nefret ettiðim kiþiye yaný baþýmda ölse bir damla su vermem diye biliyorum kendimi...
hintli bi adam suda çýrpýnan akrebi kurtarmak için parmaðýný uzatýr ama akrep onu sokar.hintli çabasýný sürdürür,akrep tekrar sokar..
onlarý seyreden birisi vazgeç bu sevdadan,baksana seni sokuyor der.hintliþöyle der sokmak akrebin doðasýnda vardýr.benim doðamda ise sevmek var.neden onun doðasýnda sokmak var diye ben kendi karakterimin bir parçasý olan sevmekten vazzgeçeyim.sevmekten vazgeçme etrafýndaki akrepler seni soksa bile!
CANIMSIN CANIM...
Nefret.. yüreðin içindeki bir yaradýr. Tedavi edilmesse..büyür büyür ..
Ferretin zararýný hergün gazetelerden okuruz.. ama sevgiye dair pek bir þey yazýlmaz. Pozitif düþünelim baþta kendimizi sonra da güzel olan her þeyi seveli..
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
Ulan klavye..ulan klav.. ye...
Þeey ne diyorduk; 'Sevelim sevilelim Dünya kimseye kalmaz!.'..![]()
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
sev sevebildiðin müddetçe insansýn....
sevmekten býkma,nefret ekselerde baðýna...
CANIMSIN CANIM...