NizipMyo Uygulamalý Eðitime Baþladý(Sera)
![]()
Nizip Meslek Yüksek Okulu Organik Tarým Bölümü ilk iki dönem teorik ders kýsmýný tamamladýðý ve üç ve dördüncü dönemlerde ihtiyaç duyulacak pratik uygulama dersleri için Nizip Meslek Yüksek Okulu bünyesinde bir sera oluþturdu.
Bu sera sayesinde öðrenciler uygulamalý eðitim alarak kendilerini geliþtirip kalifiye eleman olma yolunda büyük bir adým atmýþ olacaklar. Daha önce de Antep fýstýðý, Bað yetiþtiriciliði ve Seracýlýk yapan yerlerde bu ürünlerin nasýl yapýldýðýný uygulamalý olarak gören öðrenciler bundan sonra bu ürünleri Nizip Meslek Yüksek Okulu bünyesinde yapýlacak çalýþma alanlarýnda pratiðe dökecekler.
Ýlk aþamada Seracýlýk eðitimiyle baþlayan bu çalýþmalara ilerleyen günlerde Bað yetiþtiriciliði, Antep fýstýðý gibi ürünleri de Nizip Meslek Yüksek Okulu’nda bir alan oluþturularak uygulamalý olarak eðitim verilmeye devam edilecek. Son günlerde Çilek üretiminde hormon sýk kullanýldýðý için Nizip Meslek Yüksek Okulu bünyesinde alýnan karar ile Hormonsuz çilek üretimi yapýlarak seranýn ilk ürünü alýnmýþ olunacak ve ilerleyen günlerde Sebze yetiþtirilmeye de baþlanacak.
Nizip Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Yaþar BÜYÜKOÐLU yaptýðý açýklamada , “Her geçen gün geliþen okulumuzda yeni bir çalýþma yaparak yapýlan bu uygulamalý seracýlýk eðitiminde, öðrencilerin birinci dönem aldýklarý derslerle pratik bilgiler kazanmalarýnýn ardýndan böyle uygulamalý bir eðitim verilmesinin kazanýlan bilgilerin pekiþtirilmesi açýsýndan çok önemlidir. Böyle güzel bir çalýþma da Emeði geçen Baþta Nizipli Hayýr Severimiz Ayhan AKPEK ve Nüder Derneði Yönetim Kurulu Baþkaný Derviþ Dörtbudak ile Bölüm Hocalarýna ve Nizip Meslek Yüksek Okulu Öðrencilerine teþekkür etti.