Deðerli Müslüm abim sen olmasan Bursa gezisi tatsýz tuzsuz olurmuþVallahi komiksin en doðalýndan
![]()
Hepinize hayýrlý günler diliyorum.Ben Nizipli deðilim.ama birlikte çalýþtýðým üç arkadaþým da Nizipli.(Ahmet abi,sadýk abi ve emrah)hayatýmda böyle güzel dostluk görmedim..herþey çok güzeldi..bizi misafir eden abilerimize çok teþekkür ediyorum..Mahmut abi,Fatih abi ve Ýlker Abi ile tanýþtýðýma çok memnun oldum.Ayrýca ismini bilmedigim diger abilerime de çok teþekkür ediyorum..Ýlker abi evini biraz daðýttýk..hakkýný helal et..zaten oktay abi gemlikte yengeden defalarca helallik diledi..Mahmut abi sen de hakkýný helal et..güzel bir ortamdý..tüm nizipcom üye ve ailesine þükranlarýmý sunuyorum.bundan böyle ben de geliþmeleri takip edecegim..Ramazan beyin dedigine göre sýrada Ýzmir varmýþ..))
Harita Teknikeri
![]()
Gezmekten bitap düþüpte karnýmýz acýktý deyince Bursalýlar bizi simitçiye götürdü, hepimize birer simit aldýlar, yahu bu simitlerle biz doymayýz deyince hadi bari birerde ayran içinde konuþmayýn dediler,
![]()
Þaka bi yana simitler gerçekten çok güzeldi fýrýndan çýkar çýkmaz getiriyorlar, Bursaya giderseniz yemeden gelmeyin, mübarekler nizip kahkesi gibiydi,
![]()
Daha sonra eve dönmeden Mahmudun babasýný evinden almaya gittik rahatsýzlýðý yüzünden kendi baþýna gelemiyormuþ ama maþallah bizden dinçti sorduðumda 69 yaþýndayým dedi,
![]()
Yine nostaljik bir bursa caddesi,
![]()
Mahmudun babasýný beklerken aðalar arabadan inmediler,
![]()
Ve sonunda eve döndük yemek hazýrlýklarý baþladý,
![]()
![]()
Evin hamarat erkeði, ben hayatýmda bu kadar candan bu kadar neþeli bir insan görmedim Mahmudum Allah sana hayatta ne istersen versin,
![]()
Oktay mutfakta kavurma dersleri veriyor,
![]()
Ramazanada ayran koyma görevi düþtü
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Valla, Bursa'nýn o güzel kýzlarý varken elin turistine kim bakar yavvv? Hem ben Bursa'ya 1976'da görüp çarpýldýðým ve aþaðýdaki þiiri adýna yazdýðým Kýzý bulabilirmiyim diye gitmiþtim)) Ama bir benzerini Orhangazida zeytincide gördüm ve aklým orada kaldý? Acep bir sonraki Bursa seferi ne zaman?Admine yalvaracaðým yeni bir Bursa seferi baþlamasý için
)))
Bursalým
1976
Bir dakika ayrýlýp, hoþ hatýrayla an'ýn;
Güzeli çok bilirdim, ben o yeþil Bursa'nýn!
Birden rüyada sandým, onu görüp kendimi;
Akla ilk o gelecek, güzel kimdir(?) dendi mi?
O süt beyaz tenini, kýskanýrdý hep ak'lar;
Nice nadide güller, açan pembe yanaklar!
Yeþillikler rengini, gözlerinden almýþtýr;
Bu güzellikler sana, acep kimden kalmýþtýr?
Onu gördüm göreli, gönlüm kaldý hep ah'ta;
Profilin dokundu, hangi usta tezgah'ta?
Baðrýmý eritirdi, o baygýn bakýþlarýn;
Hangi hünerli elden, çýktý o nakýþlarýn?
O ipeksi saçlarý, bilmem neyle taradýn?
Dinmez gönül sýzýmý, dindirmeye yaradýn! ...
Ahengiyle tamamlar, güzelliðini boy'u
Elbet asillerdendir, sormak gereksiz, soyu!
Siz bahar rüzgarlarý, bugün yavaþ esin de;
Belki yari bulurum, Uludað zirvesinde!
Þöyle göz ucuyla bak, gönlüme neþe salým;
Fazlasýna kalbim hiç, dayanamaz Bursa'lým! ..,
Mahmut Küçük
Konu tytyhgtyhgh tarafýndan (04.05.09 Saat 11:40 ) deðiþtirilmiþtir.
Abi cebinde orada kalmýþ![]()
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Mahmut abiye hanýmýndan izin aldýnmý diye soranlara güzel cevaplar.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
5 yýl önce ordaydým çok güzel bir sehir ahh ne cabuk geciyo yýllarneyse siz çok eglenmiþsiniz belli ehuehue
)
Gözlerimdeki yansýman Senden öte bir Sen, Sana verecegim o can Benden öte bir Ben...
Vala çok cesurca bi yorum..Mahmut abiyi tebrik ediyorum..Umarým zeynel anasýna ispiyonlamaz..benim ilk þiir kitabým olan "hep böyle kal" yayýnlandýðýnda haným beni bir hafta ecel sorularý ile boðmuþtu..Yok bu þiiri kime yazdýn..yok þu dörtlükte neyi demek istedin felan...yaw sanatçýya yazara þaire sual sorulurmu...ilham geldi yazdýk..ne yapacam kimin nesidir kime yazmýþým felan...gel de anlat...þimdi elimde ödüllü þiirlerim var korkudan basamýyoruz..)))
Ramazan TARHAN/Astronom/HARÝTA MÜHENDÝSÝHayatý Kolaylaþtýrýr
www.tarhanharita.net