Ramazan TARHAN/Astronom/HARÝTA MÜHENDÝSÝHayatý Kolaylaþtýrýr
www.tarhanharita.net
Ramazan esas diðer bombalarý ne zaman patlatacaksýn, ben resimleri atmaya devam ediyorum.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Bizleri ziyarete gelen çok sevgili arkadaþlar ve deðerli büyüklerimiz,
Sizleri 2 gün içinde aðýrlamaktangerçekten çok büyük memnuniyet duyduk.
Keþke havalar daha iyi olsaydýda daha rahat bir gezi olsaydý,
Uludaðda oteller bölgesinde 2085 m yüksekliðekadar çýktýk.
Pikniðimiziise 1865 metrede yaptýk,
Karlarýn halen erimediðini herkes gördü,
Teleferikle yaptýðýmýz küçük seyahatten tutunda , O meþhur otelin önündeki resimler, (müslüm abi bekliyoruz o resmi hani otelin önündeki resimler Be....... oteli).
Sonra Mahmut Abinin fýkralarý ve bu fýkralarý uludaðdaki Karmotorsiklet ve ATV'cilere uygulamasý (sen-ben-.......... muhabbeti).
herkesin elinde fotoðraf makinasý ile hazýr asker bekleyip birbirlerinin açýklarýný kollamasý,bu yüzden oktay doðru dürüst dürüm kavurma yiyemedi.Zeynelin bulaþýkta yakalanmasý ve aman yayýnlamayýn ýsrarlarý, gece 22:00'da milletin bir hamam / termal gazýna gelip bursadakihamam ve termalleri gezmemiz. (maalesef geç kalmýþtýk saat23:00 te kapandýðý için kimse 1 saat içingirmedi) ama sabah namazýna müteakip 1 grup abimizin gittiðini gördük-duyduk. (mahmut abinin evinde kalan grup).
Bende mahmut abi gibi hanýmý annesine gemliðe býraktým.
Oðlum Çaðatay'da bu gezide bize katýldý, Bazý resimde görülen ufaklýk oðlum Çaðatay'dýr.
Valla yazacak çok þey var , bende resimleri yüklemeye çalýþacaðým.
Resim yüklemedeki beceriksizliðimi en iyi GÖKHAN bilir.
Tek eksiðimiz NÝZÝP'teki arkadaþlarýmýzdý,
Bu sefer Ýstanbul ekibini DAÐA KALDIRDIK, Bir sonraki sefere kýsmetse NÝZÝP ekibini DAÐA KALDIRIRIZ.
Herkese teþekkür eder, Bu samimiyet ve Dostluðun bozulmamasýný dilerim.
Nizipli_mehmet kardeþimizin forumlardaki imza kýsmýnda bir yazýsý var
"KÝMÝNE GÖRE FORUM , BÝZE GÖRE BÝR AÝLE " eeeee doðru söze ne denir.
Herkese Selamlar, Saygýlar
Ýlker ,
** Bizi güçlü yapan yediklerimiz deðil, hazmettiklerimizdir. Bizi zengin yapan kazandýklarýmýz deðil, muhafaza ettiklerimizdir. Bizi bilgili yapan okuduklarýmýz deðil, kafamýza yerleþtirdiklerimizdir.
Benim gözümle Bursa gezisi;
Sabah 06.30’da sözleþtiðimiz gibi, Zeynel’le beni otobüs duraðýndan alan Müslüm
Kardeþimiz, doðru E-5’ten Boðaziçi köprüsü yolu ile yola koyulduk.Ben ne olur ne olmaz mantýðý ile ayaküstü atýþtýrarak yola çýktým ve Gemlik’te kahvaltý edeceðimiz söylenmesine raðmen 09.30’da gittiðimiz kafe’de sadece tost ve çay olduðundan yapamadan Bursa’ya devam ettik ama belki 10 km.kala serviste debreji yanlýþ ayarlanan stareks minibüs yokuþ’ta
kötü kokular yayarak durunca, bir saat kadar bir ayar anahtarý bulamadýðýmýzdan yolda beklemek zorunda kaldýk.Bu sabahki bu 2.aksilik bizi endiþelendirmesine raðmen, küçük arýza tamirle Bursa giriþinde Özdilek tesislerinde kahvaltý ile kendimize geldik.Burada sadece Mehmet Parlar açýk büfe menüsü alýnca, 2 tabak tepeleme dolusu envai çeþitlerden dolu tabaðýný, Müslüm espiri olsun diye garsona gösterince adisyona 2 kahvaltý bedeli yazdýðýný gören Mehmet, gidip bir tabak dolusu kahvaltýlýk daha almasý kahkahalara yol açtý.
Yolda bizi Gemlik’te karþýlayan Ýlker’in öncülüðünde Mahmud’un evine ulaþtýðýmýzda Fatihle bizi içtenlik ve samimiyetle karþýladýlar.Biraz dilenme sonucu her ihtimale karþý, minibüsü servise götürüp içimiz rahat saat 15.00 sularý Bursa gezisine çýkýldý.Bursa seyir tepesinde önce, mevsimin turfanda ama iri papaz eriklerinden yerken Osman ve Orhan gazilerin türbesini ziyaret edip kapalý çarþý ve ikindi namazý Ulucami’de eda edildikten sonra Emir sultan, yeþil türbe ziyaretleri espiriler, þakalaþma ve Mahmud’un malum fýkralarý ile keyifli geçti.Akþam, Oktay’ýn maharetli elleriyle yaptýðý kavurma ve çorba yenilip sohbete geçildi.Ben sabah erken kalktýðýmdan, Mahmud’un, yata odasý jesti ile erken uyudum.Yapýlacak çiðköfte ise geç oldu itirazlarý ile yapýlmamýþ.
Ertesi sabah kahvaltýyý takiben, pazardan gidip gereken sebze, et ve diðer ihtiyaçlar alýnýp,Uludað'a hareket için minübüs yanýnda beklerken, BEDAÞ lojmanýndaki erik aðacýndan en irilerini Mehmet, Ýlker ve ben döþürüp aifyetle yedik. Ýstanbul’dan gelen 3.kafile ile birlikte doðru Uludað’a çýkýldý.Sezon geçtiðinden neredeyse bütün oteller kapalý ama kar motosikleti, telesiyej kiralayanlar etrafýmýzý sardýlar.Hayatýmda ilk defa gittiðim Uludað zirvesinde Mayýs ayýnda kar yeme cüreti gösterdim.Bir gurup telesiyeje bindi, küçük çaplý kar topu savaþý, motosikletlerde fotoðraf çektirmeler ve harika espirilerle gezdikten sonra asýl kebap yapacaðýmýz alana, Fatih’in bir oyun havasý ile halaylar eþliðinde indik.Bursa merkezde hava güzel olmasýna karþýn daðda hava oldukça serin ve puslu gibiydi.Kimi hazýrlýksýz takým elbiseli arkadaþlarýmýz gerçekten soðuktan zor durumda kaldýlar.Epey uðraþla kayilen kömür ateþi neticesi piþirilen Balcan kebabý afiyetle yenildi, bu ara Mahmud’un fýkralarý cebren bile susturulamýyordu.Gezen bir daðlý köylüden birçok arkadaþ bal adý. Dönüþte feribotun kalabalýk olacaðý endiþesi ile yemeði yer yemez, ev sahipleri ile vedalaþýp dönüþ yoluna çýktýk.Yolda Orhangazi’de durup zeytin aldýk.Ben gördüðüm ilk güzel kýzýn(Sedef) satýþ yerinden alýrken diðer arkadaþlar bitiþikten zeytinlerini daha ucuz(?) aldýlar.
Bu gezinin, en güzel yaný daha önce Ýstanbul’da sadece ismen tanýdýðýmýz hemþehrilerle kaynaþma saðlamasý idi.Daveti veren Mahmut, Fatih ve Ýlker, gurubu memnun etmek için samimi çaba, sýcak dostluk gösterdiler.Eksik yaný, Bursa’da birçok hemþehrimiz yaþarken sadece 3 kiþinin bu sorumluluðu taþýmasýydý? Kesinlikle candan ve sýcak misafirperverlik gördük.Gönül bu buluþmalarýn zaman içinde birçok il ve ilçede yapýlmasýný
istiyor.Ama katýlým daha fazla olursa mükemmel olur.Biz de Bursa’daki ev sahiplerini,31 mayýs’ta Güngören Nizipliler Derneði’nin büyük pikniðine davet ettik.Çok güzel iki gün geçirip stres atmamýzý saðlayan Mahmut, Fatih ve Ýlker’e bütün Nizipliler adýna teþekkürler
Konu tytyhgtyhgh tarafýndan (04.05.09 Saat 10:03 ) deðiþtirilmiþtir.
www.tarhanharita.net
www.tarhanharita.net
www.tarhanharita.net
www.tarhanharita.net
Orhan ÇELÝK'ten sonra Tophanenin Toplarýna ellemek-binmek bu ekibe nasip oldu.
hehehehe,
** Bizi güçlü yapan yediklerimiz deðil, hazmettiklerimizdir. Bizi zengin yapan kazandýklarýmýz deðil, muhafaza ettiklerimizdir. Bizi bilgili yapan okuduklarýmýz deðil, kafamýza yerleþtirdiklerimizdir.
zeytin ve turþularý dediðim yerden almýþsýnýzdýr inþallah (gedelek turþucu köyü)