Cocukluk dönemi mizin anilariyla dolu bu büzel saheser MÜFTÜLÜK CAMISInin, yikilip yerine yenisinin yapilmasiyla, cumhuriyet mahallesinde ikamet veya isyeri olan vatandaslarin biraz otomobil bakimindan rahat nefes alabilirler. Ama gel görelimki güzelim tarihi NIZIP ip simgeleri yavas yavas bazi bahaneler var sayilarak ; NIZIP te bir parca Din bilgisini bu güzel CAMIDE ögrenmistik zamaninda.Parasi olan hayir sever Vatandaslar lütfen baska yerlere baksinlar.O camiyi yapanlarida DÜSÜNSÜN LER lütfen; onlarda zamanin da hayir icin, O güzelim "ALLAH" in evini insanlarin ibadeti icin yaptirmislardi. ALLAH in nrahmeti bütün insanlarin üstüne olsun. selamlar.
Konu Hasan DEniz tarafýndan (22.04.09 Saat 18:13 ) deðiþtirilmiþtir.
camilerimize bakým yapmak çok güzel, ama yýkmak hiç iyi deðil. yeni cami yapacaklarsa baþka uygun yer ararlarsa bulabilirler.
benim fikrim baþkanýmýz camiyi düzenleyip tarihi bir yer olarakta býrakabilir
Sembol eserlerin ne olursa olsun korunmasý lazým. Hatta çevresinin biraz daha açýlýp iyice ortaya çýkarýlmasý gerekir. Yapýlan güzel örnekler zaten var, buraya da yapýlabilir. Ancak otopark'ta ciddi bir ihtiyaç olarak görülüyor.
Ben ve birçok biliçli ve duyarlý dostum, yýllardýr söylüyoruz ve diyoruz ki, torunlarýmýza (geçmiþimizden günümüze bize özgü olan kentsel yaþamsal alan dokularýmýzý) gösterebileceðimiz tarihi ve kültürel miraslarýmýzýn (restore edilerek) yaþatýlmasý ve korunmasý asli görevlerimizdendir...
Betonu taþa tercih etme aymazlýðýmýzdan ötürüdür ki, inanýn, torunlarýmýz bir zaman sonra bizleri tarihi ve kültürel eser katliyamcýlarý olarak itham edeceklerdir...
müftülük cimii kaçyýlýnda yapýlmýþ tarihçesini bilen varsa yazarsanýz konunun daha iyi anlaþýlmasýna katký saglar inancýndayým
cehalet insaný çirkinleþtirir. suskunlugum asaletimdendir .
her söze cevabým var ama bir söze bakarým sözmü
diye birde söyleyene bakarým adammý diyehttp://www.nizip.com/signaturepics/sigpic2750_5.gif
kasým böler kardeþim müftülük camisi otoparký için belediye baþkaný ile görüþeceðiz seninde bizimle birlikte çýkmaný istiyorum temel mermer
Müftülük Camiinin eski yapý olmasýndan baþka hiç bir özelliði yoktur.
Cami o mahallede yetersiz kalýyor . O mahalleye tekrar bir camii yapma kyerine eskiliðinden baþka hiç bir mimari özelliði veya özelliði yönünden bir getirisi olmayan bir binanýn yýkýlýp yerine modern ve çevre ihtiyaçlarýna cevap verecek bir yapýnýn inþaa edilmesi daha uygun olur görüþündeyim. Ne demiþ atalar "eskiye raðbet olsa bit pazarýna....."
Cami nin yerine Kasým Bey in bahsettiði gibi bir projeyle çok daha iyisi yapýlabilir ki yapýlýrsa da iyi olur...
Ben bu caminin yýkýlýp yerine yenisinin yapýlmasýna tamamen karþýyým, tarihi dokular bu þekilde yok oluyor, ne olacak eski bina kafasýyla yapýlan her yýkým geçmiþimize vurulan bir darbedir, yeniden düþünülmesi gerekiyor.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE