müslüm abi hayattamýsýn ses ver
çekirdekler noldu sindirdin mi
müslüm abi hayattamýsýn ses ver
çekirdekler noldu sindirdin mi
Ya Olduðun Gibi Görün...
Ya da Göründüðün Gibi Ol...
ammi zeytin çekirdegini devlüp eritemiyor sakýn yutma birdaha.Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
müslüm ammi yok meydan da..inþallah kötü bi þey olmamýþtýr..ben polisi arayým mustafa kanal sorumludur bundan..![]()
sakin müslüm abi, zeytin çekirdeði yerine miþmiþ çekirdeði yutmuþ olmasýn![]()
Ya Olduðun Gibi Görün...
Ya da Göründüðün Gibi Ol...
Þok þükür kurtuldum, sabaha kadar ilk yardýmda midemden çekirdekleri çýkarmaya uðraþtýlar, Mustafaaaaa nerdesin.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Bu günde miþmiþ çekirdeði deneyeceðim.
O biraz zor Müslüm abi; Miþmiþin giriþide zor olabilir çýkýþýda zor olabilir.
Sakýn ha! Öyle bir þey yapma. Gözünün yaðýný yiyeyim senin. Kurbanýn olayým sakýn ha.![]()
Müslüm ammi Miþmiþ yani kayýsý çekirdegi acý olan özellikle KALBÝN RÝTMÝK ATIÞINI BOZUYOR aman ha sen bize lazýmsýn.selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Miþmiþin tatlý olan çekirdeði nasýl onun bir zararý yok sanýrým.
aman müslüm abi ne olur olmaz miþmiþ çekirdeði iri yutma onlarý sana ihtiyacýmýz var
Mislim ammi ben þaka yaptým hasorumluluk kabul etmem.
Yüzde yüz TÜRK olduðun gün cihan senindir
Hüseyin Nihal ATSIZ
'Zeytin çekirdeði yutmak faydalý' diyenlere kanmayýnZeytin, saðlýk için son derece faydalý bir bitki. Peki çekirdeði? Son zamanlarda birçok kiþi zeytin çekirdeðinin mide, baðýrsak ve hemoroite iyi geldiðini düþünüyor. Bu kanaate internette dolaþan bir yazý sebep oldu. Kimliði belirsiz birinin 'zeytin çekirdeði yutuyorum, hemoroit ve mide sorunum kalmadý. Siz de kahvaltýda çekirdekleri atmayýn yutun' önerisi e-postalar arasýnda dolaþýyor. Hatta Kocaeli'nden bir tüccar zeytin çekirdeðini toz haline getirip aktarlarda satmaya baþladý. Herkesin dilinde olan bu mucizenin (!) gerçekten faydalý olup olmadýðýný uzmanlara sorduk. Týbbi bitkiler uzmaný Prof. Dr. Kerim Alpýnar da son günlerde konuyla ilgili onlarca soruya muhatap olmuþ. Çok sayýda insanýn zeytin çekirdeði yuttuðuna tanýk olmuþ. Alpýnar, zeytin çekirdeði yutmanýn hiçbir faydasý olmadýðýný, bilakis zararlý olduðunu vurguluyor. e-postada yazdýðý gibi çok sayýda zeytin çekirdeðinin yutulmasýnýn bir felakete yol açabileceðini söyleyen Alpýnar'a genel cerrah Cenap Þirin de hak veriyor. Bugüne kadar 14 bin hemoroit hastasý tedavi eden Þirin bunu þöyle açýklýyor: "Zeytin çekirdeðinin iki ucu da sivridir ve çekirdeði mide öðütemez. Dolayýsýyla zeytin çekirdeðinin sivri uçlarý baðýrsaklarda tahriþe sebep olabilir. Yine hemoroitli hastalarýn yaralarýný parçalayabilir." Þirin, hemoroit hastalarýnýn doktora gitmekten utandýklarý için duyduklarý her yöntemi denediklerini ve istismarlarýn kurbaný olduklarýný anlatýyor. Zaten bütün bu yöntemlere raðmen sonuç bulamadýklarý için nihayetinde doktora gitmek zorunda kalýyorlar. Ýnsanlar sadece zeytin çekirdeði yutmak deðil, nohut yutmak, kaplumbaða kaný içmek, ýsýrgan otu sürmek gibi farklý yöntemler de deniyorlarmýþ. Hastalarýn bu tür yöntemlerle sonuç alamadýklarýný söyleyen Cenap Þirin'e göre, rahatsýzlýðý olan kiþi mutlaka doktora tedavi olmalý.
ZAMAN GAZETESÝNDEN ALINTI
GÜLÝZAR BAKÝ
Konunun ciddiyetini kavramak için biraz gýrgýr yaptýk, bunun sebebi insanlarýn dikkatini çekmekti, tabiki bende çekirdek falan yutmadým, böyle bir þeye inanacaðýmý düþünmediniz sanýrým.
Ýnternette olsun çevrenizde olsun saðlýkla ilgili bir sürü saçmalýk anlatýlýyor, hacýya hocaya gitmenizi isteyende oluyor, þu otu ye , þu hayvanýn kanýný iç gibi þeylerde söyleniyor, eðer mantýklý biriysek bunlara kanmadan her hastalýðýmýzda doktora gitmeliyiz, zaten ilaçlarýn hemen hemen hepsi bitkilerden elde ediliyor bunlar çok uzun araþtýrma ve denemelerden sonra yapýlýr.
Zeytin çekirdeklerini yine yakmaya devam edin.