![]()
Þanlýurfa'nýn Birecik Belediyesi'nde, iþten çýkarýldýðýný iddia ederek belediye binasýna kalaþnikof ile baskýn düzenleyip, 1 kiþinin ölümüne ve 5 kiþinin yaralanmasýna yol açan saldýrganýn katliamýn eþiðinden döndüðü ortaya çýktý. Belediye içerisinde 24 el ateþ eden saldýrganýn, üniversitede okuyan kardeþinin eðitim masraflarýnýn karþýlanacaðý sözünün verilmesinin ardýndan Ýlçe Jandarma Komutaný ve Ýlçe Emniyet Müdürü'ne teslim oldu.
Birecik Belediyesi'ne taþeron hizmet veren firmada park bahçesi olarak çalýþan ve evinin de bulunduðu Sancak Mahallesi'ndeki parkta bekçi olarak çalýþan 5 çocuk babasý 33 yaþýndaki Ýsmail Þeren, iþten çýkarýldýðýný iddia ederek öðle saatlerinde yeni seçilen SP'li Belediye Baþkaný Faruk Pýnarbaþý'nýn yanýna gitti. Burada bir süre görüþtükten sonra belediyeden ayrýlan Þeren, saat 16.00 sýralarýnda bu kez montunun altýna gizlediði kalaþnikof tüfek ile birlikte yeniden belediyeye döndü. Belediyeye girmesinin ardýndan silahýný ateþleyerek ikinci katta bulunan Pýnarbaþý'nýn makamýna çýkan saldýrgan, burada da rastgele ateþ açmaya devam etti. Baþkanlýk makamýnýn giriþi ve özel kalem odasýnýn bulunduðu alanda saldýrganýn silahýndan çýkan kurþunlar, duvarlarda büyük delikler açarken, bu sýrada kendisine engel olmak isteyen 20 yaþýndaki Ahmet Açýkbaþ ölürken, 54 yaþýndaki Mehmet Özsütemen, Mehmet Ali Ýncedal vücutlarýna isabet eden mermilerle yaralandý. Bu sýrada paniðe kapýlan Nusret Kaçýran ile Belediye-Ýþ Sendikasý Þube Baþkaný Adem Þiltak'ta pencereden atlayarak yaralandý. Saldýrgan bu sýrada girdiði baþkanýn makam odasýnda da rastgele ateþ açmasý üzerine içeride misafir olarak bulunan Mehmet Ali Kankaya kurþunlara hedef olurken, yere yatarak tabancasýný çeken Pýnarbaþý, saldýrganýn paniklemesi üzerine yan tarafta bulunan dinlenme odasýnýn penceresinden atlayarak belediyeden uzaklaþtý.
Yaþananlarýn ardýndan belediyenin içerisinde ateþ açmaya devam eden, 50 kadar personel ve iþlem için belediyede bulunan vatandaþý rehin alan Ýsmail Þeren, yaklaþýk 1.5 saat boyunca teslim olmadý. Saldýrgan, Ýlçe Jandarma Komutaný Yüzbaþý Serdar Çölgeçen ve Ýlçe Emniyet Amiri Mustafa Terzi tarafýndan uzun süren ikna çalýþmalarýnýn ardýndan kalaþnikof tüfeðini ve yedek þarjörünü vererek teslim oldu. Teslim olmasýnýn ardýndan linç edilme giriþiminden polis ve askerler tarafýndan havaya ateþ açýlarak kurtarýlan saldýrgan, askeri zýrhlý araç ile Ýlçe Jandarma Komutanlýðý'na götürüldü.
'ÝKÝNDÝ NAMAZIM GECÝKÝYOR'
Linçten kurtarýlan ve Ýlçe Emniyet Müdürlüðü'ne saldýrý giriþimine karþý Ýlçe Jandarma Komutanlýðý'na götürülen Þeren, burada kendisini teslim alan asker ve polislere ilk olarak, 'Ýkindi namazý geçiyor, namaz kýlmak istiyorum' dedi. Gayet soðukkanlý olduðu görülen Þeren, namaz kýlmasýnýn ardýndan yaklaþýk 3 saat burada tutulduktan sonra ifadesi alýnmak üzere Ýlçe Emniyet Müdürlüðü'ne götürüldü.
HERKESÝ ÖLDÜRÜP, ÝNTÝHAR EDECEÐÝM
5 yýl önce Birecik Belediyesi'nde iþ bulmasýnýn ardýndan Suruç'tan Birecik'e taþýndýðý belirlenen Þeren, iþten çýkarýlmasýnýn ardýndan Pýnarbaþý'na giderek 5 çocuðu ve yetim kalan üniversite öðrencisi kardeþine bakma zorunluluðu olduðunu anlattýðýný ama olumsuz karþýlýk aldýðýný ileri sürdü. Elazýð Fýrat Üniversitesi'nde Türkçe öðretmenliði birinci sýnýf öðrencisi olan kardeþi Ýbrahim Halil Þeren'e 250 TL yurt parasý göndermesi gerektiðini bundan dolayý iþten çýkarýlmamasýný istediðini anlatan Þeren, polisteki ifadesinde saldýrý anýný þu þekilde anlattý:
" Yaþadýðým psikoloji sýrasýnda üniversitedeki kardeþim arayýp parayý gönderip göndermediðimi sorunca kendimi kaybettim. Eve gidip 5 yýl önce inþaattan düþerek ölen babamdan miras kalan kalaþnikof tüfeði alýp belediyeye geldim. Hedefim baþkaný öldürmekti. Beynim dönmüþtü ve her yere ateþ ediyordum. Bu sýrada bana engel olmak isteyenleri de vurdum. Baþkaný da vurmak istiyordum ama o pencereden atlayarak kaçtý. Sonra hayatýmýn bittiðini anlayýnca ne yapacaðýmý iyice þaþýrdým. Sürekli gözümün önüne kardeþim Halil Ýbrahim, onun istediði ama benim yollayamadýðým 250 lira geliyordu. Polislerin gelmesiyle birlikte kapýyý kapattým ve uzun süre kendi baþýma düþündüm. Çýkar yol bulamayýnca, yedek þarjörümü de takýp önüme geleni vurmayý ve son kurþun ile de intihar etmeyi planladým. Ancak, bu sýrada kapýnýn önünde duran Komutan ve Emniyet Amiri sürekli benimle konuþuyorlardý. Bir ara kendilerine hastaneye gidenlerin durumunu sordum. Ölmediklerini öðrenince biraz rahatladým. O sýrada yaþadýklarýmý anlattým ve kardeþimin durumunu söyledim. Komutan ve Amir bana kardeþimin eðitimine yardýmcý olacaklarýna dair söz verdiler. Onlar söz verince bende teslim oldum."
YARALILARIN TEDAVÝSÝ SÜRÜYOR
Saldýrýda yaralanan Adem Þiltak ve Mehmet Ali Ýncedal'ýn tedavilerine Þanýlurfa Eðitim ve Araþtýrma Devlet Hastanesi'nde, Mehmet Özsütemen Gaziantep Amerikan Hastanesi'nde, Mehmet Ali Kankaya ve Nusret Kaçýran ise Birecik Devlet Hastanesi'nde devam ediliyor. Gaziantep'e sevk edilen yaralýlardan Mehmet Ali Kankaya'nýn karaciðerinin parçalandýðý ve tedavisine yoðun bakýmda devam edildiði kaydedildi.
SU PARASI ÖDEMEYE GÝTTÝ, ÖLDÜ
Saldýrýda ilk olarak yaþamýný yitirdiði açýklanan götürüldüðü hastanede kalp masajýyla hayata döndürülen ancak yapýlan müdahaleye raðmen kurtarýlamayan 20 yaþýndaki Ahmet Açýkbaþ'ýn su parasý ödemek için gittiði belediyede saldýrganý önlemeye çalýþýrken yaþamýný yitirdiði ortaya çýktý. Gaziantep'in Nizip Ýlçesi'nde oturan ve komþu ilçe Birecik'te dilsiz babasý Kadir Açýkbaþ ile birlikte teneke soba imalatý yapan Ahmet Açýkbaþ'ýn, dün iþyerlerine ait su faturasýný yatýrdýktan sonra, yeni seçilen Pýnarbaþý'ný kutlamak için baþkanlýk makamýna çýktýðý ancak bu katta saldýrgan ile karþýlaþýnca engel olmak istediði öðrenildi. Saldýrgan ile bir süre boðuþan ve daha sonra Þeren'in silahýndan çýkan iki kurþun ile göðsünden vurularak ölen Açýkbaþ, bugün Nizip'te topraða verildi.
'MURO' LAKAPLI SALDIRGAN BELEDÝYEYÝ DELÝK DEÞÝK ETTÝ
Saldýrgan Ýsmail Þeren'in, Kurtlar Vadisi isimli dizinin fanatiði olduðu ve dizi karakterlerinden 'Muro'ya özendiði, onun gibi giyinip, sakallarýný uzattýðý belirtildi. Yakýn çevresinde de 'Muro' olarak çaðrýldýðý belirtilen Þeren'in, dünkü baskýnda silahýndan çýkan mermilerin belediyenin giriþ katý, baþkanlýk özel kalemi ve baþkanýn makam odasýnda çok sayýda delik açtýðý görüldü.
SALDIRGANIN AÝLESÝ ÝLÇEYÝ TERK ETTÝ
Öte yandan, saldýrgan Ýsmail Þeren'in, annesi, eþi ve 5 çocuðu ise yaþananlarýn ardýndan ilçeyi terk etti. Olayýn ardýndan Sancak Mahallesi'ndeki evlerinden ayrýlan Þeren ailesi fertlerinin 40 kilometre uzaklýktaki Suruç Ýlçesi'nde bulunan akrabalarýnýn yanýna gittiði öðrenildi.
BAÞKAN: KORUMAYI ARTIRACAÐIZ
Saldýrýya uðrayan ve bugün mermi izlerinin bulunduðu makamýnda geçmiþ olsun ziyaretinde bulunanlarý kabul eden SP'li Baþkan Faruk Pýnarbaþý, "Biz burada kapýmýz herkese açýk diyerek herhangi bir güvenlik önlemi almamýþtýk. Dünkü saldýrýnýn ardýndan bugünden itibaren hem belediyemizi güvenlik kameralarý ile donatacaðýz, hem de gerekli güvenlik önlemlerini alacaðýz. Saldýrýda ölen kardeþimizin yakýnlarýnýn acýsýný paylaþýyor ve yaralýlarýn biran önce iyileþmesini umuyorum. Saldýrýyý bu þekilde atlattýðýmýz için þanslý hissediyoruz kendimizi" dedi.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...