Yukarýdaki yazýyla olan benzerliði dikkatimi çekti baþka bir siteden aldým. 2008.11 ci ayda yazýlmýþ.
Yukarýdaki yazýyla olan benzerliði dikkatimi çekti baþka bir siteden aldým. 2008.11 ci ayda yazýlmýþ.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
"Zeytin aðaçlarý, sýcak - kurak bir iklimi tercih eden bir bitkidir.
Bu tip ortamlarda bitkilerin karþýlaþtýðý en büyük problem su. Bu nedenle zeytin aðaçlarýnýn yetiþtiði çevrede su pek fazla bulunmadýðý için zeytin odunu içerisinde çok az miktarda su bulunur.
Bu da zeytin odunun çok sert olmasýna yol açar. Örneðin, sulak bölgelerde yetiþen kavak aðaçlarýnýn odununun yumuþak olmasýnýn sebebi de yetiþtikleri çevrede çok su bulunmasý ve buna baðlý olarak odunlarýnýn içerisinde de çok su bulunmasýdýr. Zeytin odununun çok sert bir yapýda olmasýndan ötürü zeytin içerisinde yer alan çekirdekleri de odunsu bir yapýda olur. Bu yüzden de zeytin çekirdekleri ya da tohumlarýnýn içerisinde bulunan fideciklerin gücü, bu sert ve odunsu kabuðu kýrmaya yetmez. Bundan dolayý bizler yediðimiz zeytinlerin çekirdeklerini topraða attýðýmýzda, o tohumlardan zeytin aðacý çýkamaz.
Topraðýn dahi kabul etmediði sertlikteki zeytin çekirdeðinin midede erimesi mümkün deðildir.
Nitekim , bunu kanýtlamak için bir zeytin çekirdeðini yuttuðunuzda , en geç 36 saat içinde " hiç bir deðiþikliðe uðramadan" ayný þekilde dýþkýnýzla birlikte zeytin çekirdeðininde çýktýðýný görürsünüz.
Aksine bu þekilde zeytin çekirdeðinin yutulmasý ; midede erimeyeceði gibi , midenin haddinden fazla çalýþmasýna neden olacak , barsaklarýn yorulmasýna ve hatta kör barsaða zeytin çekirdeðinin kaçmasý halinde , burasýnýn týkanarak " apandisit " dediðimiz akut acil batýn tablosunun çýkmasýna sebebiyet verecektir.
Hülasa ; bunlar asparagas haberlerdir ve inanmamanýz gerekir."
Bu yazýda baþka bir siteden alýntýdýr.
Yani zeytin çekirdeðini nasýl yuttuysan öylede çýkarýyorsun, tuvalette tabi.
Konuyla ilgili bilimsel açýklama buldum
Zeytin Çekirdeði
Zeytinyaðý içerisinde ne olduðu hala bilinemeyen bulunamayan bazý kimyasallar ihtiva etmektedir.Zeytin yaðýný zeytin yaðý yapan bu kimyasallardýr.
Bu kimyasallar zeytinyaðýný normal oda þartlarýnda sakladýðýnýz zaman asýrlar boyunca bozulmadan yenilebilecek evsafta kalmasýný saðlamaktadýr. Yani bu madde veya maddeler zeytinyaðýna antioxidan olarak etki etmektedirler. Zeytinyaðlý sabun ise,bu maddeler dolayýsý ile ciltte geri yaðlandýrýcý(reoily) denilen bir etki hissettirmektedir.
Her þeyin en kýymetlisi en güç ulaþýlabilecek yerde olur sýrrý sebebince zeytinyaðýný zeytinyaðý yapan bu malzeme yoðun bir þekilde zeytin çekirdeðinin içerisindedir.
Bu faydayý elde etmek için ise kahvaltýlarda yenilen zeytin çekirdeklerini yutmak gerekir. Yutulan Zeytin çekirdeði boðaz boþluðundan mideye girene kadar eriyen yediðimiz tek maddedir. Yani hazmý en kolay yiyecek zeytin çekirdeðidir.
Faydalarý ise: ülser gastrit gibi mide problemlerini bitirdiði gibi baðýrsak ve sindirim yollarýný düzenler. Basur ve prostatý engeller. Ve iç organlarda oluþabilecek kanserojen hücre riskini binde birlere indirger.
Her þeyde olduðu gibi burada da az da olsa sürekli olmasý, gerek tuz gerekse zeytin çekirdeðini yutmak ve bunu her gün her yemekte yapmak önemlidir.
Saber Kimya
Buda bilimsel bir araþtýrma hangisine inanacaðýz þaþýrdým.
Sitedeki üye sayýsýný azaltmak gibi bir gayem yoktur,olamazda zaten.
Ben sadece özüne ve sözlerine çok güvendiðim arkadaþýmýn bana anlattýðý ve bir o kadarda doðruluðuna inandýðým bu bilgiyi sizlerle paylaþtým.Çünkü bilgiler paylaþtýkça güzeldir.Ha þunuda özellikle belirteyim; Benim bu gibi rahatsýzlýðým olmadýðý için þahsým denemedim.
Ama deneyen arkadaþlarýn konuda belirtilen þikayetlerinin kýsmen azaldýðýný bana bizzat söylediler.
Mustafa, tabiki onlar faydasýný görmüþtür ve tabiki sende onlardan duyduðunu aktardýn. Bunu sorgulamýyoruz. Fakat konuyla iliþkili baþka duyumlarýmýzýda paylaþarak, okuyanýn deðerlendirmesine býrakýyoruz.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Mustafa alýndýysan özür dilerim.
En doðrusuda bu zaten. Yani bu konu ile ilgili bilinen diðer bilgilerinde paylaþýlmasýdýr.Mehmet bey.
Alýnmadým Müslüm bey.Sizde araþtýrmalarýnýzý yazdýnýz olumlu vede olumsuz yönde. Hatta olumlu yönde olan bilimsel araþtýrmayý bile paylaþmýþsýnýz.O yüzden bunda alýnacak bir þey yok.
Yinede en iyi çözüm, bu gibi rahatsýzlýklarý olan insanlarýn, en yakýn saðlýk kuruluþuna hiç zaman kaybetmeden baþvurmalarýdýrlar.En iyi çözüm budur þahsýmca.
zaten bilimsel açýklama ile konudaki açýklama arasýnda ciddi bir fark yok...
ben son bir kaç kahvaltýda yuttum valla tereyaðý gibi gitti![]()
Ya Olduðun Gibi Görün...
Ya da Göründüðün Gibi Ol...
þaþýrmaya hiç gerek yok aslýnda herþeyi tarattýðý gibi çekirdeðin yaratýcýsýna bakmak lazým çekirdek böyleyse diðer alem nasýldýr tahmin edemiyorum
Bende sabahtan itibaren baþlayacaðým çekirdek yutmaya.