<p style="background: white; margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Temmuz ayýndaZeugma kazý alanýný gezme fýrsatý bulduk.Ýlk mozaiklerin bulunduðu bölümün sular altýnda kalmýþ olduðunu görmek beni ve ailemi müthiþ hüzünlendirdi..<p style="background: white; margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" O müthiþ þehrin su,toprak ve fýstýk aðaçlarýnýn altýnda hangi sürprizler barýndýrdýðýný ve ileriki gün ve yýllarda bize neler göstereceðini düþünmek bizi heyecanlandýrýyor..<p style="background: white; margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Mozaikleri görmek için gittiðimiz Gaziantep Müzesi pazartesi günleri kapalý imiþ,bizdeki þansa bak Gaziantep'te ertesi günü beklememiz söylendi.Çünkü pazartesi günleri Türkiye'deki bütün müzeler kapalý oluyormuþ.Biz ise tatil zamanýmýz kýsýtlý olduðu için salý gününü bekleyemezdik..Baktýk ki müzenin kapýsý açýk ve müzeye iki küçük çocuk giriyor,bize dediler müze çalýþanlarýnýn çocuklarýymýþ.Biz de 11 yaþýndaki oðlumun onlarla beraber girmesini rica ettik.Fakat görevliler olumsuz karþýladýlar.Kýrklareli'de oturuyoruz ve her an Gaziantep'e yolumuz düþmeyebilir.Müze görevlilerinin bu katý tutumunu anlayamadýk,biz kendimizden vazgeçtik,11 yaþýnda bir çocuðun müze çalýþanlarýnýn çocuklarýyla girmesinde ne sakýnca vardý?O yaþta bir çocuðu aðlatmaya ve üzmeye haklarý var mý?Heyecanla mozaikleri görmeyi hayal eden uzaklardan gelmiþ küçük bir çocuðun tatil neþesini hüzne dönüþtüren ve keyfi bir tutum içinde istediðini içeri alan ve istediðini de almayan müze görevlilerini daha esnek olmaya davet ediyorum.Çünkü daha önce Efes harabelerinde ve Denizli bölgesindeki Aphrodisias harabelerinde mesai saati bitmiþ olmasýna raðmen saat 17.30 ve geç kalmýþ olmamýza raðmen kýsa süreli de olsa çalýþanlar bir saatliðine bizi içeri aldýlar ve mesai bittiði halde bizleri bekleyerek özveride bulundular.Gaziantep'teki müze görevlilerinden de 15 Dakika bile olsa çocuðumuza izin vermelerini beklerdik... "font-family: Arial" Yaþadýðýmýz olay mozaiklerin Gaziantep'te mi yoksa Nizip'te mi sergilenmesi gerektiði tartýþmalarýnýn yapýldýðý þu günlerde bizim de "acaba ?"diye düþünmemize neden oldu.. "font-family: Arial" <p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" .<p style="margin: 0cm 0cm 0pt 318.6pt" class="MsoNormal" .