Sevgili kardeþlerim, sitede bazý zamanlar yaþanan olaylar herkesi olduðu gibi beni de üzüyor. Burasý sanal bir ortam da olsa çoðumuz birbirimizi tanýmaktayýz. Ben, henüz herhangi bir etkinlikte sizlerle birlikte olma þansýný bulabilmiþ olmasam da gerek simaen gerekse de ismen bir çoðunuzu tanýmaktayým. Üstelik yaklaþýk son 6 yýlýmýn büyük bir çoðunluðunu Nizip dýþýnda geçirdiðim halde. Þunu unutmamalýyýz ki hepimizin ortak paydasý Nizip'tir.
Çoðu kiþinin mesajlarýný yazarken son derece hassas davrandýðýný gözlemliyorum. Bu arkadaþlarýmýza teþekkür ediyorum. Ancak bir konuda rahatsýzlýðým bulunmakta. Özellikle sitenin yönetiminde bulunan arkadaþlarýmýza karþý ön yargýlý bir þekilde hoþ olmayan üslupla ifadeler kullanýlmakta. Bazen tek cümle yazýp onlarý aðýr ithamlar altýnda býrakabiliyoruz. Þunu unutmamalýyýz ki bu insanlar zamanlarýndan feragat edip burada bu iþi yürütmeye çalýþmaktadýrlar. Bir diðeri yönetim dýþýndaki üyeler arasýndaki üslup. Ben kimseyi zan altýnda býrakmadan þunu söylemek istiyorum: Eðer saygý görmek istiyorsak önce her üyemiz saygý çerçevesinde mesajlar yazmalý ki bütünsel anlamda saygýyý yakalayabilelim. Burasý tabiki bir forum, tabiki meselelere farklý açýlardan bakacaðýz ama yazarken de çok aðýr ithamlara kadar giden mesajlarý da yazmamamýz gerekiyor. Kimseye sen þucusun, ben bucuyum dememeliyiz. Arzum odur ki; insanlarýn burada kalbi kýrýlmasýn. Sonuçta sanal ortamdayýz. Bazý cümleleri günlük konuþma dilinde kullandýðýmýz gibi kullandýðýmýzda yanlýþ anlaþýlabiliyor. Bu nedenle gerekirse klavyemizin tuþlarýna birkaç defa fazla basýp açýklayýcý olmamýz gerekiyor. Bunlarýn hepsi sizden önce kendim için geçerlidir.
Yazý biraz uzun oldu. Zamanýnýzý aldým, kusura bakmayýn. Allah'a emanet olun...
ÝKÝ NOKTA
Hiddetlendi mi gözü kararýr; görmez dünyayý
Düþünemez öbür dünyadaki hassas tartýyý
Ne olur ki vurmasan da açýk býraksan kapýyý
Zor mu gördün ey nefsim; iki nokta koymayý?
Yeri gelir, üç nokta koyar tümcesinin sonuna
An olur, tek nokta atar nefis; hiç dönmeden ardýna
Dönüp gitmek kolay ama yakýþmaz dostluðun þanýna
Her yiðidin harcý deðil kalem tutmayý bilmek
O kalemi tutup da adam akýllý yazmak
Kýrmamak için dostu tahtaya iki takla attýrmak
Dostu kýrmamak için bin bir takla atmalý
Gerekirse o kaleme caný gibi bakmalý
Nefsi kýrýp da o noktalarý ebediyete yaymalý
Gün gelir, gelir zaman; o noktalar tek sýraya dizilir
Dostun olan dost; derdin önünde býçak gibi kesilir
O iki noktalar iþte; önünde nakýþ nakýþ dikilir
Zor görmeyeceksin ey Mahsun, zor görmemeli…
MAHSÛN (12 Nisan 2009 Pazar)