geçmiþi bilmeden geleceðe yö veremeyiz en azýndan nizipin geçmiþi bir nebzede olsa anlatýlmýþ
geçmiþi bilmeden geleceðe yö veremeyiz en azýndan nizipin geçmiþi bir nebzede olsa anlatýlmýþ
güzel bi yazýydý kaleminize yüreginize saglýk...
Gözlerimdeki yansýman Senden öte bir Sen, Sana verecegim o can Benden öte bir Ben...
degerli kardeþim cumali ellerine saglýk birazda olsa duygulandýrdýn ama hatýrlattýgýn icinde tþk kardeþim
güzel bir paylaþým teþekkürler..
cumali kardes ellerine saglýk ama ama bütün nizip böyle degildi kesim kesim ayýrsaydýn iyi olurdu neyse böylede güzel müslüm akpek abinin lafý cok hostu ya nizip bizden sonra bozulmuþ diyor
Yerinde bir gözlem olmuþ kardeþim teþekkürler paylaþým için...
Hayri Murat Bakýrcý
valla cumali abi etkilenmemek elde deðil bu farký sen anlatmýþsýn
ama bunu iii ima etmiþsin teþekürler
Yazinin icerigi, dogrulugu, siyasi havasi pek beni ilgilendirmiyor. Diger taraftan uslubu ve acikcasi musahhasdan ummadigim tertibi beni tum guzelligiyle sardi.
Once okumak istemedim, uzuncaydi hatta zaman kaybi telakki ettim. Yorumlar gozume ilisince ustun koru bir goz gezdirdim sonra yazinin icinde buluverdim kendimi. Elestirel bir gozle bakmak bile aklimdan gitti.
Cumali, gercekten bu yazi sana aitse helal olsun sana. Inanilmaz bir lezzet guzel bir anlatim ve gayet basarili bir calisma. Takdir ettim dogrusu.
Ne cevherlerimiz varmis da haberimiz yokmus yahu.
Bahsettiðimiz Analar bizim Anamýz çocuklar bizim çocuklarýmýz, kardeþlerimiz, hatta bizzat kendimiz, itfaiye tankerinden su almak için kavgalara tutuþan bizleriz bu sebeple yaþanýlaný anlatmak pek güç olmuyor Yusuf abi...
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...
evet cok haklýsýn daha vazlasý olurdu ama ne varki bizim insanlarýmýz duyarsýz
Arkadaþým bizde nizipte senelerce yaþadýk amma bu kadar kötü bir tablo görmedik.Ýki resim arasýnda farka gelince tenoloji olmayaýnca fýstýk o þekilde çýtlatýlýrdý.Yalnýz tüccarýn fýstýðý deðil herkes kendi fýstýðýnýda çýtlatýrdý.Nizipte bir ülfet, bir güvanal ayrýca 60-70 tane basmana(yani sabun imalathanesi) vardý.Memlekette iþsiz insan yoktu yakýn çevrelerden çalýþtýrmak için iþçi aranýrdý.NÝZÝP'ÝM YEÞÝL VE SEVÝMLÝ TEMÝZ KAPLÝ ÝDÝ.
Eski belediye baþkanlarýda benim ilk hatýrladýðým rahmetli Necip Mahmut Uygur ve sonrakiler (ölenlerine allahtan rahmet saðolanlarýna hayýrlý ömürler dilerim)Nizip için o zamanki þartlara göre ellerinden geleni yapmýþlardýr.Hizmet eden ve edeceklerden Allah razý olsun hizmet için gelen hizmet edecektir.Saygýlar sunarým.
evt gercekten çok degismeler oldu nizip eski nizip deil artýk daha modern bir ilçe oldu