Galderli (hardal) daglar...
Dag dayýn tavþan emmin... için fsoyarik'a _
Aðza ökenmek=Söylenen sözü alaycý bir þekilde tekrar etmek... için de Mustafa KANAL'a teþekkürler._________________
Galderli (hardal) daglar...
Dag dayýn tavþan emmin... için fsoyarik'a _
Aðza ökenmek=Söylenen sözü alaycý bir þekilde tekrar etmek... için de Mustafa KANAL'a teþekkürler._________________
Ýti an çomaðý hazýrla(Birinden dert yanarken veya dedikodusu yapýlýrken,dert yanýlan veya dedikodusu yapýlan, kiþinin olayýn konuþulduðu yere gelmesi.)
Sevgili Ramazan, telisli urvan benzetmen için teþekkürler... Ýlk kez duyuyorum; ama, urva ile urvan'ýn çok farklý anlamlar içerdiði aþikâr.
Dag dayýn tavþan emmin=Her yere davetsiz sokulan ile nereye giderse gitsin her yerde yatacak ve yiyecek sýkýntýsý olmayan insanlara söylenir
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Galderli (Hardallý) daglar= Genellikle bir insanýn yaptýgý iþi begenmeyince o insanla alay etmek veya küçümsemek mansý ile kullanýlan igneleyici bir ifade olrak kullanýlýr
Deveyi Yardan yuvarlayan bir tutam ottur= Basit bir menfata meyledip o iþten zarar görülünce kullanýlan bir deyimdir.
Kemal abi biri digerine çocugu için ÝTÝN OLSUN der niye acaba?Selamlar
Nizip deðiþleri dýþýnda ekleyenlerinki sayýlmazÖnce google da arattýralým lütfen.
Anasý soðan, babasý sarýmsak... Kendi olmuþ bir ölbe þeker !
Ailesinin kökü, kültürü ve adetleri belli olduðu halde, farklý bir baþ çekerek kendini olduðundan þirin veya entel göstermeye çalýþan kiþiye söylenen bir Nizip deyimdir.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Aslýna tükürdügüm aslýna çeker þimdi tamam oldumu adminim.selamlar
Yaþlýlardan "aznavur gibi..." lafýný çok duyarým. Zalim, acýmasýz insanlar, özellikle erkekler için kullanýlýr. Aznavur Ermeni ismi. Acaba 1910'lu yýllarda yöremizde vuku bulan hadiselerle bir alakasý var mý? Araþtýrmak lazým.
bireysel emekli, sadece üye...
Yirken yýkýlasýn derler.
Yani iþtahla yemek yerken yýkýlasýn anlamýnda.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Sevgili FATÝH, insanlarýn canýný ve malýný korumasý bazýnda, it, yararlý bir hayvandýr.
Bekçi de diyebiliriz... Evde ya da kýrsalda beslenen it, sahibini ve onun elinin altýnda bulunan herþeyi sahiplenir; kollar, gözetir, korur.
Yöremiz insaný da sevdiði-saydýðý büyükleri için 'bizim oðlan senin itin olur' diyerek, hem onu onurlandýrýr, hem de evladýyla ona arka çýktýðýný belirtir; güç ve destek açýsýndan.
1.Garemeti KANDAN BETER OLMAK (attigi iftira cok tesirli olup kan davasi cikarcak nitelikte olmak)
2.NARDiBi OLMAK (eli cok SIKI a$iri cimri olmak )
3.GÖZÜYLE OCAK YIKMAK (nazari cok cabuk gecen)
4.KÜLÜ BA$iNA KOYMAK (kadinlar tarafindan söylenen, evinde kocasi yada cocugu öldügünde güzelligi gitsin diye ocak külüyle kendini cirkinlestirmek)
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
5.SURSAT OLMAK (beceriksiz olmak )
6.STARASI KESKIN OLMAK (YILDIZI PARLAK yani SÖZÜ GECEN BIRI OLANA DENIR)
7.KAVALO OLMAK (BOS GÖZLERLE BAKAN KISACASI BIRAZ SALAGO OLMAK)
8.YILDIZI Di$i OLMAK (INSANLARLA HEMEN ILETISIM KURMAK VE KARSIDAKI INSNALAR TARAFINDAN HEMEN KABUL GÖRÜNMEK )
9.MAZRIK GIBI OLMAK (kapkara bir ten e sahip olmak .cook esmer olmak YADA BRONZLASMAK))) )
10.FORS ATMAK (maliyla mülküyle yada giyim kusamiyla karsidakilere hava atmak )
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
Okla yutmak=Sürekli ayakta gezen bir türlü bir yere kýçýný koyup oturmayan kiþiye denir.