03,04,2009 Tarihinde Davut hocamýzý ziyaret etmek hemde Çengelköyde cuma namazýmýzý kýlmak için motosikletimle yola çýktým, Ýstanbul trafiðinde heleki cuma günü arabayla dolaþmak çok zor, o yüzden motosikletimle gittim.
Ramazan, Çengelköyde kime sorsan gösterir demiþti gerçekten de doðruymuþ, Davut hocamý inanýn çocuklar bile tanýyor, meðer Davut Özgül Çengelköyde Çýnaraltý da denilen, Hamdullah Paþa Camisinde 11 senedir imamlýk yapýyormuþ.
Motosikletimi park ettikten sonra caminin önüne geldim, bizden kimseyi göremeyince, caminin önündeki banka oturdum, hocanýn vaazýný dinlemeye baþladým, o kadar hoþ bir anlatýmý vardýki, içeri girip bu hocayý içerden dinlemek istedim, içeri girdiðimde birde baktým vaazý veren bizim Davut Hoca.
![]()
![]()
Bu resimleri çektim hemen kendisiyle göz göze gelip selamlaþtýk ve dinlemeye baþladým, anlattýðý konulardan, sýra dýþý bir imam olduðunu hemen anladým, vaaz bitti namaz baþladý ve onu hutbe verirken yine resimledim, inþallah kýzmamýþtýr, kýzdýysa hakkýný helal etsin.
![]()
![]()
Namaz bittikten sonra cemaatla helalleþen Davut Hocanýn yanýna gidip bende tanýþtým, bu arada biri arkamýzdan bende hemþerinizim dedi ve kendisini tanýttý, meðer bu hemþerimizde Murat Coþkunmuþ, zaten baþkada gelen olmamýþtý, Davut Hoca beni bekleyin dýþarda dedi, toplanan yardým paralarýnýn iþlemlerini yaptýktan sonra yanýmýza geldi.
![]()
![]()
Bende bu arada camiyi resimledim.
![]()
Ýþte buda Murat Coþkun kardeþimiz. Kendisi eminönünde mali müþavirlik yapýyor.
![]()
![]()
Camiye çýnaraltý cami denmesine neden olan tarihi çýnar.
![]()
![]()
Daha sonra caminin hemen önündeki çay bahçesine oturduk ve çaylarýmýzý içtik bu arada muhabbet de koyulaþtý, meðer Davut hocayý bir tek ben tanýmýyormuþum, hakkýnda bir çok yazýlar ve televizyon programlarý yapýlmýþ.
![]()
![]()
![]()
Hocam bize köfte ýsmarlamak istedi, onunla biraz daha vakit geçirmek için kabul ettik, köfteciye giderken bu þahýs seslendi, bize bir dakika dedi hocam ve gitti konuþtu bu þahýsla, döndüðünde anlattý bize, Çengelköyde herkesin sevgilisi olmuþ hocam, bu kaðýt toplayýcýlarýna da bulduklarý þeyler karþýlýðýnda para veriyormuþ, getirdikleri kitap veya baþka dökümanlarý inceledikten sonra camini,n yan tarafýndaki sokakta sergiliyormuþ, yani hocamýn, ilgilenmediði insan veya konu yok çengelköyde.
![]()
![]()
Köftecide köftelerimizi yedikten sonra bizi yine býrakmadý, baþka bir çay bahçesine gittik ve çaylarýmýzý içerken Muratla, Davut hocam koyu bir sohbete daldýlar, benim edebiyatla uzaktan yakýndan ilgim olmadýðý için, sadece dinledim, ama hocamýn engin bilgisine de hayran kaldým. Kendisinden hakkýný helal etmesini diliyorum, en kýsa zamanda tekrar ziyarete gideceðim.
![]()