Bundan yaklaþýk 20 yýl öncesine kadar Nizipin içerisindeki aðaçlýk alanlarýn ve yeþilliklerin sayýsý þu anki mevcut durumuna göre daha fazla ve daha güzel idi çoðalan nüfüsumuz ve Ýlçemize gelen göçlerle haliyle betonlaþmaya yüz tutmuþ bir þehir halini almasý da kaçýnýlmaz olmuþtur..
Parklarýn ve belirli mesire yerlerin haricinde yeþillendirmenin olmadýðý Ýlçemizde ;.
Baþta Beleiyemiz ÝçeMili Eðitim Müdürlüðümüzün bünyesindetüm okullarýmýz ve bunlara desteklyici tüm resmi dairelerimiz ve hatta sivil toplum kuruluþlarýmýz olmak üzerebir kampanya düzenleyip de gerekli yerleri YEÞÝLLENDÝRMEK için bir kampanya düzenlenemezmi..
Ne dersiniz acaba arkadaþl.
Ayrýca,.
Aðaçlandýrma, gittikçe ormansýzlaþan Türkiye'de orman alanlarýnýn yeniden kazanýlmasýnda ve erozyonla savaþýmda çok önemli bir role sahip ve yer yer oldukça baþarýlý sonuçlar vermiþ bir uygulamadýr. Ancak, aðaçlandýrmada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, çalýþma yapýlacak alanýn ekolojik özellikleridir. Ýyi niyetle baþlanan giriþimler zaman zaman doðal çevre için fayda yerine zararlý sonuçlara da neden olabilmektedir. Bunun en tipik örneði, aslen orman niteliðinde olmayan alanlarýn aðaçlandýrma ile ormana dönüþtürülmesidir. Kendine özgü ekolojik koþullara ve ekosistem bütünlüðüne sahip kumul, sulakalan, turbalýk, fundalýk, maki, çayýrlýk, mera ya da bozkýr ekosistemlerini aðaçsýz diye aðaçlandýrmak yalnýzca alanýn doðal peyzajýný deðiþtirmekle kalmaz, ayný zamanda biyolojik dengesini yok eder; bu nadir ekosistemlerin ve sahip olduklarý deðerli doðal yaþam ortamlarýnýn yokolmasýna neden olur.
Aðaç dikekelim sevap kazanalým.................... YEÞÝL NÝZÝP adýnýyaþatalým.