Kirizde ilk kurtarýlacak þey
Kafamýz
![]()
Kirizde ilk kurtarýlacak þey
Kafamýz
![]()
Osman Demir Istanbul
ÝÇÝNDE BULUNDUGUNUZ ANI YAÞAMAYI ÖGRENÝN
ÝÇÝNDE BULUNDUGUNUZ ANI YAÞAMAYI ÖGRENÝN
Bir gün veya bir yýl önce neler oldugunu yada ertesi gün neler olabileceginin hiç önemi yoktur.Sizin var oldugunuz an yer içinde bulundugunuz andýr.Ne varki,çogumuz bir çok þeyi ayný anda dert etme sanatýnda ustalaþmýþýzdýr.Geçmiþte yaþadýgýmýz þeylere takýlýp gelecegimiz endiþesi yaþarsak bu günü anlayýp idrak edemeyiz.Çogu insan hayatýný sanki gelecekte kullanacagý bir elbisenin provasýymýþ gibi yaþar.Oysa hiçte öyle degildir kimsenin yarýna çýkma gibi bir garantisi yoktur.Sahip oldugumuz ve kontrol edebilecegimiz tek zaman içinde bulundugumuz andýr.
Ýmamý gazali þöyle der;
Ýnsanýn ömrü üç gündür dün geçti yarýna çýkarmýyýz Allah bilir o halde bugünü çok iyi yaþamak lazým.Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
ZÝHNÝNÝZÝ SESSÝZLEÞTÝRÝN
Pascalýn ünlü bir sözü vardýr" Ýnsanlýgýn bütün sorunlarý,kiþinin tek baþýna sessizce bir odada tek baþýna oturmasýndan kaynaklanýr."
sakin ve huzurlu kalp insanýn ruh haletini ve iç huzurunun temelidir.Bu insan kendiyle tüm dünyasý ile barýþýk olur.
Zihni sakinleþtirmek ve sessizleþtirmenin bir çok yolu vardýr.
Tefekküre dalma,derin ve sakin soluklar alarak gözünü kapatýp içinde bulundugu sýkýntýlarý gözünün önüne getirerek kimseye kýzmadan hayta küsmeden bazýlarýnýn deyimi ile Meditasyon bazýlarýnýn deyimi ile tefekür veya rabýta ile zihni sakinleþtirmek lazým ve hayata þu dücünce ile gözümüzü açýp devam etmemiz lazým.
Herþeyin sahibi Allah herkes bizi sevemez herkesede kýzamaz
Hiç tanýmadýgýmýz insana bizi sevdiren kim veya biz onu nasýl sevdik demekki yaradan içimize sevgi koymuþ
Bizi sevende olacak ,sövende biz hepsini insaný yani Allahýn kulu oldugu için sevecegiz.
Çok sabýrlý olacagýz ve her olaya sakin ve sabýrlý yaklþacagýz yani olaylar az tepki veren az sinirlenen çok sabýrlý bir yürege sahip olmaya çalýþacagýz
En önemlisi yaþadýgýmýz her olumsuz olayda karþýya kýzmadan kendimizi o kiþinin yerine koyacagýz o insanýn düþüncesine odaklanacagýz
Þunu hiç unutmayacagýz SEVMENÝN SERMAYESÝ YOK TEK SERMAYE güzel bir yürek
KAVGANIN ÝSE SEMAYESÝ ÇOK FAZLA BUGUZ, KÝN,ÝFTÝRA,ÞÝDDET,KALP KIRMAK, GÖNÜL YIKMAK VE KÖTÜSÜ MEVLAYI GÜCENDÝRMEK buda çok masraflý bir yol oldugunu unutmammak
Her olaydan ders alýp yolumuza zihnimizi boþaltýp daha sabýrlý ve daha tutarlý devam etmek.Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Ufak þey ve dert etmemek
Biraz da bunun üzerinde kelime olarak dursak
Yani aslýnda önemli ama
Boþvereceðimiz neler olabilir?
Osman Demir Istanbul
haklýsýn felsefe abi yani bide þöyle biþi var benim bi derdim var diyelim bu dýsarýdan baska biri tarafýndan ufak gereksiz bir sýkýntý olarak görülebilir ama benim için büyük bi sorundur mesela, gibi.. yani bence birazda bu dert olayýda kiþiden kiþiye degiþkenlik gösterebilir, kiþinin algýlama durumuna göre yani...
Gözlerimdeki yansýman Senden öte bir Sen, Sana verecegim o can Benden öte bir Ben...