Cumhurbaþkaný Abdullah Gül'ün himayesinde, Milli Eðitim Bakanlýðý ile Kültür ve Turizm Bakanlýðýnýn koordinasyonunda düzenlenen "Türkiye Okuyor Kampanyasý" 4 yýl sürecek. Toplumun her kesimini kapsayacak kampanyayla Türkiye'deki 3 milyon okuma-yazma bilmeyen yetiþkine okuma yazma öðretilmesi, Bilgisayar kullanamayanlara bilgisayar okuryazarlýðý becerisi kazandýrýlmasý ve Kitap okuma alýþkanlýðýnýn artýrýlmasý amaçlanýyor. Bu çerçevede Nizip Ýlçe Kaymakamlýðý tarafýndan “Okuma’nýn Önemi” konulu bugün bir konferans verildi. Belediye Düðün ve Toplantý Salonunda saat 10:00’da baþlayan konferansta konuþmacý olarak Hüseyin Yalçýn Çapan Lisesi Müdür Yardýmcýsý S. Ahmet Uzun yer aldý. Çok sayýda Okul öðrencilerinin katýldýðý konferansta bir konuþma yapan Uzun, kampanyada öncelikli hedef kitlelerin; Okul öncesi, Ýlköðretim ve Lise çaðýndaki çocuklar ve gençler ile okuma-yazma bilmeyen yetiþkinlerin olacaðýný belirterek, Kampanya ile ayrýca Ýlçemizde okuma-yazma bilmeyen yetiþkinlerin okuryazar duruma getirilmesi, okuryazar olup da ilköðretim düzeyinde eðitimi olmayan yetiþkinlerin ise aþamalý olarak ikinci kademe (ilköðretim tamamlama) eðitimine alýnmasý planlandýðýný söyledi. Slayt gösterimiyle devam eden konferansta öncelikle çocuk ve gençler olmak üzere herkesin bilgisayar okuryazarý olmasý yönünde çeþitli açýklamalarda bulunuldu.

Devamý Ýçin Týklayýnýz...