Gaziantep Nizipli Beþir Özyurt, ‘bir zamanlar kapýsýndan giremezdik’ dediði efsane yað markasý Aymar'ý Unilever'den satýn aldý ve pazara tekrar döndürdü. Hedef 1 yýlda yüzde 8-10 pazar payýna ulaþmak.
KOÇ Holding'in Çorlu'da 1979'da kurduðu ve 1989'da Unilever'e sattýðý Aymar, 4 yýllýk ölüm uykusundan uyandý. Fabrikayý 2002 Ekim ayýnda ‘yað takasýyla’ satýn alan Gaziantep Nizipli iþadamý Beþir Özyurt, yenileme yatýrýmlarýný tamamladý ve Aymar'ý 82 vilayette ‘kaldýðý yerden’ pazara döndürdü. 6 aydýr üretim yapan Aymar, yýl sonuna kadar yüzde 8-10 pazar payý hedefliyor. Aymar Yað ve Gýda Ticaret A.Þ. Yönetim KuruluBaþkaný Beþir Özyurt, ‘‘Bir zamanlar Aymar pazarýn en büyüðüydü ve yüzde 40 pazar payýna ulaþmýþtý. Biz o dönemlerde Aymar'ýn atýk yaðlarýný almak için uðraþýr kapasýndan bile giremezdik. Þimdi böyle bir fabrikayý tekrar çalýþtýrmak ve Aymar'ý tekrar pazara döndürmek bana büyük heyecan veriyor’’ dedi. 20 yýldýr Unilever ve Marsa gibi firmalarýn yað hammaddesi tedarikçisi olan Toros Ltd'nin sahibi Beþir Özyurt, ‘‘Ünilever satýþa çýkardýðý andan itibaren ikili görüþmelere baþladýk. Bu kuruluþla ticaretimiz de çok yüksek düzeydeydi. Bu yüzden de Aymar'ý alma iþi bir bakýma yað-emtia takasý gibi bir anlaþmayla sonuçlandý ve centilmenlik anlaþmasý da yaparak ayrýntýlarý deklere etmemek kaydýyla fabrika bizim oldu’’ dedi. Özyurt Aymar'ý alma nedeninin kriz döneminde oluþtuðunu belirterek þöyle konuþtu: ‘‘Biz hammadde ithalatý ve bunlarýn TL ile iç pazardaki alýcýlara satýþýyla uðraþýyorduk. Krizle birlikte pazar bu anlamda daraldý. Yað iþinde çok uzmanlaþmýþ bir þirket olarak Aymar gibi bir fabrikayý ve markayý alýp son alýcýya yað satma fikri sýcak geldi. Unilever'in de yað üretiminden çýkma kararýyla yað fabrikalarýný satmasý, Aymar'ý ise kapatmasý dikkatimizi çekti. Baþarýlý olacaðýmýza inandýk ve girdik. Þu anda 82 vilayette rafa indik ve önce Aymar'ýn tüm yað ürünlerindeki eksiklerini tamlayýp, markayý gýda alanýnda genel marka yapacaðýz.’’
[ame]http://youtube.com/watch?v=XJR-DgeVvbs[/ame]