www.nizip.com ekibi olarak siyasi partilerin liderleri ile söyleþi yapmaya karar verdik. Ýlk söyleþimizi de SP belediye baþkan adayý Mahmut Horoz ile gerçekleþtirdik. Toplantý ortamý gayet güzel geçti. Bizi kýrmayýp böyle güzel bir söyleþi yaptýðý için Tüm nizip.com ekibi adýna kendisine teþekkür ediyorum inþallah Allah gönlüne göre verir.
![]()
1-Kendinizi Tanýtabilir Misiniz?
Adým Mahmut Horoz. 1965 Nizip doðumluyum. 1975 de Atatürk ilkokulunu okudum. 1984 de imam hatibi bitirdim. Erzincan ilahiyat fakültesini 1992 de kazandým fakat kaza yapýnca devam edemedim. 1988 de imamlýða baþladým. Gökçe ve Simolar köylerinde görev yaptým. 1998 de fýrýncýlýða baþladým. Atarali semtinde hala fýrýncýlýk yapmaktayým. Halkýn içierisnden biri olarak 27 senedir bu davaya gönül veriyorum. Bu dava hak davasýdýr. Kýyamete kadar devam edecektir.
-- Niziplileri nasýl tarif edersiniz ?
Nizipliler akýllý, çalýþkan ve beceriklidir. Hizmete layýk kiþilerdir.
2- Neden Aday olma gereði duydunuz?
5 ay önce Saadet partisi tanýtma iþleri baþkanýydým. Parti mensuplarý ile görüþüp bir aday belirlemeye çalýþtýk. Dava arkadaþlarým benim üzerimde fikir birliðine vardýlar. Bende zaten bu davanýn adamý olarak milli görüþ þuuruyla yola çýktým.
3- Nizip'te gördüðünüz eksiklikler nelerdir?
Nizip çayý ve çevresinin kirliliði,
Trafik sorunu,
Ýþsizlik,
Yaþlý ve kimsesizlerin sahipsizliði,
Gençler ve spora önem verilmemesi,
Zeytin, fýstýk gibi tarýmsal ürünlerin tanýtýmý ve geliþtirilmesine önem verilmemesi,
Ýmar planý düzensiz. Çünkü ilçede düz bir cadde yok. yani ilçeyi bir ucdan bir uca geçmek için labirent gibi sokaklardan geçmek lazým.
Kaldýrýmlar hala düzensiz. Tüm ilçeyi kaplayacak þekilde kaldýrým ve kilit taþý çalýþmasý yapýlmalý.
4- Projelerinizi açýklayabilir misiniz?
Nizip çayýna kanallarla su aktarýp, Hancaðýz barajýna kadar çevre düzenlemesinin yapýlarak Nizip halkýnýn istifade ve dinlenmesine açýlmasý.
Nizip’i Taþbaþ’a doðru açmak için, öncelikle Nizip çayý projesini devreye sokup, toki alanlarý için Taþbaþ eteklerinde alan tahsis edilmesi.
Otobaný mutlaka sanayiye baðlamak için gerekli çalýþmalarýn yapýlmasý.
Kiliseyi cami olarak hizmete geçireceðiz.
Nizip’in tanýtýmý için çingene kýzýný deðil, zeytin ve fýstýk gibi ürünlerimizi ön plana çýkaracaðýz.
Biz halk belediyeciliðine önem veriyoruz. Halkýmýza balýk vermek yerine balýk tutmayý öðreteceðiz.
Üniversiteyi kazanan ve yardým talep eden her öðrenciye burs vereceðiz. Kazanan gençlerimiz nasýl okuyacaðým endiþesi taþýmayacaklar. Garantileri biz olacaðýz.
Nizip’de engelli insanlarýmýza iþ sahalarý açacaðýz.
Çalýþan aileler için çocuk kreþleri yapacaðýz.
Sokakta gezen gençlerimizi, sosyal ve kültürel tesislere çekeceðiz.
Spora önem verip, yetenekli gençlerimiz için tesisler açýp onlarý sokaklardan kurtarýp lisanslý sporcular, ahlaklý gençler olarak yetiþmesi için çabalayacaðýz.
5- Bu projeleri hangi finansman kaynaklarý ile yapmayý planlýyorsunuz?
Ýller bankasýndan gelen paralarý israf etmeden yerli yerinde harcayacaðýz. Ýsraf önlenirse bir sorun kalmaz. Avrupa’nýn parasýna bizim ihtiyacýmýz yoktur.
6- Diðer adaylardan hangi yönünüzü farklý görmektesinizi?
Hakký savunmamýz, çünkü onlar batýlý savunuyorlar. Ben Ýslam birliðini savunuyorum, onlar Avrupa birliðini savunuyorlar. Belediyeyi Osmanlýnýn yönettiði gibi yöneteceðiz.
7- Göreve geldiðinizde ilk yapacaðýnýz iþ hangisidir?
Ýlk iþ olarak þimdiki Attar Ali semt pazarý olarak yapýlan yeri kaldýrýp, Attarali meydanýna taþýyacaðým. Bununla birlikte HammalÞýho, hal meydaný, Belkýz mah gibi uygun yerlere semt pazarý yapýp her semt pazarý için 50 kiþiye istihdam alaný saðlayacaðým.
8- Nizipin önümüzdeki 10 yýl içerisinde hangi sorunlarýn olacaðýný düþünmektesiniz?
Þimdiki alt yapý yetersizdir. Öncelikle onun ele alýnmasý gerekir. Yeni yapýlacak alt yapý önümüzdek yüz yýla hitap edecek kapasitede olmalýdýr.
9- Kazandýðýnýz taktirde ekibinizin bu iþ için yeterli olacaðýný düþünüyor musunuz?
Belediyenin kendi bünyesinde yetiþmiþ elemanlar zaten mevcuttur. Yeniden iþçi memur almaya gerek olmadýðý gibi, çýkarmaya da gerek yoktur. Nizip insaný beceriklidir, dýþardan adam ithal etmeye gerek yoktur.
10- Özürlü ve yaþlýlar için neler düþünmektesiniz.
Anne kucaðý projesini hayata geçirerek, sokakta kalmýþ, yaþlý, dul, yetim, öksüz kýsacasý bakýma muhtaç insanlarýmýza anne kucaðý gibi sýcak bir ortam saðlayacaðýz. Sosyal güvencesi olmayan, yeterli geliri bulunmayan insanlarýmýz gelecek kaygýsýna düþmeyecekler.
![]()
![]()
![]()
![]()