Kardeþ beni aldýn götürdün denizlerin derinliðine aradým aþký ,noir doiser aþký imkansýzlara sürdü ,git orda ara dediler.. imkansýzlar nerde oluyor bilmiyorum ama her imkansýzýn içinde bir imkan doðduðunu biliyorum.....
Baþka yok mu buraya yazacak üstad ....
.
.
hocam sizi çok mu çok seviyorummmmmmmmmmm..
Böyle yazýlarýnýzý hep bekliyoruz...
<div class="posttext" Uzakta Aramayýn
Birbirlerini severek evlenmiþlerdi. Altý yýllýk birliktelikleri evlilikle noktalanmýþtý.yedi yýldýr da evli idiler..
2 yaþýnda ki kýzlarý ile mutlu idiler..
Aslýnda kadýn mutluluk rolünü oynuyordu.yaþadýðý hayat onu boðuyordu,
sanki içinde bir saatli bomba vardý ve patlasa herkesi yakacaktý,
mutsuzdu ama nedenini bir türlü bilemiyordu.
Üniversiteyi bitirdikten sonra bir süre çalýþmýþ ama kocasýnýn farklý yerlere çýkan tayinleri yüzünden
sürekli bir iþi olmamýþtý..mimardý..ama 3 yýldýr evde oturuyor.
evde geçen her günü hayatýndan koparýlmýþ bir boþ sayfa olarak görüyor
ve yaþadýðý hiçbir þey onu mutlu edemiyordu..
kocasý dersen bir dediðini iki etmiyordu hayatta isteyebileceði herþey onunken
kýsacasý mutlu olmasý gerek her þeye sahipken ,
O mutsuzdu. Yaðmurlu boðucu bir gün de elinden okuduðu kitabý býraktý.
gidip kendine bir kahve yaptý ve Gözü o anda kocasýnýn iþi için kullandýðý bilgisayara eriþti.
geçen gün okuduðu köþe yazýsýný hatýrladý internette chat, yanlýzdý..
yeni taþýndýklarý bu þehirde üniversite den tanýdýðý eski bir dostundan baþka kimseyi tanýmýyordu.
Sohbet edecek birkaç kiþiyi bulabilirdi belki.
Bilgisayarýn baþýna oturdu.kahvesini aðýr aðýr yudumlarken ,internette gezinmeye baþladi,
arada havadan sudan muhabbetlerde yapýyordu chat odalarýnda ,zamanýn nasýl geçtiðinin farkýna bile varamýyordu,
sonra gelen bir mesajý açti,,
mesajda hayatýn ucundan tutmayýn ,tam boðazýna yapýþýn yazýyordu.. ! Dondü kaldý kadýn...
hayatýn ucundan çok kuvvetsizce,ve isteksiz ve ne kadar kolay kaybedecek þekilde tuttuðunu o an fark etti,
hayatýn ümüðüne yapýþacak gücü yoktu ki.....
Altan la o gün tanýþtýlar.Altanda onun gibi evli idi ve bir kýzý vardý.
Kadýn Altan la konuþurken dünyayý unutuyor Altan la uyuyor, Altanla uyanýyor,
hiç tanýmadýðý bu adami bir dakika bile aklýndan çýkaramýyordu..
Bir adam nasýl bu kadar zarif olabilirdi her seferinde bilgisayarýný açtýðýnda bir demek gül buluyordu yollanmýþ,
ve günaydýn mutlu bir gün olsun güneþ senin için doðsun yazýyordu güllerin arasýna sýkýþtýrýlmýþ kartla.
Altan ne yaþ gününü unutuyordu ,ne yýlbaþýnda kart atmayý,
zaten her sabah kadýn deðiþik bir kartý görme coþkusu ile koþuyordu bilgisayarýna, artýk
Altan soluyor,Altan yudumluyordu.. Yüzünü hiç görmediði bu adama delicesine aþýk olmuþtu !
Ne yapýyordu bu kadýn Med Cezir gibi ne yaptýðýný sorgulayan duygularla bir gidip bir geliyordu..
Adam evli idi, kadýnda..birer çocuklari vardý..
üstelik kadin büyük bir aþkla olmasa da büyük bir sadakatla kocasýný seviyordu..
iki kiþi sevilebiliyormuþ demek birbirine benzer ama bir o kadar farklý duygularla diye düþündü bir an..
sonra toparladý kendini.
Açmamalýydý artýk bilgisayarýný. Bu þekilde noktalanmalýydý bu aþk doðru olan bu idi..
açýklayacaktý bunu Altana ve hoþçakal diyecekti .
kocamý seviyorum bu peri masalý bitmeli yoksa biz biteceðiz diyecekti..
Altan gene bir demet kýrmýzý gül yollamýþtý üzerinede..
yarýn sevgililer günü, seni yakomazda bir demet gerçek gülle bekleyeceðim..saat 13.30 da sevgilim yazmýstý..
Kadýn uzun süre dondu kaldý ve bilgisayar ekranýna öylece baktý.sonra yazmaya baþladý..
gözlerinden akan yaþlar sel olmuþtu..
Sevgili Altan..yarýn ne yakamozda olacaðým nede senin güllerini alacaðým..
biz yýllar önce yaptýðýmýz seçimleri yaþýyoruz..
seni sevmedim diyemem..ama 13 yýlýmý verdiðim sevgimide bitiremem..
aradýðýmýz bir heyecandý..bunu yaþadýk aþk adý altýnda...
herþey çok güzeldi..ama bir sonu vardý bitti...hoþçakal...
gitmeden önce söz veriyorum..ucundan tutmayacaðým hayatýn tam boðazýna sarýlacaðým...
hoþçakal caným.........
Bütün gece uyumadý kadýn..kocasýda onda ki bu garipliði fark ediyordu.
Sevgililer gününü evde geçirelim demiþti kocasýna ama kocasý ýsrarla dýþarý çýkmak istiyordu..
Direnecek gücü yoktu kadýnýn ,gidip giyindi,kýzlarýný bir arkadaþlarýna býrakýp yemeðe çýktýlar...
Yol boyunca pek konuþmadýlar..zaten son 3 aydýr çok az konuþuyorlardý..
Altanla tanýþalý 3 ay olmuþtu demek..
Gidip deniz kenarýnda bir balýk restoranýna oturdular.
Yemeklerini ýsmarladýlar.þaraplarýný yudumlarken adam, sevgililerin en güzeline..diyerek bir küçük kutu uzattý..
Kadýn çok þaþýrmýþtý kocasý uzun zamandýr hediye almayý býrak önemli günleri bile hatýrlamýyordu oysa..
þaþkýnlýkla kutuyu açtý içinden çýkan yüzüðü parmaðýna geçirdiðinde gözleri dolmustu..
Tam o sýrada garsonun uzattýðý kýrmýzý bir demet gülle irkildi..
Kartýn üzerinde boðazýna yapýþtýðýmýz bu hayatý sonsuza kadar birlikte geçirelim sevgilim.
Seni yakomoza getiremedim ama 13 yýl sonra gene kendime aþýk ettim.........
Altan yani kocan Turgay......
Kadýn gözlerinden süzülen yaþlarýna engel olamadý bu sefer..artýk hüzünden deðil mutluluktan aðlýyordu...
13 yýl sonra kocasýna tekrar aþýk olmuþtu..
Sevgiyi lütfen uzaklarda aramayýn. !!!!!! SEVGÝ ÝLE KALIN. Sevgi yanýnýzda görmek isterseniz eðer........?</div
ölümden kurtulmak imkansýz deðil mi?...demek ki her imkansýzýn içindebir imkan olmuyormuþ...aþk ta ölümden kaçmakgibi imkansýz...içinde imkan olmayan istisna imkansýzlardan...(tabi bu bana göre...ama sen yinede içinde bir imkan býrak...olurya bu istisna bozulur...)
Edited by - noir doiser on 11/24/2006 1:18:46 PM
eleþtirmek için deðil deðiþtirmek için var olalým...
söyleyecek kelime bulamýyor insan...teþekkürler paylaþýmýnýz için...
Susuyorum Artýk....
Anladýmki þiirler geri getirmeyecek seni, asirüzgâlarla gönderdim seni uçsuz bucaksýz gurbetlere, þimdi dinlediðim birkaç aþk þarkýsýyla avutuyorum kendimi. içimde birikiyor sana yazmam gerekenler, ama yazmýyorum þiir gözlüm yazamýyorum. ve sormuyorum artýk geceleri beni ansýzýn uyandýran hayaline, sormuyorum : ’’niçin benden uzaktasýn’’ diye.. çünkü biliyorum sebebini, biliyorum ama artýk faydasýz haykýrýþlarým, hatalýydým affet beni diyemiyorum sana, gidiþinin üzerinden tam 3 yýl gecti, kimbilir kaç gece gözyaþlarýmla andým eski hatýralarý, kaçgece hicran damlalarý indi yüreðime.. gidiþinle birlikte çöllere dindü kalbim, kurak, sýcak, mahsun ve güçsüz artýk þiir gözlüm’süz bu kalbim. harþeye elveda diyebildim de sana diyemedim þiir gözlüm.. sonkez yazýyorum sana, sonkez hicranýma ortak ediyorum. ben artýk gidiyorum buralardan, aþkýn olmadýðý diyarlara belki birgün okursun bu yazýmý ama nafile artýk. sen sebepsiz gidenlerden deðilsin, sen sebebimsin sadece..........
Gönül Bahcesi formuna son yazýmdýr. yazmak incitiyor bazen kalbimi, hüznümü paylaþmak yerine çoðaltýyorum içimde....
Tüm forum paylaþýmcýlarýna þiir dolu bir yaþam temennisiyle..
.
Caným dostum acýný paylaþarak daha da rahatlarsýn bizi gönlünden kopan o güzelim sözlerden mahrum býrakma....
.
Eger mahir hocanýn yorumunu anlamadýysan ayýp derim sana, bilirsin mahir hocam derinlerin adamý... .
Biz hocamla zamanýnda sohbet ederken sohbetimizin konusu derinde olsa o hep havadan sudan sohbetlermiþ gibi bir hava vardýfakat ettigi laflarhiçde havadan sudan degildi çünkü o kelimeliri anlamak, yorumlamak, kavramak gerekti; bir an olurduki bi kelimesi bile dünyayý manalandýrýrdý(bildiginiz gibi dünyayý bir mana içerisinde aramak zordur bu ugurda kaç düþünür delef oldu).
Eyvallah !!!
Çok uzundu okuyamadým özür dilerim.... Ama yinede güzel bir paylaþýmmýþ...Noirim doiserim öyle diyor.... Ellerine saðlýk....
Selam olsun the imam hatip mezunlarýna...
bence okumalýsýn huzeyfe...sadece 2 dakikaný alýr...muziplik yapacaðýna 2 dakikaný ayýr ve oku biþey kaybetmezsin ama çok þey kazanýrsýn....
Öyle anlar vardýrki býkarsýnýz; Dünyaya resdinizi cekmek istersiniz, baþýnýz egik hiçbir þeyi görmek, duyak istemessiniz, kendinizin sürgünü olursunuz, artýk hiç bir kusurun anlamý kalmamýþtýr. .
Hep bagazýnýza takýlýr biþeyler, söylemek istersiniz - evet þimdi- ama imkansýzdýr, artýk sitem etmessiniz haklýya-haksýza, kimsenin göz yaþlarýnýzýný silmesini istemezsiniz, bagýrmak istersiniz dünyaya ama kimse duymaz sesinizi. .
Acaba aþacakmýssýnýz kendi açtýgýnýz yolu, öyle geçip atamassýnýz biþeyleri, bir umut beklersiniz etrafýna bakarsýnýz ama yanlýzsýnýzdýr..
Aglamak gecer içinizden; kimisi aglar kimiside gururuna yediremez aglamayý, her tafar bahar iken, siz kýþýn o keskinn soguguyla baþ baþasýnýzdýr. .
Kimisine sevda batmýþtýr, yüreginiz kanar care arasýnýz ama tek careniz... ama o cokdan cekip gitmiþtir. Hüzünlerini alýp gitmiþtir nekadar sevinciniz olsada, kimisi yaþamak ister, kimiside çoktan yýkýlmýþtýr.içinizde yýlgýn rüzgarlarýn ayak sesleri hakimdir. .
Zaman olur Ay’a bakarken yanlýz olmak istersiz; görmek, duymak, hissetmek istediginizi Ayýn o pýrýldýsýnda hayel edersizin. Kimisi dünyayý yakmak ister, kimiside bir köþede kývrýlýp seni kimsenin görmesini, dokunmasýný istemessiniz. .
Siz hiç dünyayý cýrýl cýplak soyup þiire hapsetdinizmi, hissetdinizmi akmayan göz yaþlarýnýzý, harcamak istersiniz þiirinizide dünyayýda. .
Varmak istemessiziz gideceginiz yere, ama yürüyorsunuzdur kendinizden haberiniz yok, gözünüz acýldýgýnýzda cokdan varmýþsýnýz, geri dönüþü yoktur artýk, mantýgýnýz gitme demiþti ama duydular hakimdi bikere..
Ben bunlarýn hepsini yaþadm .
Benim var olan ömrümü Ali’nin ömrünü yok eden, hice sayan, iþinizdeki yalýþý yapan/yaptýran neydi,nerde yanlýþ yapmýþtýnýz, hayatýnýzdaki solucan neydi; sorarsýnýz kendinize ama cevabý yokturrrrrrrrrr! Hesapsýzca-saygýsýzca küfür edersiniz ama nafile, ihtiyacýnýz vardýr biþeylere. .
[u]Ýþte yýkýlmýþsýnýzýzdýr; yorulmuþsýnýzdur; bitmiþsinizdir, ama coktannnnnn hayat siz unutmuþtur, iþte o zaman hayat sizi yormuþdur...</u .
-------.
Bunlar ’’Ama; sahiplenin ’benim’ deyin vazgecmeyin kihayat sizi degil siz hayatýcoktan iþten kovmuþ olun, tekmeyi siz vurun...’’ boþ laflardý, gemi böyle yürümüyor; Birilerine ihtiyacýnýz var; Bir dost eline ihtiyacýnýz var... Daðlarýn zirvesindeki yanlýz baþýna olan kardeleni yeþerten, büyüten koruyan kim? O ’Kim’ ise, unutmayýn dag baþýndaki kardeleni unutmayan, sizide unutmaz....
Siz siz olun dostlarýnýza,yardým edin, insan sevgisini mantýgýnýzýn tam ortasýna koyun ve beyin cekirdeginiz o olsun ki birgün sizinde yardýma ihtiyacýnýz oldugunda sizinde elinizden tutan birileri olsun....
---.
Siz ne zaman yoruldunuz? ne zeman yoruldunuzu anladýnýz? sizi yoran þeyler nelerdi?.
Gelin tercübelerimiz söyleyelim Nizip.com ailesi olarak birbirimize yardým edelim....<p align="center" En önemlisi hayatý sevmeyi, severek aþmayý ögrenelim....<p align="center" http://www.cileforum.net/resim/Yorgun[/IMG] .
Edited by - alibey2727 on 26.11.2006 01:57:27
Edited by - alibey2727 on 26.11.2006 02:36:10
http://www.cileforum.net/mkportal/modules/gallery/album/a_299.jpg[/IMG]
Eyvallah !!!
YORGUNLUK NEYE GÖRE YORGUNLUK....
DÜNYADA MÜSLÜMANLARA YAPILAN VAHÞETÝ GÖRDÜKÇE DÝYORUM KÝ BENÝM YORULMAYA BÝLE HAKKIM YOK...ÇÜNKÜ NE SAVAÞIN ÝÇÝNDEYÝM NE DE ATEÞ ALTINDAYIM...AÇ DEGÝLÝM GERÇÝ ÖGRENCÝLÝGÝN VERDÝGÝ FAKÝRLÝK DIÞINDA)) .
NEYSE YORULMAYA BÝLE HAKKIMIN OLMADIGINI DÜÞÜNÜYORUM ALÝBEY KARDEÞÝM....
BÝR BEN VAR KÝ BENÝM ÝÇÝM DE<br>BENDEN ÖTE BENDEN ZÝYADE.........
<p class="Text" Hayat doðru bir çizgi üzerinde yürümüyor. Varlýk âleminin baþlangýcýndan beri hep devirler var. Her bitiþ ayný zamanda yeni bir baþlangýç. Her iniþin bir çýkýþý, her gecenin bir sabahý, her kýþýn bir baharý olduðuna hep inanýyor ve gelecek ile ilgili planlarýmýzý bu beklentilerle yapýyoruz. .<p class="Text" Zaman zaman günlük yaþantýda, hizmetlerimizde bu iniþ ve çýkýþ dönemlerini yaþarýz. Hayatýn ve varlýk âleminin bu dalgalanmalarý karþýsýnda kopmamak, yok olmamak için özü hep korumak, özden ayrýlmamak ve iç enerjiyi hiç kaybetmemek lazým. Cevherin muhafaza edildiði her durumda kýþýrýn deðiþimleri sadece dýþa yansýyan boyutla olacaktýr. Sürekli yýkýlan ve yeniden yapýlan bedende ruhun varlýðý ile bu yýkýmlarýn farkedilmemesi gibi. Bu anlamda Kaknüs’ün hikayesi çok ibretli olmalý: "Yüz binlerce yýl önce Hindistan Ormanlarý’ndan çýkmýþ Kaknüs; gagasýndaki 365 delikle... Bu deliklermiþ, onun diðer canlýlar üzerindeki büyüleyici etkisi olan sesleri çýkarmasýný saðlayan. Bin yýllýk ömrünü sadece büyüleyici sesler çýkarmakla kalmayýp, çevresindeki diðer canlýlara gözyaþlarý ile þifa daðýtarak geçirmiþ Kaknüs. Bin yýlýn sonunda bir çalý çýrpý yýðýnýnýn üzerine tünemiþ ve muhteþem naðmelerle oradaki tüm kuþlarý etrafýna toplamýþ. Binlerce kuþun büyülenmiþ bakýþlarý arasýnda, bedenindeki son güçle kanatlarýný çýrpmaya baþlamýþ. Çýrpmýþ, çýrpmýþ, çýrpmýþ... Bir kývýlcýmla kendini tutuþturuvermiþ. Üzerine tünediði çalý çýrpý ile birlikte etraftakileri eritecek güçte alev topuna dönüþmüþ. Ateþ; ta ki korlar ortaya çýkýncaya kadar, tüm görkemi ile yanmýþ. En sonunda korlar kül olduðunda; tüm kuþlar Kaknüs’e aðlarken, yavru bir Kaknüs baþýný çýkarývermiþ küllerin arasýndan tüm masumiyetiyle. Yüz binlerce yýllýk efsanesini, her bin yýllýk ömrünün sonunda kendi küllerinden yeniden doðarak günümüze taþýmýþ Kaknüs." .<p class="Text" Devirler þeklinde sürüp giden ve her an tazelenen mülk âleminde zaman zaman yenilenmek, tazelenmek, saflaþmak, temizlenmek gibi maksatlarla bitiþler gerekli oluyor. Yeni bir baþlangýç için. Bu bitiþler bazý anlar yanmayý ve kül olmayý gerekli kýlabilir. Karanlýklarýn aydýnlýklara çýkmasý için hayat, Kaknüs cevherli, gözyaþlarýnda þifa olan ruhlarýn yanmasýný gerekli kýlabilir. Bütün bu yanmalar ve kül oluþlar arasýnda öz ve cevher muhafaza edildikçe bütün küller yeni Kaknüs’lere gebe olacaktýr. Her þeyin asýl güzellik kaynaðý olan esma her yanýþ, kül oluþ, yeniden doðuþ ve tazelenmeler içinde her þeye ruh vermeye her güzelliðin asýl kaynaðý olmaya devam edecektir. Bu kül oluþlar ve tazelenmeler varlýðýn fenasýna ve Asýl Var Olan’ýn bekasýna, her þeyin cevherinin ve özünün ondan olduðuna iþaret edecektir. .<p class="Text" Bu yanmalar, gözyaþlarý ortasýnda beden ve kýþýrýn tazelenmesi ruhlarda da bir tasaffi ve mülkün, kesretin aðýrlýklarýndan kurtularak bir berat anlamýna gelecektir. Bütün yýkýlýþlarýn ve yok oluþ gibi gözlenen daðýlmalarýn ortasýnda saflaþmýþ ve berat etmiþ ruhlarla yeni bir baþlangýç taze bir açlým ve bir gül goncasýna dönüþmüþ esma ile açýlan günler temennisi ile. .<p class="Text" Alýnda hayat sürekli bir tazelenme ve yenilenme alaný. Bu da sonsuz ve sýnýrsýz esmanýn sýnýrlý bir alana sýðmasý için gerekli. Baki-i Zül’cemal, Þemsi Ezeli deðiþmez ve baþkalaþma hep var ve farklý yönleri ile varlýklar üzerinde güzelliklerini yansýtýyor. Bu sebeplere her farklý yansýma þeklini farklý farklý yansýtýcýlarda tezahür edebilmesi için sýk sýk yenilenme ve tazelenme gerekiyor. Bu esnada tek özden ve farklý farklý yapýlardan yeni þekiller ve her þeyin aslýný yansýtan çeþitlenmeler ortaya çýkabiliyor. Bütün basit ve kompleks yapýlar fani ve geçici tek kalýcý ve hep var olan bütün renklerin ve renklerle ortaya çýkan her þeklin kaynaðý olan Ezeli Güneþ. Nefis olan her þey ölümü tadacak ve bu esnada belki yeni doðumlara zemin hazýrlayacak. O ezeli Zat ise bir nefis deðil, Vacibü’l Vücut olduðundan, doðmamýþ ve doðurulmamýþ olduðundan hep var olacak. .<p class="Text" align="right" Mana-i Harfi.<p class="Text" align="right" üstad.