O gidecek ve sen bakacaksýn. Kimse olmayacak yanýnda, acýný yalnýz yaþayacaksýn
Aþký tek kiþilik yaþamanýn mevsimidir simdi, Bahar da olsa yaz da, kýþ hüküm sürecektir sende.
Buz tutacaksýn…
Herkesin buram buram terlediði güneþli bir günde üþümenin ne demek olduðunu öðreneceksin…
… Tüm renkler, dönüþ tarihinin belli olmadýðý bir yolculuða çýkmýþtýr.
Baktýðýn her þey ya gri, ya siyahtýr. Hayata dair hiçbir þey ilgi alanýna girmez.
Öylece bir kösede, sessizce, gözyaþlarýný içine akýta akýta oturup durursun...
…Ne dostlarýný görmek istersin, ne de söylenecek bir tek sözü bile duymayý.
[ Neden ben? ] diye bin kere soracaksýn kendine.
[ Hak etmedim bunu ] diye hayýflanacaksýn.
Merak etme, her terk edilen hak etmediðini düþünmüþtür.
Hiçbir farkýn yok onlardan; ama sen, terk edildiðini de kabul etmiyorsundur…
…[ Neden gitti? ] sorusu gelecek ardýndan.
Bulduðun yanýtlarý beðenmeyip gidisine bir baþka bahane arayacaksýn.
Hiçbir bahane gerçek nedeni anlatmayacak.
Çünkü aslýnda baþýndan beri gördüðün; ama bir türlü kabullenemediðin o gerçeði bir kez dile getirirsen, zaten buz tutmuþ bedenin, parça parça daðýlacak.
Bunu bildiðin için bahanelerin arkasýna saklanacaksýn…
… Sevmemiþtir seni. Sevmiþse de, senin onu sevdiðin kadar sevmemiþtir.
Suçlayabilir misin onu? Sen sevdin diye sevmelimiydi seni?
Þart mý bu? Deðil elbette; ama gel de bunu yüreðine anlat. Anlatamayacaksýn.
Yürek bunu kabul etmez çünkü. Sen [Seni benim kadar kimse sevemez] diye sayýklarken ya da…
…[Benim kýymetimi bilemedin] diye suçlarken onu, o, senin ne halde olduðunu bilmeden, bilse bile umursamadan,
[ Her seçim bir vazgeçiþtir ve her seçim bir baþlangýçtýr ] sözünü kanýtlarcasýna yeni bir menzile doðru yol almaya baþlamýþtýr bile.
Senin seçiminse kýþ-i yasamaktýr, o zaman yaþayacaksýn.
Hiçbir kýþ, yaþanmadan bitmez. Kýþý atlayýp bahara, ondan sonra da yaza ulaþamazsýn…
…Birçok kez donarak öleceðini düþünerek, gözyaþlarýn buz kristallerine dönüþerek, soðuðun verdiði acýdan nefesin kesilerek, ilik bir rüzgarý sarý sýcak güneþi düþleyerek dibine kadar, titreye titreye yasayacaksýn…
…Sonra bir gün pencereden günesin girdiðini, yanaklarýnda donan gözyaþlarýnýn eridiðini, içindeki titremenin hafiflediðini, renklerin gittikleri yerden döndüðünü, susturduðun tüm dostlarýnýn yeniden konuþmaya baþladýðýný göreceksin…
Bir gülümseme yayýlacak yüzüne, oturduðun o köseden kalkacaksýn ve baharýn kokusunu içine çeke çeke, günesin ve sýcaðýn keyfini çýkaracaksýn…
Bir baþka kýþ’a kadar…
alýntýdýr...