![]()
Nizip Ýlçe Emniyet Müdürlüðü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliðinden yapýlan açýklamada Nizip Ýlçe genelinde Þubat ayý (2009) içerisinde yapýlan trafik uygulamalarýnda, 53 Araç trafikten men edilirken, 11 araç sürücüsüne ehliyetsiz araç kullanmaktan iþlem yapýlýp mahkemeye edildiði belirtildi. Yapýlan alkol denetimlerinde 614 araç ve sürücüsü kontrol edilmiþ olup, alkollü durumda araç kullanmaktan 3 araç sürücüsüne iþlem yapýlýp, sürücü belgelerine el konuldu. Emniyet Kemeri kullanmayan 9 araç sürücüsüne iþlem yapýlmýþtýr. 87 okul servisi denetlenmiþ, 5 okul servisine iþlem yapýlmýþ, kýrmýzý ýþýk denetiminde 245 araç ve sürücüsü kontrol edilmiþ, kýrmýzý ýþýk ihlalinden 41 araç sürücüsüne iþlem yapýlmýþtýr. Motosiklet denetimlerinde 30 motosiklet ve sürücüsü kontrol edilmiþ, 4 motosiklet sürücüsüne iþlem yapýlmýþtýr. LPG denetiminde 297 araç denetime tabi tutulmuþ, 2 araç sürücüsüne teknik deðiþikliði ruhsata iþlememekten iþlem yapýlmýþ ve araçlar trafikten men edilmiþtir. Toplam 211 ceza tutanaðý düzenlenmiþ, toplam 22.238.00 TL trafik cezasý uygulanmýþtýr. Trafik kazalarý bakýmýndan 8 trafik kazasý meydana gelirken, geçen yýl þubat ayý (2008) içerisinde 12 trafik kazasý meydana gelmiþ yapýlan karþýlaþtýrmada % 33’lük bir azalýþ olmuþtur. Ocak ayý (2009) toplam kaza sayýsý -10) ile yapýlan mukayesede ise % 2o’lik azalýþ görüldüðü belirtildi. Araç tescil iþlemlerinde 230 araca yeni tescil kayýt yapýlmýþ, 177 sürücü belgesi düzenlenmiþtir. Ýlköðretim okullarýnda çocuklarýn trafik güvenliði yönünden bilinçlenmeleri amacýyla Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliði olarak toplam 10 ilk ve orta öðretim okulunda seminer verilerek, broþür ve afiþ daðýtýlmýþtýr. Eðitim ve öðretim kurumlarýnda yapýlan seminer devam ederken 2008 yýlýnda olduðu gibi 2009 yýlýnda da Ýlçe Emniyet Müdürlüðü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliði trafik güvenliði projesi kapsamýnda trafik kontrol programýna uygun bir þekilde devam ederek, araç trafik güvenliði açýsýndan ( Sürücü – Yolcu – Yaya ) trafik kurallarýna uygun bir þekilde araç kullanmalarý, aþýrý hýzdan kaçýnmalarý, alkollü araç kullanmamalarý, hatalý sollama yapmamalarý, kýrmýzý ýþýk ihlali yapmamalarý, yakýn takipten kaçýnmalarý, geçiþ hakkýna uymalarý, aksi davranýþta bulunan sürücülere 2918 sayýlý karayollarý trafik kanununa göre ilgili maddelerden cezai iþlem yapýlacaðý belirtildi.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...