nüfusunun 5000 olmasý konusunda bilgim yoktu keþke olsaydý nüfusu okadar mesela benim nüfusum karkamýþa baðlý ben ankarada ikamet ediyorum nüfusumu ankaraya aldýrmak istiyorum ama ilçelikten düþer diye vermiyorlar yani nüfusu azalýrda ilçelikten düþar diye vermiyarlor 5000den aþaðý düþmemeliymiþ ilginç
Nizip belediyesinde dumuþtum Nizibin bir mahallesi oldu diye,yetkililer açýklýk getirirse seviniriz.selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
bence de olmasýn
PÝÞMAN OLDUÐUMUZ TEK ÞEY YAPAMADIKLARIMIZDIR
Eðer Akçakent' te hak ettiði hizmetler geleçekse neden olmasýn,ama Akçakent ismi deðiþmesin.
Akçakent eðer Nizip'in mahallesi olsaydý belediye orayý Nizip gibi güzelleþtirirdi, bütün hizmetleri götürürdü.
Akçakent Mahallesi olarak kalmalý.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
hazýr uluyatýrdan laf açýlmýþken konuya girmek istedim ULUYATIR KASABASININ nufusu 10.000 ni aþmýþ durumda.gidenler görenler varmý bilmiyorum ama ULUYATIR kasabasý gerçekten çok büyük ve aktif bir kasaba.tüm barak köylerinin alýþveriþ merkezi yani.ayrýca ULUYATIR KASABASINDA 30 u yakýn bakkal,5 tane kýraathane,3 tane internet cafe,iki bilardo salonu,1 lise,3 ilköðretim okulu,3 tane cami.kasabanýn tüm yollarý asfalt ve köye giriþ çýkýþ yollarý duble yoldur.bence uluyatýr kasabasý,kasaba olmayý fazlasýyla hakediyor bence ilçeliðe aday gösterilmeli
Kerim sende uluyatýr için bir baþlýk aç, bu yazýlar yetkililer tarafýndan okunuyor, uluyatýrý belde yapsýnlar, bence çoktan haketmiþ.
Müslüm abi helal olsun sana. Bir Akçakentli olarak bu güzel yazýdan daha iyisi yazýlýp çizilemezdi. Akçakent için temennileriniz ve düþünceleriniz çok güzel. Akçakent þu anda Mahalle olarak Nizibe katýlmaz ama, nasýl ki bir zamanlar Ak evler Nizibe uzaktý mahalle olarak katýldý ise, 5-10 yýl sonra Akçakent köyü mahalle olarak katýlmasý hayal bile deðil...
'Bir dosttan tek bir gül ve güzel bir sözü ben onunlayken almayý,
öldükten sonraki bir kamyon dolusu çiçeðe tercih ederim'
sayýn müslüm akpek ve diðer ilgili arkadaþlar
mücavir alan talep eden ilgili belediye olur ve bunu ise bayýndýrlýk ve iskan bakanlýðý , teknik araþtýrma ve uygulama genel müdürlüðü inceleyerek onaylar.
dolayýsýyla kontrol ve onay mercii bakanlýktýr
nizip belediyesinin daha önce belediye sýnýrý vardý fakat mücavir alaný yoktu.örneðin birecik yolundaki dubleks yapýlarýn olduðu sönmezkent bile nizip belediyesi yetki sahasý dýþýnda kalmakta idi
belediye alaný ise bildiðimiz mevcut nizip þehrinin olduðu alandý ve þehrin yeni açýlým yapacaðý alanlarda belediye yetki sahasý dýþýnda kalýyordu
þehrin geliþmesi için ve geliþen bölgenin belediye kontrolünde hazýrlanmýþ imar planlarý çerçevesinde düzenli bir þekilde ilerlemesi için 2004 seçimleri arkasýndan nizip belediyesi mücavir alanýný belediye tarihinde ilk defa hazýrlayarak, bakanlýkça onaylattýrmýþ ve yürürlüðe girmiþtir
mücavir alanýn hazýrlanmasý ve onay sürecinde bakanlýk yetkilileri nizip'e gelmiþ tüm þehri ve civarýný dolaþmýþ, köy muhtarlarý ile de irtibatlar kurularak görüþmeler yapýlmýþ , nizip belediyesi tarafýndan talep edilen mücavir alan bakanlýk yetkilileri tarafýndan dahada geniþletilerek onaylanmýþtýr
geniþletme sebebi ise nizip'i çevreleyen otoyol , zeugma ( belkýs ) , üniversite alanlarý , organize sanayi bölgesi ile demiryolu-karayolu güzergahlarý dikkate alýndýðýnda nizip'in çok büyük bir yer olmasýndan dolayý ileride çarpýk yapýlaþmayý önlemektir
bu esnada sevindirici bir detay bilgi ise bayýndýrlýk ve iskan bakanlýðý , teknik araþtýrma ve uygulama genel müdürlüðü arþivine bilgisayar ortamýnda dahil edilen ilk mücavir alan nizip belediyesi mücavir alanýdýr. Daha önceden hep kaðýt üstüne çizimle yapýlmýþ olanlara karþýlýk nizip belediyesi bilgisayar ortamýnda , koordinatlý mücavir alaný olan ilk yerleþim yeri olarak bakanlýk arþivine girmiþtir
kýsacasý mücavir alanýný çaðýn gereklerine uygun hazýrlayan ilk belediye nizip belediyesi olmuþtur
bu çalýþmalarda ise sayýn mehmet sarý , sayýn hacý fevzi akdoðan ve sayýn latif karadað ise çok büyük emekler vermiþlerdir.hepsine teþekkür ederiz
[bu konuda nizip belediyesinden daha detaylý bilgiyi alabilirsiniz
bu arada mücavir alana girmesine raðmen farkýnda olmadan elektrik su ucuz eðer olsaydý bunlar pahalanýrdý diyen arkadaþlara ilanen duyurulur.mücavir alanda olmasýna raðmen nizip belediyesi demekki böylesine ucuz hizmette veriyorki insanlar hala köy olduklarýný sanýyorlar.
selam ve dua ile
Konu felsefefe tarafýndan (07.03.09 Saat 08:09 ) deðiþtirilmiþtir.
bence mahalle olmasýný gerektirecek þartlar oluþmadý. yine de her karara saygýmýz sonsuz. selamlar...
Kerim kardeþime temennileri için teþekkür ederim, hep dedim ya Nizipli olsun taþtan olsun herkesin bende ayrý yeri var, teþekkür ederim.
Ýbrahimkalkan kardeþimin açýklamalarý bazý konulara açýklýk getirmiþ, bu konuda son buluþmamýzda Orhan Çelikle konuþtum Akçakentlilerden biraz þikayeti var , aslýnda bazý konularda haklý çünkü hizmet almak istiyorsan yerel yönetimlere tabi olman gerekiyor ancak Akçakentliler daha önce mücavir alana girmeyi istememiþler, sanýrým bu yüzden Nizip'in Akevler ve Akçakent tarafý fazla geliþmemiþ, Rahmetli Halam Oðlu Müslüm AVKAN sayesinde Akevler tarafý geliþti ama onun vefatý sonrasý o bölge ve dolayýsýyla Akçakente ilgi azaldý.
bence mahallesi olursa iyi olur katýlýyorum,hizmet daha iyi gider bence.
Müslüm abi her þey güzeldir tabi seçimler herþeyi belirler þunuda herzamn derim nizibimize kim hayýrlýysa rabbim onu nasip etsin