Malesef ama vefat etmeden önce söylemiþti Bediüzzman said nursi hz.
benim yerimi iki talebemde baþka kimse bilmyecek demiþ bir hikmeti var deyip geçcez.
Malesef ama vefat etmeden önce söylemiþti Bediüzzman said nursi hz.
benim yerimi iki talebemde baþka kimse bilmyecek demiþ bir hikmeti var deyip geçcez.
Metal kardeþ mezarýnýn taþýnmasý zahiren zulüm gibi gözüksede zaten kendisi mezarýnýn herkesler tarafýndan bilinmemesini arzu ediyordu. Kaderin bir cilvesi olarak talebelerinin yapamadýðýný baþkalarý onlarýn adýna yapmýþ oldu. Zaten yazmýþ olduðu bir þiirinde mezarýnýn yýkýlýcaðýný da belirtmiþtir. Eðer risale varsa EDDAÝ 'de görürsün.
Son Þahitler"de okumuþtum üstad defnedildikten kýsa bir süre sonra mezarýnýn üzerindeki toprak yer seviyesine kadar iniþtir. Nedeni ise ziyarete gelenlerin bu topraktan almasýdýr. Hatta bazýlarý þiþelere su doldurup mezarýn üstene koyup þifalýdýr diye bazý yanlýþlarda dahi bulunmuþlardýr. ÝÞte bunlar üstadýn en nefret ettiði hadiselerdir. Demek mübarek insan bunlarýn olacaðýný tahmin ediyordu ve mezarýn bilinmesini istemiyordu.
Evet ona zulm etmek isteyenler onun bu arzusunun yerine getirilmesine vesile olmuþlardýr. Ne garip deðil mi?
Evet coskun abi biz mezarýnýn bilmek istiyoruz ama sonuçlarýný bilmiyoruz Allah razý olsun
O bambaþka bir alim.Tarihçi cemal kutay üstad bediüzzaman için þöyle diyor.1950 ler türkiyesinde ediüzzamanýn hiçbirþeyi yoktu.Ona ekmek vereni bile hapse atýyorlardý. Hapislere atýyorlardý. Ona talebe olanlar iþlerinden oldular. Oysa ayný dönemde ismet inönüyü sevenlere makam servet þan þeref veriyorlardý.Ama bakýn aradan yýllar hýzla gecti.Ýnönünün arkasýndan kac dua edeni var bilmiyorum ama insanlýk hala asrýn çilekeþ alimine (ÇÝLEKEÞ:ÇÜNKÜ 14 DEFA ZEHÝRLENDÝ 28 YIL HAPÝS YATTI EVET BU MÝLLETÝN ÝMANINI KURTARMAK UGRUNDA.Ve o kendisine eziyet edenlere hakkýný helal ederek YARADANA YÜRÜDÜ) dualar ediyor
HAYDAR BAÞ gibi ne idüðü belirsiz derin devlet hocasý bu büyük alimin mezarýnýn vatikanda oldugunu iddia edecek kadar idiotlaþsalarda HERKES KÝMÝN NE OLDUGUNU VE KÝME ÇALIÞTIGINI BÝLÝYOR.
Allah bu büyük alimin nefesini kokusunu ülkemizden eksik etmesin onun yolunu idame ettirenlere binlerce rahmet olsun..
Evet maalesef bizler cok safderunuz.NURCU SÜLEYMANCI FETHULLAHÇI. Evet bunlar ve hala sýrat ý müstakimde devam eden tarikatler neden bu isimleri aldýlar. KÝM VERDÝ BU ÝSÝMLERÝ. HANGÝ SABETAÝST GAZETENÝN MANÞETÝNDEN HALKIN ZÝHNÝNE KAZINDI. Bu milletin imanýný kurtarma yolunda cehd gösteren bu insanlarý kim kamplara böldü.......... Lütfen bu tanýmlamalarý kullanmayýn. Bu isimler halkýn önüne set olsun diye secilmiþ isimlendirmeler
haklisin abi.ve bende diyorum ki eger nurcu fettullahcý vs diye bölersek.o insanlarda kendi aralarýnda kamplasýyorlar ozaman.örnegin benim alanyada bi zamanlar butigim vardý butik pazarlamacýmýz nurcuydu. yandasina ayrý bizlere ayrý fiyattan mal verirdi.
konu bu degil ama bu yanlýþlarýda görmemiz gerek.benim sözüm gercek nurculara ALLAH yolunda olanlara degil.oralarý rant kapýsý olarak görenlere
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
Abi bencede konumuz cemaatlar deðil hepsi asýl konumuz bu deðerli üstadý örnek almak derkenar abi ahirzamandýr herkes biþi diyecek Hasan Mezarcý da ben isa mesihim diyor demi yani zehirlenmelere gelince bence 14 deðil 21 di Allahu alem bizim yapacaðýmýz peygemberden sonra onu örnek almak bence hatalýysam özür .
kardeþ bunlar çok güzelde.saidinursi muhterem zat yaþasaidi,þimdiki nurcularý sillelerdi. hepsi lopçu bunlarýn hepsi.ecevite oy verilirmi .bunlar iþleri dönsün diye oy veriyorlar.zatimuhterem yaþasaidi,görürlerdi.
Ahirzaman hem konumuz cemaatlar deðil o mübarek insanýn kiþiliði
Edited by - osmandogan on 28.08.2006 17:13:20
EVET MALESEF GÜZEL BÝ KONU ARADABÝR BÖYLE GÜZEL ÝNSANLARI HATIRLAMAK VE HATIRLATMAK LAZIM.. TABÝ HATIRLAMAKTAN ZÝYADE ONLARI DÝNLEMEK ÖNEMLÝ.. O ÝNSANLARIN DEDÝÐÝNÝ YAPMAK ÜMMETÝN TÜRKÝYENÝN ÝNSANLARIN HATTA DÜNYANIN KURTULUÞU DEMEKTÝR. AMA BÝ MESELE DAHA VARDIR KÝ. BÝR HADÝS ÞERÝF.. BU DÝN GARÝP GELDÝ GARÝP GÝDECEK VESSELAM.. SAYGILARIMLA
Ah Ah. Bizden ne köy olur ne kasaba. MÜSLÜMAN kimliði yeter bize abilerim. Baþka isim aramak nedendir. Herkesin bir hocasý var. Bu din 1400 kusür senedir devam ediyor. Öyle üstün imamlar, þeyhler, gazaliler gelmiþ ki, hiç biri adýna cemaat kurmamýþtýr. Allah muhafaza eðer olmuþ olsaydý, þu anda buharici, müslimci, tirmizici, Gazalici ci ci ci . milyonlarca cemaat olurdu. Ama onlar Müslüman demek yeter, ümmet þuurunda olmuþlar. Dikkat Edin ÜMMET.
Neden geri kaldýk. Ýþte bunun yüzüne.
Girmeden tefrika bir millete düþman giremez.
Toplu vurdukça sineler onu top sindiremez.
Nurcular güzeldir, süleymancýlarda güzeldir, tarikatçýlarda güzeller. Hepsi Ýslama hizmet ediyorlar. Ama Müslüman ismi yetmiyor mu ki biz baþka isimlerle müsemma olmaya özeniyoruz. E efendim bu cemaatin lideri dine çok hizmet etmiþ. Küfrün karþýsýnda boyun eðmemiþ. Direnmiþ ve cihad etmiþ. Güzel.[u] Sen onun adýný kullanarak Allaha yaklaþma. Babanýn zenginliði fayda etmez ahirette. Sen onun mücadelesini devam ettir. Sende küfre karþý çýk. boyun eðme. Mücadelesini sen devam ettir.
</u
Peki zararý mý var ki;
Hemde ne kadaaar. Ýsimler yüzünden birbirine selam vermeyen cemaatler,
isimler yüzünden birbirinin sohbetlerine gitmeyen insanlar.
Efendim hepimiz müslümanýz, o kardeþlerimiz de hizmet ediyor laflarý ise çoktaaaan demode oldu. Yapmacýk ve kandýrmaca ifadelerdir bunlar. Madem öyleyse ayrý ayrý olmaktansa hepisi bir olsun, Sen onlarýn yanýna git tek yürek olun. Tek kelime olsun. Yoook diyecektir. onlar bize gelsinler. Ýþte baþladý ihtilaf buradaaaan.
[u]Biri konuþurken, kendi cemaat liderinin ifadeleri ile konuyu örneklendiriyor. Bir diðeri þeyhinin görüþleri ön planda. ötekitarafta peygambere laf söyleniyor kimsenin kýlý kýpýrdamýyor ama, kendi cemaat liderinin islama uymayan bir sözü masaya yatýrýlýdýðýnda kýyametler kopuyor.
</u Ben iki þey önereceðim. Sen de kimsin demeyin. Evet haklýsýnýz bana düþmez ama, ne yapayým formda bu kadar geniþ yazan olmayýnca söz benim gibi bir acize kaldý.
1. Dünyada kimin sözü olursa olsun, isterse Feriþtahýn söz söylesin, bir insan kabul eder, diðeri kabul etmeyebilir. Çünkü insan sözüdür. Yani bu þeyhte olabilir, büyük bir zat da olabilir. Sonuçta benim gibi bir insan diyor adam. Kabul etmeyebiliyor. Ýkisininde aklý var çünkü. Bunun için söz söylerken, örnek verirken "EN GÜZEL SÖZ" ü söylemek durumundayýz. Karþý kabul etmek mecburiyetindedir. En güzel söz ise Allah'ýn sözüdür. Oda kur'andýr. Bunun örnekleri kuranda vardýr. Mesela kafirun suresine bakýn. "Kul" diye baþlar. Yani Söyle Ey habimim. Ey kafirler. Burada þu anlatýlýyor. Ey muhammet bunu Allahýn sözü olduðunu söyle. demek istiyor. kendin onlara demiyorsun. Allah diyor. "Kul" yani de kionlara. Tüm müslümanlar Allahýn sözü karþýsýnda susar. Ama senin þeyhinin yada din aliminin sözüne uymayabilir. O zaman neden ihtilaf çýkartýrsýn. Allahýn sözü yetmiyorda mý baþka söz söylüyorsun. Yada Allah'ýn sözlerinde eksiklik mi var ki, baþkasýnýn sözlerini ilave edeceksin. Eðer illada ilave etmek istiyorsan, Yüce Müfessir olan Peygamber (s.a.v.) Mekkeli müþrikleri ki Edebiyat ustasýydýlar, onlarý bile þaþýrtan hadisleri neyimize yetmiyor ki.
Gelin bu isimleri býrakýn. Herkes ben müslümaným, ümmeti muhammedim desin. Kuran okusun, hadis okusun. Efendim bu hocamýzýn kitaplarý da kuranýn açýklamasý, hadisin açýklamasý diyeceksin. Ama adý kur'an deðil, Hadis deðil, içinde hocanýzýn sözleride var. Biri bunlarý kabul etmeyebilir. Küfrede girmez. Ama kuraný reddederse küfre gider müslüman. Kuran bize yeter. Allah bize yeter. O ne güzel vekildir.
Bu gün her grup bir tv kanalý açmýþ, (müslüman tv kanallarýndan bahsediyorum) hepsinin reytingi gayri islami yayýn yapan bir tv nin reytingi kadar deðil. Ýzleyen yok. Çocuk, kýz, oðlan, haným hepsi baþka tv ler seyrediyor. Bir araya gelin. Tek bilek tek yürek olun. toplu vursun yürekler. O zaman göreceksin ki, ortada bu ihtilaf ve ayrýlýðý fýrsat bilip müslümanlara yüklenenler, kedi gibi kesecek seslerini ve yerlerine oturacaklardýr. Ama þimdilerde cirit atýyorlar. Baþýndaki örtüye bile el uzatacak kadar cür'etli herif. Namazýna, sakalýna ve çocuðunun kuran öðrenmesine kadar müdahale ediyor.
Eðer iman ediyor isek Müslüman ismini içimize sindirip baþka isimlerdende nefret ettiðimizi söyliyeceðiz. Doðru olan budur. Ýhfilafý Allah ve peygamber yasaklamýþtýr.
Yok eðer iþin içinde dünyalýk rant varsa, bu yazdýklarýmýn hepsine mutlaka bir muhalefet, ve kendine göre fetva çýkarýrsýn. Sen kendine bak. Bu rantlar kiþisel bazda olmayabilirse bile Cemaat ve kitle bazýnda olabilir. Kalýn saðlýcakla.
Valla gümbür gümbür çalýþýyor adamlar, Allah'ýna kurban adamlarýn.... Git bak birbirleriyle yarýþýyorlar. Bu cemaat dediklerin olmasaydý, bu gençler kimin avucunda olurdu acaba? tvdeki hocalar sahip çýkarlardý heralde...? Yurtlar, kurslar tertemiz her biri bir taraftan yüklenmiþler hizmetleri,
Birbirine slm vermeyenler kýsmýna katýlmýyorum, kesinlikle yanlýþ düþünüyorsun. Sadece daha iyi hizmet yarýþýndaki rekabetin tatlý çekiþmesidir. Hizmet yolu birdir. slm vermeyen varsa oda sadece obirkaç kiþiyi baðlar.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Allaha, peygambere, islama kuran'â götürmeyen cemaat, cemmat deðil fesatçýlar topluluðudur. Ama ülkemizdeki cemaatler el ele vermesede gönül gönüle vermiþ hakka hizmet ediyorlar. Bana bir cemaat söyle de allahý ve peygamberi anlatmasýn. YOK.
Hepsi baþýmýzýn tacýdýr. Hepsi kendi çapýnda hizmet etmeye gayret gösteriyor. Süleymancýsý da Nakþisi de Nurcu su da kadirisi de................
Hele bir düþünelim, fatihanýn kaç ayet olduðunu bilmeyen ve öðrenemeyen bu müslüman gençliðe bu cemaatler olmasaydý kim elini uzatacaktý. Mahallende cemaat ehli bir gencle baþka bir genci kýyasla hele ne kadar fark var. Yukarýda sayýlan cemaatlere mensup olan kiþilerin asayiþi ihlal eden bir tek harekatý var mý? Taþkýnlýðý azgýnlýðý var mý? Birbirini sevmiyorlar selam vermiyorlar kýsmýna katýlmýyorum çünkü hepsini seviyoruz..