Leonardo Da Vinci Hareketlilik projeleri kapsamýnda “Avrupa’da Alternatif Eðitim Durumlarý Ýncelemesi” adlý projeyi yürütmek üzere Ýngiltere, Danimarka ve Ýsveç’e giden Güney A.Þ., Ýdrak A.Þ. bünyesindeki Özyurt Koleji Öðretmen ve Ýdarecileri yurda döndü. Avrupa’da 2 haftalýk çalýþmalarda bulunan Ýbrahim Hakký Akman (Ýngiltere Belfast ), Ýrfan Demir (Danimarka Kopenhag), Erol Gökkaya ( Ýsveç Stolkhom ) yapýlan çalýþmalarýn çok faydalý olduðunu belirterek Alternatif Eðitim çalýþmalarý dolayýsýyla karþýlýklý görüþ alýþveriþinde bulunduklarýný, Eðitimde baþarýlý olmanýn yolu okullarda ki imkânlarý geniþletmek ve alternatif bir plana gerek olmamasýnýn en iyi yolu da kabinet sistemlerine baþvurarak sýnýftaki bütün fiziki þartlarý uygun hale getirmekten geçtiðini belirttiler. Bunun yaný sýra eðitim ve öðretimde karþýlaþýlan problemlerin çözümleri ile ilgili incelemelerde bulunan katýlýmcýlar çok faydalý müzakereler gerçekleþtirdikleri ayrýca her bir katýlýmcý kendi branþlarýnda (Eðitim Bilimleri, Yabancý Diller (Ýngilizce-Almanca), PDR, Fen Bilgisi, Matematik, Sýnýf Öðretmenliði, Sosyal Bilgiler ( Tarih, Coðrafya), Ana dili gibi.) yaptýklarý çalýþmalarý yaygýnlaþtýrma amacýyla Nizip’te Milli Eðitim camiasýyla iþbirliði yaparak deneyimlerini paylaþmaya hazýr olduklarýný belirttiler. Projeye yurtiçi ortak olan Dicle Üniversitesi Eðitim Fak. Eðitim Bilimleri Bölümünden Doç. Dr. Behçet Oral ve Gaziantep Üniversitesi Eðitim Fak. Dekan Yardýmcýsý Yrd. Doç.Dr. Mehmet Murat ve Yrd. Doç. Dr. Habib Özgan beylerde yapýlan bu çalýþmalarýn artarak devam etmesini ve Türkiye’deki bütün eðitimcilerin bu tür proje çalýþmalarýna katýlmalarý görüþünde hemfikir olduklarýný belirttiler. Bu güzel çalýþmalarý yapan öncelikle Ulusal Ajans’a, Güney A.Þ ve Ýdrak A.Þ.’ye teþekkürlerini ilettiler. Yrd. Doç. Dr. Murat, “Eðitim de öðrencileri yakýndan ilgilendiren, öðretmen yetiþtirme sistemi, ders anlatýrken kullanýlan materyaller, ergenlik sorunlarýyla nasýl baþa çýktýklarý gibi konularda, bizden farklý olarak neler yaptýklarýný görmek amacýyla projeye katýldýk dedi.

Devamý Ýçin Týklayýnýz...