Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý bugün söz alarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde Konuþtu. AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý, ''Gaziantep'te yeni kurulan Zirve üniversitesiyle Gaziantep bölgesinde eðitimin merkezi haline gelmiþ olacak. Üniversitelerimizin bu toplumla baðý kopuk olmamalýdýr'' dedi. Sarý yaptýðý açýklamada, Bilimin ve giriþimciliðin bir kentin geliþmesine ciddi katkýlarý olduðunu, bu düþünceyle yeni kurulan Zirve Üniversitesi'nin Gaziantep'in geliþmesine ciddi katký saðlayacaðý düþüncesinde olduðunu söyledi. Zirve Üniversitesi'nin kurulmasýyla Gaziantep'teki üniversite sayýsýnýn 3'e çýktýðýný belirtti. Mehmet Sarý, Zirve Üniversitesi’nde 5 Fakülte, 2 Enstitü ve 1 Yüksek Okul kurulacak olup ilk aþamada 5.000 öðrencinin eðitim ve öðretim görmesi planlanmaktadýr dedi. Sarý, kurulan her üniversitenin o ile olduðu kadar, bölge ekonomisine de sayýsýz katkýlar saðlayacaðý ve her bir kurumun bacasýz fabrika niteliðinde olduðunu ifade etti.
Mehmet Sarý, þunlarý söyledi: ''Ýktidar olduðu günden bu güne kadar, ülke ve dünya gerçeklerinin ve gereklerinin bilinciyle hareket eden Ak Parti hükümeti, Türkiye'de en büyük sermaye olan bilgiye kaynaklýk edecek olan 41 üniversite açmýþtýr. Artýk üniversitesi olmayan il kalmamýþtýr. Özellikle 21'inci yüzyýlda, bilginin, geliþimin ve ilerlemenin temel anahtarý ve rekabete dayalý yenidünya düzeninde eðitim büyük bir rol oynamýþtýr. Bilimsel araþtýrmalar, eðitim düzeyiyle kalkýnmanýn unsurlarý olan ekonomik büyüme, siyasal ve toplumsal geliþme arasýnda doðrusal iliþkiler olduðunu ortaya çýkarmýþtýr'' dedi.

Devamý Ýçin Týklayýnýz...