![]()
Ýlk olarak Þanlýurfa’nýn Birecik ilçesinde bulunan Birecik Baðlarbaþý Ýlköðretim okulunda göreve baþlayan Türkçe Öðretmeni Songül Karataþ yaklaþýk olarak üç yýldýr görev yaptýðý Birecik Baðlarbaþý Köyünde gösterdiði baþarýlý çalýþmalardan dolayý tüm köy sakinleri ve Birecik halký tarafýndan örnek öðretmen olarak gösteriliyor.
Üç yýldýr Birecik Baðlarbaþý Ýlköðretim okulunda Türkçe derslerine giren Songül Karataþ,ders dýþýndaki zamanlarýný çevre köyleri karýþ karýþ gezerek Baðlarbaþý Ýlköðretim okulunda mezun olan kýzlarýmýzýn liseye devam etmeleri için, öðrencilerin evlerine giderek birebir görüþerek köylerde onlarca kýz öðrenciyi liseye ve okula kazandýrdý. Görev yaptýðý okulunda bir kütüphane oluþturarak Türkiye genelinde kitap baðýþý kampanyasý açan 500’den fazla kitabý okula kazandýran örnek Öðretmen Karataþ, kütüphaneyi öðrencilerin ve köy sakinlerin hizmetine sundu. Çok yetenekli ve baþarýlý olan Songül Karataþ, ayrýca okulda tiyatro dersleri de vererek çevre köylerde hazýrladýðý tiyatro oyunlarýný çevre okullardaki öðrencilere yönelik gösteri hazýrlýyor. Karataþ’ýn yetiþtirdikleri öðrencilerin ise gerek Türkiye çapýnda gerek ilimiz ve gerekse Birecik ilçesinde bir çok dalda birincilik kazandý. Türkçe Öðretmeni Songül Karataþ, gerek okula kazandýrdýklarý kýz öðrencileri, gerekse baþarýlý olan öðrencilerini gördüðü zaman çok mutlu olduðunu belirterek, üç yýldan beri sosyal ve kültürel yönden elinden geleni yaptýðýný ve çalýþmalarýnýn devam edeceðini söyledi.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...