Türkiye’de çaresizlikten beslenen, dini kullanarak gizli güçlerden rant saðlamaya çalýþan hokkabazlarýn en büyük gözdelerinden birinin futbol kulüpleri olduðu ortaya çýktý. Antakyalý olduðu söylenen, isminin Nizamettin Berber olduðu ileri sürülen kurnaz bir üfürükçünün yaptýðý müthiþ çalýmlar gündeme bomba gibi düþtü..
http://image.haber7.com/haber/46073.jpg[/IMG] .
.
.
.
.
.
.
.
.
3 Aralýk 2006’da ligde kötü günler yaþayan Bursaspor’un, sahasýnda Vestel Manisaspor ile oynayacaðý maç öncesi Baþkan Levent Kýzýl’ýn kapýsýný çalan nefesi kuvvetli (!) bir hoca, rakibin basiretini baðlayabileceðini söylüyor. Hatta ileri gidip, "Kalenizin arkasýna geçip, özel güçlerimi kullanarak gol yememenizi saðlayacaðým. Ancak bunu bir siz, bir kaleci, bir de ben bileceðim. Ayrýca atacaðýnýz gollere karýþamam" diyor. Ardýndan aðzýndan baklayý çýkarýp, istediði rakamý açýklýyor.
Kýzýl kapýyý gösterdi
Þark kurnazý, referans olarak da 29 Ekim’de Gaziantep’in, Sivas’ý 1-0 yendiði maçý gösteriyor, "Ben Gaziantep kalesinin arkasýndaydým, gol yemedi" diyor. Bursaspor Baþkaný, hayretler içinde dinlediði þahsa kapýyý gösteriyor.
.
NE DEDÝLER?
Levent Kýzýl (Bursaspor Baþkaný)
Bir iþ adamý arkadaþým bana bu konuyu açtý. Onu kýramadým, nezaketen þahýsla görüþtüm. Adam, babamýn rektör olduðunu bile öðrenmiþ. Ýsmini bilmiyorum, fotoðrafýný görsem tanýrým. Kendisine ’Böyle þeylere inanmam, iþimiz olmaz’ dedim. Gaziantep maçýnda bir baktým, görevli kartýyla rakip kale arkasýnda. Gözlük takýyordu ve üzerinde pardesü vardý.
Mecnun Odyakmaz (Sivasspor Baþkaný)
Toplantýda konuþuldu, ama bunun basýna yansýmasý Kulüpler Birliði’nin ne kadar kalitesiz olduðunu gösterir. Gülüþme için yapýlmýþtý. Herkesin uðuru vardýr. Ben inançlý insaným, ama bu tür þeylere prim vermem. Gaziantepspor maçýnda olmuþ mudur, bilemem. Bu tür þahýslar, ancak kulüpler akredite ederse sahaya girebilir. Bu karþýlaþmada yapýlmýþ olabilir. Ancak ben þu ana kadar böyle bir teklifle karþýlaþmadým. Çünkü inançlý insaným, hurafelerle iþimiz olmaz.
Haluk Çubukçu (V.Manisaspor Baþkaný)
Cumartesi maçtan önce otelde yanýmýza geldi. Eþimle birlikte lobide otururken, danýþmaya baþvuran bu kiþiye beni göstermiþler. ’Nedir konu?’ dedim, durumu anlattý. Konuþma sýrasýnda da, bedel karþýlýðýnda yaptýðýný, gizli güçleri olduðunu söyledi. Gaziantep’e, Sivas maçý için yaptýðýný söyledi. Baþýmdan gönderdim. Ýlk kez böyle bir þeyle karþýlaþtým.
Bülent Mamatoðlu (Gazintepspor Asbaþkaný)
Bir iþ arkadaþým vasýtasýyla, adam beni aradý, ’Bursa-Manisa maçýnda, Bursaspor için dua ettim. Levent Kýzýl da yüklü miktarda para verdi’ dedi. Ben de, ’Yine onlara dua et’ dedim. ’Antakyalýyým, hemþehri sayýlýrým, size dua etmek istiyorum’ dedi. Paramýz yok, böyle þeylere inanmam. Dua edersen de, Allah razý olsun dedim, telefonu kapattým. Kimdir bilmem. Burayý her gün on kiþi arýyor, kimi büyü yapýyorum, nohut, pirinç okuyorum diyor. ********lar çok..
bu haber çok dikkatimi çekti Nizip com üyeleriyle paylaþyým dedim.