Ah abim ah, bir sen kadir kýymet biliyorsun vallahi...
Ah abim ah, bir sen kadir kýymet biliyorsun vallahi...
bireysel emekli, sadece üye...
Hayýrsýz þiirin çok güzel ama aþk olsun Nizip balcanýna hiç deðinmemiþsin)
Nizip'in tammuz ayýnda yedim palcaný
yeter allahým dayanemirem al benden bu bekarlýðý
zaten sýcak bir palcan iki deli oldum deli
ama hala aþýk olamadým hey gidi hey gidi)
Senin gibi güzel yazamam ama yine de denerim
<table border="1" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%" style="border-collapse: collapse; border-width: 0px" id="AutoNumber4" bordercolor="#111111" <tbody <tr <td width="51%" align="center" valign="top" style="border-right: #111111; border-top: medium none; border-left: #111111; border-bottom: medium none" bgcolor="#ffffff" <p align="justify" MEDÝNE'NÝN GÜLÜ
Andým yine Sen'i her þey yâdýmdan silindi,
Hayalin gönlümün tepelerinde gezindi;
Bu bir serap olsa da hafakanlarým dindi..
Andým yine Sen'i her þey yâdýmdan silindi.
Keþke her an aþkýnla oturup aþkýnla kalksam,
Ruhlar gibi yükselip de ufkunda dolaþsam;
Bir yolunu bulup gönlünden içeri aksam..
Keþke her an aþkýnla oturup aþkýnla kalksam.
Anladým vaslýna ermek için artýk çok geç,
Hicranla yanan gönlüm durmadan inleyecek;
Ýnleyip en taze hislerle hep bekleyecek..
Anladým vaslýna ermek için artýk çok geç...
.<p align="justify" Kalbim bir güvercin kalbi gibi titrerken adýndan,
Ne olur Sana ulaþmam için kanadýndan;
Bana bir tüy ver pervaz edeyim hep ardýndan..
Kalbim bir güvercin kalbi gibi titrerken adýndan.
Ey kupkuru çölleri cennete çeviren gül;
Gel o bayýltan renklerinle gönlüme dökül!
Vaktidir aðlayan gözlerimin içine gül!.
Ey kupkuru çölleri cennete çeviren gül!
Mecnûn gibi arkanda koþan kulun olayým,
Bir kor saç içime ocaklar gibi yanayým;
Sensiz geçen bu acý rüyadan kurtulayým..
Mecnûn gibi arkanda koþan kulun olayým..
Aklým uzakta kaldýðý günleri saymakta,
Ruhuma sisli-dumanlý bir kasvet yaymakta;
Göster çehreni ki güneþ gurûba kaymakta..
Aklým uzakta kaldýðý günleri saymakta...
Son demde hiç olmazsa gurûbum tulû olsun,
Gönlüm ufkunun en taze renkleriyle dolsun;
Her yanda tamburlar çalýnsýn; neyler duyulsun..
Ne olur hiç olmazsa gurûbum tulû olsun..! .</td <td width="15%" align="center" valign="top" style="border-right: #111111; border-top: medium none; border-left: #111111; border-bottom: medium none" bgcolor="#ffffff"
.</td </tr </tbody </table M.FETULLAH GÜLEN
Edited by - osmandogan on 26.08.2006 15:12
Yaðdý yaðmur, geldi gerisi.
Sen de mi þair oldun ula balcan delisi?..
alýntý:
"quote" Gökhan Dokuyucu demiþki:
Hayýrsýz þiirin çok güzel ama aþk olsun Nizip balcanýna hiç deðinmemiþsin)
Nizip'in tammuz ayýnda yedim palcaný
yeter allahým dayanemirem al benden bu bekarlýðý
zaten sýcak bir palcan iki deli oldum deli
ama hala aþýk olamadým hey gidi hey gidi)
Senin gibi güzel yazamam ama yine de denerim
Edited by - Nizipli_kurt on 9/12/2006 02:08:47 AM
<h2 Ýnsan Sevmeli Hem de Doyasýya</h2
Bir kutu dolusu yaþam gönderiyorum sana.
Sade bir kurdeleyle süslenmiþ,
Çöz kurdeleyi ve kaldýr yavaþça kutunun kapaðýný...
Kocaman bir fýrça ve bin renk koydum kutuya.
Bir cennet resmi yapýp içine gir diye...
Düþler serpiþtirdim gizlice, Düþ kurmayý unutma diye
Bir tanede elma þekeri yerlestirdim.
Ýçinde ki çocuðu tadabilesin diye...
Güneþin batýþýný, Billur suyun sesini, Kýrmýzý
gelinciklerin
saflýðýný,
Taze ekmeðin kokusunu ve bir gülümsemenin de
sýcaklýðýný
sýðdýrdým.
Ruhlarýmýz aç kalmasýn diye...
Kutuya biraz da sevecenlik koydum Güçlü ol diye..
Beyaz bir güvercin uçup kendi kondu bu kutuya,
Barýþ ve özgürlüðü sunmak için...
Bir buket sevgi, bir yudum Aþk ve yarým bir elma
daha
Ben koymadan edemedim. Paylaþmayý hatýrlayalým diye...
Sevdiklerimize onlarý sevdiðimizi söylemek için
yarýný
beklemeyelim,
Hemen þimdi yapalým bunu diye...
Ýçtenliði, umudu, nesneyi, baðýþlayýcýlýðý, özgüveni
Açýkk yürekliliði unutmadým,
BEN'ÝN dýþýna çýkýp BÝZ'E ulaþabilelim diye...
Son olarak da bir kart iliþtirdim kutuya.
Bak bu kartta neler yazýyor:
'BU KUTUNUN HER KAPAÐINI KALDIRIÞINDA,
YAÞAMLA ÝLGÝLÝ YEPYENÝ ÞEYLER KEÞFEDECEKSÝN.
YAÞAMAK ÝÇÝN YARINI BEKLEME, AL YAÞAMI
KOLLARININ ARASINA
VE SIMSIKI SARIL...
YAÞAMDAN YALNIZCA ALMAK YERÝNE ONA BÝR ÞEYLER
VER
KISACASI BUTÜNÜYLE ÝNSAN OL.
UNUTMA, YAÞAM DOKUMASI HENÜZ TAMAMLANMAMIÞ,
OLAÐANÜSTÜ GÜZELLÝKTE BÝR DUVAR HALISIDIR.
VE SANA AÝT OLAN KÜÇÜCÜK BOÞLUÐU YALNIZCA SEN
DOLDURABÝLÝRSÝN...'
Orhan Veli Kanýk
<div id="post_message_11779" Adresini bilsem gönderir miydim, bilmiyorum.
Mektup cebimde.
Cebim yüreðime yakýn. Yüreðim sende.
Sen yüreðime yakin. Öyleyse mektup sende.
Bu kadar içimdesin iste. </div
<div id="post_message_33629" <div align="center" Sen BiLmiyormuyduN </div Sana uzak kentlerden Birinde Zamanýn bir yerinde Seni Ve Senli Günleri Anýmsattý Akþam Güneþi,
Onca Zamanýn Üstünde Eskimiyen Bir Düþüncesin Þimdi, Ýnsan Hergün Anýrsarmý Ayný gözleri..!
Seni Seviyordum Ve Senin Haberin Yokdu, Saçlarýný Ýzliyordum Uzakdan, Kulaðýnýn Arkasýna Düþüþü Ve Burnun
Herkesten Baþkaydý Ýþde, Güldüðün Zaman Yukarýya Bakardýn, Yukarýya Kalkan Baþýn Ve Gülen Gözlerin Vardý,
Ne Güzeelldiler Sen Bilmiyordun Ben Seni Seviyordum... Kalbime Sýðmýyordu Aklýmdan Geçenler, Duvalarlara, Vitrin camlarýna,
kaldýrýmlara Çarpýyordu, Geri Dönüyordu Çoðalarak, Senin Sesini Duyduðum Zamanlarda Erteliyordum Herþeyi, Herþeyi Erteleyiþim
Oluryordun, Kalb Aðrýsý Oluyordun, Birlikde Soluduðumuz Sokak isimleri Oluyordun... Mevsimlere Deðiþiyor Ve Büyüyorduk,
Dönemeçler Geçiyor Köprüler Göze Alýyor Ve Bazen tekin Olmuyan Sularýn üzerinden Atlýyorduk, Cesurduk Ufuk Cizgisi maviydi,
Günbatýmý Hep Turuncu, Ve Kýrmýzýydý Bütün Karanfiller, Ben Seni Seviyordum Sen Bilmiyordun..! Sevinçlerim Oluyordun Arasýra
Sen Hiç Bilmiyordun... Sonra Herhangi Biri Oldun, Bütün Sevinçlerim Bittikden Sonra yaðmurlar Yaðdý Serin haziran Akþamlarý,
Derken Birgün uzakdan Gördüm Seni, Saçlarýn bana Ýnat baþýn Herþeye meydan Okuyarak Ýþde Yine Ayný... Kalbimi Acýttýn
Herzamanki Gibi Deðiþtik Sanýyordum Ve Sen Yine Bilmiyordun, Þimdi Bunlarý Anlatsa Sana Birileri Kimbilir, Yada Boþver Bilme En Ýyisi...</div <div __________________
</div
<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" SOLAN GÜL.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" .<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" .<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Adýna gül dediler.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Tutuldum.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Allý morlu açar.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Bülbülü baþtan çýkaracak aromalar saçar.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Vuslat kapýlarýný açar.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Aþýklara derman olur dediler.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Tutku tutku vuruldum.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Coþku coþku coþkulandým.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Ama.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Kýsa sürdü aþkým.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Mevsimlik darbe yedi umudum.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Doðal yazgý öyle buyurmuþ.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Ben demlenmesiz o soldu.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Hançerleyen, kanatan dikenleri kaldý elimde.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Yüreðim feryat figan.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Avaz avaz, zarý zarý paralandým.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Vah üstüne vahlar çekip.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Nihayeti erteleyip.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Nihayette karar kýldým.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Tüm güllerin inadýna zakkumu sevdim.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" .<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Zakkumu sevdim ama dostlar.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Silahlarý asla sevmedim.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Sevemedim..<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" .<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" .<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Kasým 1970.
Edited by - Gökhan Dokuyucu on 9/9/2006 12:17:17 PM
<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" GÜLÜM SENÝ SEVÝYORUM.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" .<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Umudumsun, yarýnýmsýn.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Yüreðimde.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Allý morlu güller açmýþ nasýrýmsýn....<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" .<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Dayanýrým bu küflü zindanlara.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Dayanýrým þu kukla zorbalara.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Gücüm yeter.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Þebekenin demirlerini eritmeye.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Eritip de kazma, kürek yapmaya..<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" .<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Gülüm seni seviyorum.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Cifte suyu sen verdin direncime..<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" .<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Ilgýt ýlgýt meltem oldun.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Sarýldýn hep sineme.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Sevda sevda esin oldun.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Dolandýn hep gönlüme.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" En karamsar günümde.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" En kahreden anýmda.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Hýzýr oldun yetiþtin.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Derman oldun derdime..<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" .<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Gülüm seni seviyorum.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Çifte suyu sen verdin direncime..<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" .<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Gün oldu.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Ýki elin ballý.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Gün oldu.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Ýki elin kanlý.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Ama n’ettin, n’etmedin geldin.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Ne yaðmur, ne kar, ne yasak dinledin.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Ne bir çýkar gözettin.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Ne de yakýyor tenimi güneþ dedin..<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Yanaklarýnda gülücükler.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Gözlerinde öpücükler.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Hep geldin..<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" . Bazý günler <p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Boþ gelse de ellerin.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Ama.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Sapýna kadar hep doluydu yüreðin..<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" .<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Gülüm seni seviyorum.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Çifte suyu sen verdin direncime..<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" .<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Umudumsun, yarýnýmsýn.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Yüreðimde.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Allý morlu güller açmýþ nasýrýmsýn.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Hak edilmiþ ekmeðimde ak susamsýn..<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" .<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Dayanýrým bu küflü zindanlara.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Dayanýrým þu kukla zorbalara.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Gücüm yeter.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Þebekemin demirlerini eritmeye.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Eritip de kazma, kürek yapmaya..<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" .<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Gülüm seni seviyorum.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Çifte suyu sen verdin direncime..<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" .<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" .<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" Temmuz 1972.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" . <p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; tab-stops: 183.2pt" class="MsoNormal" .
Edited by - Gökhan Dokuyucu on 9/9/2006 12:18:53 PM
KEMAL CENGÝZ Beyfendiye selam olsun. Ve tabiki O'nun þiirlerini buraya taþýyanada
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
Bu þiirleri ezberle, seni sýnava tabi tutacaðým....
Kalpimr yazdým ancak sevgilime okurum benDDDD
<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: center" class="MsoNormal" align="center" YA ÝSTÝKLAL YA ÖLÜM. <p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" ‘’30 Aðustos’un þiiri’’.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: center" class="MsoNormal" align="center" .<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: center" class="MsoNormal" align="center" .<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi yüreðini koydu ortaya.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" ‘’Vatan sað olsun!’’ dedi.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi baþlýk parasýný.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi çeyiz sandýðýný koydu ortaya.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" ‘’Ýstiklalimiz düðünümüz olsun’’ dedi.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi kazmasýný-yabasýný.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi katýrýný-kaðnýsýný.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi ata yadigarý filintasýný koydu ortaya.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi eþkýyadan kaçýrdýðý bir avuç zahiresini.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi kýz oðlan kýzdý.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi nine.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi tüyü bitmemiþ erkek çocuðuydu.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi dede.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Antepliydi.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Ýzmirli.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Sakaryalýydý.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Maraþlý.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Erzurumluydu.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Eskiþehirli.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Urfalýydý.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Afyonlu.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Boluluydu.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Samsunlu.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Doðuluydu.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi eðeli.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Akdenizliydi.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Karadenizli.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Trakyalýydý.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Marmaralý.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Yemenden gelmiþti ayaðýnýn tozundan.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Galiçyadan,.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Filistinden gelmiþti.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Canakkaleden.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Þahin Beydi, Karayýlandý,Habeþ Bölerdi.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Urfalý Nafizdi.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Manastýrlý Hamdi efendi.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Kartallý Kazýmdý, .<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Reþadiyeli Veli oðlu Memet.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Süleymaniyeli Þoför Ahmet.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Adapazarlý Kambur Kerimdi.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Takacý Þaban reis, kimi Arhaveli Ýsmaildi.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi kamacý ustasý Bekir.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Abdullah Çavuþtu, Osmandý ve Abdülkadir.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Deli Erzurumluydu.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi Ali Onbaþý, kimi Nurettin Eþfak.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi topçu evvel mülazýmý Hasandý, bak.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi tek gözlüydü.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi sözlü.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi tek elli idi.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi evli.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi tek bacaklýydý.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi niþanlý.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi postalsýzdý, çarýksýzdý, çýplak ayak.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi parkesizdi, gömleksizdi, yoktu bir parça bezi, sarýnacak.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Çoðu atsýz-arabasýz.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Azýksýzdýlar ve katýksýz.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Bir o kadarý da yok-yoksundular.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Ama.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Sapýna kadar namusluydular.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Ve de vatanlarýna vurgundular.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Hiç tereddüt etmeden.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Bireysel bitergelerini ellerinin tersi ile ite ite.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Daðlarý, çölleri, nehirleri-denizleri aþarak geldiler.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi erdemli toyluklarýyla.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Kimi gazileþmiþ tecrübeleriyle.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Ankara’nýn taþlý meydanýnda.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Mustafa Kemal Atatürk’ün karþýsýnda.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Selam durdular.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Tek bir aðýz, tek bir göz, tek bir yürek oldular.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Ve kefilsiz.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Ve art-niyetsiz.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Yarýsýzlýðýn ve köleliðin kaderini kýrmak için.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Ve tüyü bitmemiþ çocuklara özgürlüðü tattýrmak için.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Söz dediler, söz verdiler:.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" ‘’YA ÝSTÝKLAL YA ÖLÜM.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" YA ÝSTÝKLAL YA ÖLÜM.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" YA ÝSTÝKLAL YA ÖLÜM’’ dediler.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Ve 30 Aðustos’ta.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Sözlerinde durdular….<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" .<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" .<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" .<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" .<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 30 Aðustos 1968.
ustadým,kemal cengiz in ,farký her yerde var,
kemal abinin olduðu yerde haraket vardýr.
seni seviyoruz.ustadým.saygýlar
Tekrar okuduðumda beni yine etkiledi, o nedenle yeniden göz önünde olmasýný arzu ettim.
saygýlarýmla;
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.