müslüm bey,akçakent sorunu olarak nizip çayýndan bahsediyorsun sanýrým...biz 20 ye yakýn arkadaþlarýmla yanlýþ hatýrlamýyorsam 2000 yýllarýnda Nizip çevre ve kültür derneðini kurmuþtuk.derneðin kurucularý arasýnda mimar mühendis (çevre dahil) de varlardý.Nizip çayýyla ilgili olarak bizler hep kaðýt fab.olarak biliyorduk, çevre müh.arkadaþlarýn teknik aletleriyle ölçüm yapmýþlardý, kýzýlcakent köyüyle turlu köyü arasýnda ki zehirli (bitkileri)atýklarýn, kýzýlcakentle-akçakent arasýndaki bölümden,daha fazla olduðunu tesbit etmiþtik. sorunu derinleþtirdiðimizde Gaziantep organize sanayi bölgelerinin atýk sularý olduðunu tesbit etmiþtik.Buraya kadar ki sorun Gaziantep B.þehir belediyesine ait diye düþündük, ama daha sonra kýzýlcakent ile akçakent köylerinin mücavir alan içerisine girmesi nedeniyle bu köylerin alt yapýlarý hazýrlanmadan yüzeysel borular döþenerek, evlerdeki wc lerin foseptiklerini açýktan nizip çayýna dökümü saðlanmýþ, saðlanan bu pis sular hancaðýz baraj göletine dökülmwsi planlanmýþ, nerden baksan elinde kalan biþey,,ki bu sularla köylüler tarlalarý iþleyip bostancýlýk yapýyorlar, benim kardeþim hala kýzýlcakent te çiftçilik yaptýðý için biliyorum. bu sularla yazlarý domates biber patlýcan v.s kýþlarý turp soðan gibi iþleri ekip topluyorlar. yiyorlar ve satýyorlar, gördüðünüz gibi, sorun çok ve gerçekten ilgilenmesi ve çözülmesi gereken bir dert. Bu sorunu kesinlikle projemize "akçakent-kýzýlcakent ve nizip çayý projesi olaeak iþleyeceðiz.saygýlar sunuyorum.......................