14 Þubat’larý sevmiyorum.
Bugün yine 14 Þubat Sevgililer günüymüþ? Senden ayrýldýðým 05 temmuz 1994’den beri yüreðim kutup soðuðu gibi, buz kesmiþ ve o eski sýcaklýðýndan uzak ! Sensiz yaþayamayacaðýmý sanýrdým ama ne yazýk ki gördüðün gibi eðer yaþamak sadece nefes almaksa, yaþýyorum?.Seninle mutlu olduðumuz günlerde, en büyük dileðim, son nefesimi dizlerinde vermekti ama kader bana senin gibi bunu da çok gördü? Hayatým boyunca sevgisiz
bir ömrü zül kabul eden biri olarak maalesef bütün isteðime raðmen bir baþkasýný da sevemedim? Çünkü ilk görüþte yüreðime öyle bir sevgi düþürdün ki; bir baþkasýný mahþere kadar sevmeme artýk imkan kalmamýþtý.Sana karþý bu zayýflýðýmý anlatmam bir anlam ifade eder mi bilemem ama bana yaþattýðýn bu gerçek aþk için sana yaþadýðým müddetçe minnettarým.Sensizlikte yaþadýðým bütün acýlar ve özlemler, birlikteyken yaþattýðýn bütün güzellikler yüzünden bana belki þekersiz çay içme burukluðunda geldi.Ama seninle geçirdiðim her aný unutmama imkan vermeyen güzelliklerle doluydu.Biliyorum þimdi herkes, gözlerini ilk gördüðümde, baþýmdan ayak uçlarýna akan o garip sýcaklýða asla inanmayacak ama o sýcaklýk adeta bütün benliðimi yakarak mahþere kadar kavuracak ve mezarýmda bile açan çiçeklerin adýný zikretmesine herkes þahit olacaktýr.
Hayat o kadar acýmasýz ve hýzlý geçiyor ki, sensizlikle geçen zalim yýllar 15 yýlý doldurmuþ.Neden yaþadýðýmý bende bilmiyorum ama yüzümün artýk o günden beri içten gülümsemesini kimse göremedi.Herkes senden sonra benim abuk suratlý ve kýrýcý biri olduðumu söylüyor.Ýtiraf edeyim ki, benim o günkü neþeli ve baþarýlý hayatýmýn mimarý sendin.Senden sonra hayatým kader mahkumunun gün doldurmasý gibi, Yaradan’ýn emanetini almasýný tevekkülle beklemesi gibi anlamsýz ve bomboþ geçti.Artýk eskisi kadar olmasa da, eski içtenliðinle geldiðin rüyalarýmda verdiðin sanal mutluluða bile þükrediyor ancak o günü adeta sarhoþluk içinde geçiriyorum.Bu piþmanlýk günlerimin içinde çok cýlýz bir ümit; belki bir gün, bütün inadýna raðmen mutsuzluðunu anlayýp bana ihtiyacýn olduðunu söyleyip benden kaâle alýnmayacak bir yardým istemen veya bana dönme ihtimalindir.2.evliliðini yapmadan önce ortak arkadaþýmýza: beni hayatta mutlu edecek tek kiþi O’ydu demen bana dünyalarý baðýþladý.Senin de beni, benim seni sevdiðim kadar olmasa da, halen sevme ihtimali,unutamadýðýný bilmek bir an seninle geçirdiðim günlerdeki gibi yüreðimi çarpýntýlara itmeye fazlasý ile yetti.
Artýk senden haber alamasam da, sadece gerçek mutluluðu bulmuþ olmaný dileyerek yaþýyorum.Þunu bil ki, seni mahþerde kavuþma yeminimize sadýk kalarak ebediyen seveceðim.Sana benzeyen her kadýný acaba O’mu heyecaný ile koþturup görene kadar o eski heyecaný hep yaþayacaðým.Hep söylerdim: Aþk’ta gurup olmaz diye, ama sen gururuna yenilip bu gerçek aþk’ý sevgisiz insanlara kurban ettin ama ikimizden biri hiç deðilse sen gururlu ol.Ben gururumu ve her þeyimi seninle kaybettim.Sensiz daha kaç 14 þubat yaþayacaðým bilemem ama bu yürek hep senin için atacak, sadece senin için bu hayatta yapamayacaðým hiçbir þey olmayacak!? Sen bir zaman ben evliyim diye baþýma kakardýn ama senden sonra bekledim fakat sen 2.evliliðini yaptýn diye sakýn üzülme, biliyorum ki, karar sana kalsaydý mutlaka sende benimle evlenecektin,bu nedenle gözümde en gerçek bakire kadar tertemiz ve safsýn.Bu nedenle piþmanlýk duyacaðýn her an, dünyanýn neresinde olursam olayým senin için yakamayacaðým gemi olmayacak, isteyeceðin her þeyi düþünmeden gözü kapalý yerine getireceðim.Ýnþallah son nefesimi vermeden; dizlerine yatmýþ, gözlerine bakýp ben aðlarken sen sevgi ile seyrekleþen saçlarýmý okþama mutluluðunu yaþamak nasip olsun.
Sadýk-ý Aþýðýn
Mahmut