Bence kenan bey doðru tanýmlamýþ.
Bence kenan bey doðru tanýmlamýþ.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Peki ozaman kilise niye gözükmüyor
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Arkadaþlar ben sanki o arkadaki cami deðilde hatýrladýðým kadarýyla Ülfet fabrikasýnýn öyle bi gözetleme kulesi vardý bu yer taþbaþa giderken eski tren köprüsünün olduðu yer.yol uzantýsýda þimdiki uzun çarþýdan gelen yol diye düþünüyorum
Bence gözüken minare Hamam camisinin minaresi olamaz çünkü;
Hamam Camii, 1925 senesine kadar Helvacý Hoca’nýn nezdinde camii ve arabî harflerle eðitim veren okul olarak kullanýlmýþtýr. 1959 senesinde Hacý Ýbrahim Zade Asaf Oðuz Bey ve Hayýrsever Cemiyeti tarafýndan belediyemizden tekrar 150 liraya satýn alýnarak tamir ettirilmiþ, minaresi yaptýrýlmýþ ve Müslüman halkýmýzýn hizmetine tekrar camii olarak açýlmýþtýr.
Gözüken minare Þýhlar camisinin minaresi diye düþünüyorum
Þýhlar camii 1292 yýlýnda inþa edilmiþ, (Miladi 1875 - 1890 yýllarý)
Ancak daha arkada olan (kuzeybatýda) minare hangisi çýkaramadým... eðer o minare þýhlar camisinin minaresi ise, paralellik açýsýndan Mustafa bey'in tahmini daha doðru gibi, yani þimdiki uzun çarþýnýn olduðu yol olduðunu varsayarsak þýhlar camisi aþaðý yukarý ayný o yolun bitiminde... deðil mi..?
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
Bu fotoðraf 1930 lu yýllara ait.Ülfet ise Demokrat Partinin iktidarý zamanýnda Cevdet San'ýn giriþimleriyle yapýlmýþ.Ülfet fabrikasýnýn gözetleme kulesiyle falan alakasý olmasý imkansýz.Evlerin damýndaki tahtlara bakýlýrsa mevsim yaz,ama damlardaki budamdan getirilmiþ aðaç dallarý yakýtlara bakýlýrsa kýþ hazýrlýðý yapýlmýþ, yaz bitmiþ sonbahar.Evlerin penceresinin konumuna bakýlýrsa kuzeyden güneye doðru çekilmiþ.Arka planda Taþbaþ daðý da görünmediðine göre Hamam camisi olma ihtimali zayýf.Resmi yaþayan büyüklere gösterip sormalý.
Bence Eski hastanenin oralardan bir binadan çekilmiþ olmalý.
Çünkü O tarihte Ülfet diye bir þey yoktu.
Osman Demir Istanbul
Çok güzel bir fotoðraf...acaba karþý daðlar taþbaþ mý![]()
Feryadý býrak,kendine gel,çünkü zaman dar...Uðraþ ki; telafi edecek bunca zarar var!
minaresi görlen yer leylek cami veya þýhlar cami olabilir
GAZÝKENT ÜNÝVERSÝTESÝ
SÝYASET BÝLÝMÝ VE ULUSLAR ARASI ÝLÝÞKÝLER
Sevgili arkadaþlar eski nizip yani 1900 lerden sonraki batýda þimdiki Tren yolu diger taraftan kilisenin oraya kadar oradan yukarý dogru arýk baþý mahallesi az miktarda evler
Doguda eski hastaneye çýkmadan güvenal yokuþuna kadar güneyde hammal þihonun kahvesine dogru kuzeyde eski birecik yolu asfaltýna dogru olan yerler diger raraflar sumaklýk zeytinlik büyüklerimizden dinledigim kadarýyla þimdiki çarþý cami ile cumhuriyet okulunun bulundugu alanlar ile þimdiki belediyenin ve eski bedestenin bulundugu yer ile þehir merkezi sýnýrlý kalmýþ mesale þimdiki çarþý caminin üstünde doguya dogru þimdi oturulan açýk alanýn oldugu yerde bir hamam varmýþ esnaflar varmýþ zandederim Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Ýlk cami leylek camisi deðilmi.
Yüzde yüz TÜRK olduðun gün cihan senindir
Hüseyin Nihal ATSIZ
Valla bence taþbaþ daðý ve etrafý görünmediðine göre ; ver sýrtýný kiliseye ,saðýnada taþbaþý aldýnmý kalaný da bu alaný verir. Hani bu alan biraz diðer yerlere göre çukur olduðuna göre minaresi görüren ilk camide saha camiisi olur.
Solunda kalan alan ise þimdiki islim sayýn ilkokulu ve doðuya yani þýhlar mahallesi arasýnda ve ak-iþ'e doðru uzanan olan alan kalýr.
Ayrýcada fotoðrafta tepe mahallesi ve karþýyaka çýkmamýþ.
Konu HakanSahin tarafýndan (06.02.09 Saat 07:59 ) deðiþtirilmiþtir.
SIKINTI YARATMA...!