Açýk Ýlköðretim Okulu 2009 -2010 Eðitim ve Öðretim yýlý kayýtlarý 02 Þubat 2009 pazartesi günü baþladý. Kayýtlar 30 Haziran 2009 tarihine kadar devam edecek. Bu konuda bir açýklama yapan Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezi ve Akþam Sanat Okulu Müdür Yardýmcýsý Kenan Aykut, Açýk Ýlköðretim Okuluna kayýt yaptýra bilecek öðrencilerin Eylül 2009 itibariyle 15 yaþýndan gün almýþ olanlar ( Özel eðitime muhtaç olanlar, tutuklu hükümlü olanlar ve ýslah evinde kalanlar) Ýlkokul Mezunlarý, Ýlköðretim Okullarýnýn 6. 7. ve 8. sýnýfýndan ayrýlanlar, Ortaokuldan ayrýlanlar veya Ortaokulu dýþarýdan bitirme sýnavlarýna baþvurup mezun olamayanlar, Yetiþkinler 2. kademe baþarý belgesi olanlar ve Yurt dýþýnda öðrenim görüp en az Ýlköðretim Okulu 5. sýnýf düzeyinde denklik belgesi olanlarýn Nizip Ýlçe Halk Eðitim Merkezi Açýk Öðretim Bürosuna baþvurmalarý halinde kayýt yaptýrabileceklerini söyledi. Kayýt için öðrenim belgesinin aslý, Kimlik fotokopisi, bir adet fotoðraf ve kayýt ücret dekontu gerektiðini ifade eden Aykut, 25 TL olan kayýt ücretinin 20 TL’si Açýk Ýlköðretim Okulu yeni kayýt ücreti olarak, 5 TL’si ise Okul Aile Birliði Hesabýna yatýrýlacaðýný söyledi. Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezi ve Akþam Sanat Okulu Müdür Yardýmcýsý Kenan Aykut, 1974 Kýbrýs Barýþ Harekatý ve Terörle Mücadeleye katýlan Gazilerimiz ile Çocuklarýndan ve bu mücadelede Þehit düþenlerin 1. derecedeki yakýnlarýndan durumlarýný belgelendirmeleri halinde her hangi bir ücret talep edilmeyecek diye konuþtu.

Devamý Ýçin Týklayýnýz...