![]()
Kreþ ve anaokullarýnýn cazibelerini artýrmak için velilere sunduðu ‘Çocuðunuzu 24 saat izleyebilirsiniz’ hizmetine Bakanlýk son verdi. Bakanlýk, sistemin amacý dýþýnda kullanýlmasý, kötü niyetli kiþilerce suiistimal edilmesi, öðretmenleri olumsuz etkilemesi, çocuklarý oyundan ve arkadaþlarýndan koparmasý ve çocuklarýn kiþilik geliþimini olumsuz etkilemesi gibi nedenleri gerekçe gösterdi. Talim Terbiye Kurulu’nun okullarda kameralý sisteme iliþkin deðerlendirmesinde “Güvenlik amacýyla öðretim etkinlikleri yapýlan bölümlerin dýþýnda kalan yerlerin kamerayla izlenebileceði tespit edilmiþtir” denildi. Talim-Terbiye, özel kreþ ve anaokullarýna bir yazý göndererek, tüm anaokullarýnda kameralarýn kapatýlmasýný istedi. Giden yazýda, anaokullarýnýn kamera ve internet aracýlýðýyla izlenmesinin çocuk ve eðitmen haklarýnýn ihlaline neden olduðu vurgulanarak, “Kamera sisteminin çocuklarýn mahremiyetine saygýsýzlýk yapýlmasýna neden olduðu, okul öncesi eðitim kuruluþlarýnda eðitim etkinliklerinin kameralý sistemle izlenmesinin uygun olmayacaðý, ancak güvenlik amacýyla öðretim etkinlikleri yapýlan bölümlerin dýþýnda kalan yerlerin kamera ile izlenebileceðine dair karar alýnmýþtýr” denildi.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...