Demokratik Toplum Partisi 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerin yaklaþmasýyla birlikte Nizip Belediye Baþkan Adayýný dün açýkladý. Saat: 14.00’te DTP Nizip Ýlçe Parti Binasý önünde yapýlan programa DTP Gaziantep Ýl Baþkaný Bedran Fermanoðlu, Þehitkâmil ve Þahinbey Ýlçe Yönetimi, DTP Nizip Ýlçe Baþkaný Yusuf Güler, DTP Nizip Belediye Baþkan Adayý Muhittin Kaplan, Suruç Belediye Baþkaný Dr. Ethem Þahin, Ayran Ýlçe Teþkilatý, Birecik Ýlçe Baþkaný Ahmet Demir ve partililer katýlýrken açýlýþ konuþmasýný DTP Nizip Ýlçe Baþkaný Yusuf Güler yaptý. Nizip Belediye Baþkan Adayýnýn açýklanmasý amacýyla toplandýklarýný belirten Güler, Nizip Belediye Baþkanlýðýna talibiz ve Nizip’i yeniden inþa etmek için sizden görev istiyoruz dedi. Bugüne kadar Belediye Baþkanlýðýný yürüten kiþilerin nasýl bir hizmet ettiðini biliyorsunuz diye konuþan Güler, daha sonra DTP Nizip Belediye Baþkan Adayý Muhittin Kaplan’ýn adýný açýkladý. DTP Nizip Belediye Baþkan Adayý Muhittin Kaplan burada yaptýðý konuþmasýnda 29 Mart Belediye seçimlerinin Nizip’te Demokratik Toplum Partisinin zaferi olacaðýný söyledi. Yýllardýr Ýlçede yapýlmayan hizmetleri getireceklerini söyleyen Belediye Baþkan Adayý Muhittin Kaplan, Nizip Belediye ve Ak Parti Belediye Baþkan Adayý Hacý Fevzi Akdoðan’ý eleþtirdi. Taziye evlerinden baþka Nizip’e hizmet yapýlmadýðýný savunan Kaplan, Ýlçeye yeteri kadar asfalt yapýlmadýðýný, yapýlan asfaltýn ise beton deðil serpme asfalt olduðunu söyleyerek, yaz mevsiminde bazý mahallelerin sivrisinekten geçilmediðini belirtti. Daha sonra üstü kapalý olarak Demokrat Parti Nizip Belediye Baþkan Adayýný eleþtiren Muhittin Kaplan, birileri çýkmýþ ben kürdüm diyor, bu arkadaþýmýza sesleniyorum, Kürtsen buraya gel ve burada konuþ. Biz ne Kürtçülük yapýyor nede bölücülük yapýyoruz. Ama tabiî ki kürt halkýnýn haklarýný savunacaðýz. Bizim adýmýzla hiçbir partide siyaset ve politika yürütmeyin bu sizin haddinizde deðil. Sen Demokrat bile deðilsin, sen katliamlar yapan bir partinin uzantýsýsýn. Kesinlikle ben kürdüm kelimesini aðzýna almaný istemiyorum düþünceni ifade edebilirsin ancak Kürtlerden oy isteyemezsin dedi. Siz faili meçhul *******ler iþlediniz, önce gidin öldürdüðünüz insanlarýn cesetlerini kuyulardan çýkarýn þeklinde konuþtu. Hiçbir parti ile hiçbir diyalogumuz yoktur diyen Kaplan, DTP ne size oy verecek nede destekleyecektir diyerek DTP olarak meydanlardayýz kimsenin yanýnda deðiliz dedi. Daha sonra söz alan Suruç Belediye Baþkaný Dr. Ethem Þahin ise konuþmalarýný Kürtçe olarak tamamladý. Þahin 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinin doðuda ve batýda DTP’nin zaferi olacaðýný söyledi. Demokratik Toplum Partisi olarak seçime hazýr olduklarýný ifade eden Suruç Ýlçe Belediye Baþkaný Þahin, Nizip Belediye Baþkan Adayý Kaplan’a destek verin dedi.

Devamý Ýçin Týklayýnýz...