![]()
Davos'ta Dünya Ekonomik Forumu kapsamýnda düzenlenen ''Gazze Orta Doðu Ýçin Model'' oturumuna katýlan Baþbakan Erdoðan ile Ýsrail Cumhurbaþkaný Þimon Peres arasýnda gerginlik yaþandý. Baþbakan Erdoðan, oturumun son konuþmacýsý Peres'in ''sert'' sözlerinin ardýndan, oturum yöneticisinden, Ýngilizce konuþarak ''bir dakika'' süre istedi. Panel yöneticisinin söz hakký vermek istememesine karþýlýk, Erdoðan, Peres'e dönerek, þöyle konuþtu: ''Sesin çok yüksek çýkýyor. Benden yaþlýsýn biliyorum ki sesinin benden çok yüksek çýkmasý bir suçluluk psikolojisinin gereðidir. Benim sesim bu kadar çok yüksek çýkmayacak. Bunu böyle bilesin. Öldürmeye gelince siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz. Plajlardaki çocuklarý nasýl öldürdüðünüz, nasýl vurduðunuzu çok iyi biliyorum.
Ülkenizde baþbakanlýk yapmýþ 2 kiþinin bana çok önemli laflarý vardýr. Filistin'e, tanklarýn üstünde girdiði zaman, 'kendimi bir baþka mutlu addediyorum' diyen baþbakanlarýnýz var. Tanklarýn üzerine çýkýp da 'Filistin'e girince mutlu oluyorum' diyen baþbakanlarýnýz var. Ve bana sayýlar veriyorsunuz. Ýsimini de veririm, belki merak edenleriniz vardýr.'' Peres'in konuþmasýnýn salonda alkýþlanmasýyla ilgili olarak da Erdoðan, ''Þu zulme alkýþ tutanlarý da ayrýca kýnýyorum. Peki, çocuklarý öldürenleri kalkýp da alkýþlamak öyle zannediyorum ki insanlýk suçudur'' dedi. Panel yöneticisinin sürenin bittiðini gerekçe göstererek konuþmasýný kesmesi üzerine, ''Davos'a bir daha katýlmam'' diyen Baþbakan Erdoðan salondan ayrýldý. Tüm dünya televizyonlarýnýn izlediði davos zirvesi baþta Ortadoðu olmak üzere dünyanýn her yerinde yanký yarattý.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...