http://www.metacafe.com/watch/102430...an_mehmed_han/
mutlaka izlenilmesi gereken çok güzel bir vdeo..
http://www.metacafe.com/watch/102430...an_mehmed_han/
mutlaka izlenilmesi gereken çok güzel bir vdeo..
sen bana ýþýk ver yeter bende filiz çok
etkileyici ve düþündürücü bi kilip..bi çok iyi lider geliyor akla..bunu seyrederken...
sonuna kadar izledim
iste bizim ecdadimiz fatih sultan mehmet gibi kartallar
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
Osmanlýyý ben atam ve ecdadým olarak görmüyorum. Biz TÜRKLERÝ sadece savaþlarda hatýrlamýþtýr. Türkleri her alanda geri býrakmýþlardýr. Bu klipte ölürken, aðzýn da kelime-i þehadet vardý diyor. Öyle olduðunu da hiç sanmýyorum.
Ýstanbul'un fethinden önce Bizanslýlar Ermenileri, Ýstanbul'un kapýlarýndan bile içeri sokmaz iken, Fatih Ermenilere hemen iki tane kilise yaptýrmýþtýr. Osmanlý Ermenileri sadýk millet olarak görüp her türlü desteði onlara vermiþtir. Türkleri ise akýlsýz bir ýrk olarak görmüþtür.
Yavuz Sultan Selim'de Ýdrisi Bitlisi isimli bir kürt aþiret reisine 50.000 (elli bin) TÜRKÜ KESTÝRMÝÞTÝR. Daha sonrada bu þahsý ödüllendirmiþtir. Bunlarý yapana ben asla atam ve ecdadým demem.
yýldýrýmbey sanýrým tarihi iyice bilmiyorsun veya bildiðin tarih çok çok yanlýþ. osmanlý imparatorluðu gibi bir devlet dünyaya gelmemiþtir artýk geleceðinide sanmýyorum.
koskoca osmanlý içerisinde bir sürü millet ile 700 yýl yaþayabiliyor. ve birde türkiyeye bak kurulalý 85 yýl oldu. ne kadar bir birimize düþüyoruz. osmanlý zamanýnda hiç bir zaman böyle olaylar varmýydý ?
ve bu söylediklerini kanýtlayabilir misin ? bunlarý neye dayanarak söylüyorsun ?.
ve senin beðenmediðin fatih sultan ilk ateþ topunu bulandý.(yanlýþ hatýrlamýyorsam). ve dahiane bir zekasý var. istanbul u fethetmek hiç kolay deðil.
istersen bir tarihi iyice oku ve araþtýr.
Mahmut ÖZDEMÝR
-----------------------------------------------
Düþmaným, düþmanlýðýndan vazgeçinceye kadar, ben de onun amansýz düþmanýyým.
-----------------------------------------------
Ýnsan'a insan olduðu için deðilde buþun þusun diye deðer verenler aciz mahluklardan baþkalarý deðildir....
[quote=YILDIRIMBEY;163976]Osmanlýyý ben atam ve ecdadým olarak görmüyorum. Biz TÜRKLERÝ sadece savaþlarda hatýrlamýþtýr. Türkleri her alanda geri býrakmýþlardýr. Bu klipte ölürken, aðzýn da kelime-i þehadet vardý diyor. Öyle olduðunu da hiç sanmýyorum.
Ýstanbul'un fethinden önce Bizanslýlar Ermenileri, Ýstanbul'un kapýlarýndan bile içeri sokmaz iken, Fatih Ermenilere hemen iki tane kilise yaptýrmýþtýr. Osmanlý Ermenileri sadýk millet olarak görüp her türlü desteði onlara vermiþtir. Türkleri ise akýlsýz bir ýrk olarak görmüþtür.
Yavuz Sultan Selim'de Ýdrisi Bitlisi isimli bir kürt aþiret reisine 50.000 (elli bin) TÜRKÜ KESTÝRMÝÞTÝR. Daha sonrada bu þahsý ödüllendirmiþtir. Bunlarý yapana ben asla atam ve ecdadým demem.[/quot
osmanlý sizin gibi düþünenler için düþüþ yaþamýþtýr zaten.
bugün günümüz türkiyesinde çoðu illerimizde kilise vardýr ve ibadete açýktýr. bu her zamanda oldu.
çünkü islam dini hoþ görü dinidir hiç kimseye dinini yaþamayý yasaklamamýþtýr
siz hangi tarih kitabi veya bilðilere arþivlere dayanar böyle bir suçlama yapýyorsunuz anlamadým.
osmanlýyý ecdadýnýz olarak görmüyorsanýz sorun sizde demektir..
ecdadinin kim o zaman
sahip cikmadigina göre osmanliya
vardir geldigin bir yer
bir celiski nikinde tam bir osmanli gibi
benim ecdadim osmanli bile olmasa
yeni cagi kapatip yakincagi acan bir büyük kumandan icin osmanli olurum
sen ne diyorsunnn
acaba kimin gücü yeter 21 yasinda cag kapatip cag acmayi
ermenilere gelince
baris ve birlik icinde yasamayi kim istemez
dünyanin özlemi $u anda osmanli
türkleri kesmi$ diyorsun
adamlar o kadar devletini severmi$ ki
kendi cocugunu bile kesmi$ler
devletin bekaasi icin
yeterki devlet var olsun diye
keyfinden kesmemi$ler
Konu sakalli0727 tarafýndan (24.01.09 Saat 22:24 ) deðiþtirilmiþtir.
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
1.senin atan ecdadýn kim neysin necisin..??
2.sadece savaþan türkler olsaydý su an türk dýye bi þey kalmazdý ..
3.kelýmeyý þahadet getirerek öldüðüne inanmýyorsun o ýnsanýn yaptýgý camileri okullarý medreseleri kaç tane ne kadar biliyormusun..3 5 tane kilise yaparak ne kadar hoþ görülü oldugunu göstermiþ..ama senýn gibi aþýrý ýrkçý kafatasý milliyetçi ler yüzündne o impartaorluk o devlet çökmüþtür..SEN NE ÇEÞÝT BÝRÝSÝN...???sen deme arkadaþým sen git conilere sahip çýk...
Konu boroboro tarafýndan (24.01.09 Saat 22:20 ) deðiþtirilmiþtir.
Yýldýrým bey sen ya tarih okumamýþsýn yada tarihi yanlýþ biliyorsun.Arkadaþým osmanlýnýn toplam nufus kütügü sultan mahmut ve Mehmet Reþat zamanýnda yapýldý topu topu 30 milyondu.Bu sayýya çocuklar ve kadýnlarda dahil osmanlý zamanýnda en büyük isyanla isyancý ölümü kuyucu Murat paþa zamanýnda oldu onlarýnda çogunlugu yeni çerilerle isyancýlardý.Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
osmanlýya sahip çýkmayanýn türklüðünden þüphe ederim..
Yýldýrým Bey,Bu izlenimleri nerden edindiniz merak ediyorum.Bunlarý yazan ve gösteren bir kaynak belirtebilirmisniz? Kullandýðýýz nick YILDIRIM.Heralde Yýldýrým Bayezýt'ýn ismi.Yýldýrým Bayezýt'ýn oðlunun ismi I.Çelebi Mehmet,onun oðlu.II.Murat'týr.II.Mehmed yani Fatih Sultan Mehmet'de II.Muratýn oðludur.Fatih Sultan Mehmet'in ölümünü anlatan bir klipte bu nickle böyle þeyler yazmanýz ayýp.
Bence bu klipte çýkaracagýmýz dersler var.Bu derslerden biri Fatih Sultan Mehme han'ýn söyledigi söz:Sýrýmý sakalýmdan bir tanesi bilirse bütün sakalýmý keserim.
Digeride devþirmelerin sonradan dönmelerin Fatih Sultan Mehmet han'a yaptýðý ihanet.
Baþbuð ATATÜRK'ünde söylediði gibi baþýnýza getirecegeniz kiþilerin kanýna iy bakýnýz.
Yüzde yüz TÜRK olduðun gün cihan senindir
Hüseyin Nihal ATSIZ
Bu arada þunuda belirtmek istiyorum.Yýldýrým Bayezýt'ýn annesi Arnavuttur.Ama kimse Yýldýrým Bayezýt'ý TÜRK degil diyemez.Ýstiklal Marþý þairimiz Mehmet Akif Ersoyun da babasý Arnavut tur.Kimse Mehmet Akif Ersoy'un TÜRKLÜGÜNDEN þüphe duyamaz.
Yüzde yüz TÜRK olduðun gün cihan senindir
Hüseyin Nihal ATSIZ
Gerkçekçi olmak lazým.
Bende Osmanlý konusunda Yýldýrýmbey gibi düþünüyorum.
Yaptýklarý çoðu þey Türk Milletine hala zarar veriyor.
Önemli zararlarýndan bazýlarý þunlardýr:
1- Afrika Topraklarýnýn Türklerin elinden çýkmasýna sebep olmuþlardýr.
Mýsýr her zaman bir Türk devletine sahipti.
Mýsýrlýlar bugün Türklerden nefret ediyor.
2-Ýspanyanýn Ýslam dünyasýnýn elinden çýkmasýna ses çýkarmmaýþlardýr.
3-Türklerin Bilim Dünyasýndan çýkmasýna sebep olmuþlardýr.
Bugün bile ciddi anlamda bilim adamý yetiþtiremiyoruz.
4-Türklerin Siyaset Dünyasýndan kopmasýna sebep olmuþlardýr.
5- Türklerin Askeri Komuta alanýndan uzun süre çýkmasýna sebep olmuþlardýr.
6-Türklerin Mimari alandan çýkmasýna sebep olmuþlardýr.
7- Üç kýtaya hakimlerdi teorisi
Türkler zaten Asya ve Afrikaya hakimlerdi.
Hindistan ve Afrikanýn çoðunda Türk devleti vardý.
8- Rusya Topraklarýnýn Türk topraklarýndan çýkmasýna sebep olmuþlardýr.
9- En büyük iki zararýndan biri olan Türk nüfusunun azalmasýna sebep olmuþlardýr.
Yaptýklarý savaþlarý uzun süre kaybetmeleri ve devleti kötü yönetmleri nedeniyle Türklerin isyan halinde yaþamasýna sebebiyet verdiklerinden dolayý
Nüfus artýþý olmasý gereknden çok az seviyede kalmýþtýr.
10- Türk halkýný devletten soðutmuþ ve kayýtsýz bir halk haline gelmesine sebep vermiþlerdir.
11-Türk halkýný fakirleþtirmiþler ve Savaþlardan elde edilen ganimetleri
Enderuna ve Yeniçerilere vermiþlerdir.
12- Anadoluda Alevilik diye bir akýma sebep olmuþlar ve
Türklerin arasýnda Sünnilik alevilik diye bugün bile içinden çýkamadýðý bir sorun oluþturmuþlardý.
daha çok var da sýkýlmayasýnýz diye yazmadým.
Ha bunlarýn üstünde niye duruyorum.
Ýki sebebi var.
1- Ayný hatalara düþmemek için.
2-Alevilik Sünnilik diye bir sorunu yok etmemiz için.
3-Enderun ve yeniçerilik Türk düþmanlýðý demektir.
Bu konuyu iyi düþünebilmek için.
Osman Demir Istanbul
Ayrýca çoðunuzun bilmediði bir þey var.
Yeniçeri bir ordu deðil.
Genelde koruma amaçlý iç askerdir.
Yani savaþlarda öncüler ve ölenler askerdi ve onlarda Türktü.
Yani 30 Bin kiþilik bir orduda
Yeniçeri 3- 4 bin
Kalan 26 bin ise Türklerlerden meydana gelirdi.
Yani Savaþlarda tek Türk savaþsa Türk kalmazdý dediðiniz gibi
Türk kalmadý.
Bugünkü nüfus azlýðýmýz da bu yüzden.
Osman Demir Istanbul