2008-2009 eðitim-öðretim yýlýnýn ilk dönemi, 23 Ocak 2009 Cuma günü sona erecek. Örgün eðitim kurumlarýnda öðrenim gören öðrenciler, ilk yarýyýldaki çalýþmalarýnýn karþýlýðý olan karnelerini bugün alarak 2 haftalýk yarýyýl tatiline çýkacak. Ýlçemizde okul öncesinde 2.197, ilköðretimde 23.818 ve Ortaöðretimde ise 6.070 olmak üzere toplam 32.085 öðrenci bugün yarýyýl tatiline girecek. Bu konuda bir açýklama yapan Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt, 1. dönem Eðitim ve Öðretim yýlýnýn bugün sona ereceðini ve bu konuda öðrenci ve öðrenci velilerine büyük görevler düþtüðünü belirtti. 15 günlük yarýyýl tatilinin hem dinlenerek hem de dinlendirici kitaplar okuyarak deðerlendirilmesi gerektiðini hatýrlatan Milli Eðitim Müdürü Kurt, hayat karneden ibaret deðildir dedi. Tabiî ki karneleri iyi olan öðrencilerimiz olduðu gibi karnesinde kýrýk not bulunan öðrencilerinde olacaðýný söyleyen Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt, önemli olan anne ve babalarýn çocuklarýna karþý doðru yaklaþýmda bulunmalarý ve çocuklarýna karþý hangi konuda olursa olsun onlara nasýl yardýmcý olacaklarýný araþtýrmalarýný istedi. Karnede bulunan zayýfýn sadece çocuðuna ait olmadýðýný ve ailenin de sorumluluðu olduðunu unutmamalarý gerektiðini söyleyen Milli Eðitim Müdürü Kurt, yarýyýl tatilinin öðrenciler için bir fýrsat olduðunu ve bu fýrsatý iyi deðerlendirmeleri gerektiðini söyledi. 2008-2009 eðitim-öðretim yýlýnýn ikinci yarýsý, 9 Þubat 2009 Pazartesi günü baþlayacak. Öðrenciler 12 Haziran 2009 Cuma günü karne alacak ve 3 aylýk yaz tatili baþlayacak. 2009-2010 eðitim-öðretim yýlýnýn 7 Eylül 2009’da baþlamasý planlanýyor. Öðrenciler açýsýndan 2008-2009 eðitim-öðretim yýlýnýn ikinci yarýsý, sýnavlar nedeniyle ilk yarýyýldan daha yoðun geçecek

Devamý Ýçin Týklayýnýz...